Τρίτη, 16 Ιούλιος 2019 11:30

Τι ισχύει για τα τοπικά πρωταθλήματα - Τρεις από φέτος οι κατηγορίες της ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον

 

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-20.

Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι καταργείται η Γ’ τοπική και έτσι από φέτος θα είναι τρεις οι κατηγορίες στη Μεσσηνία.

Στην Α’ τοπική έχουν δικαίωμα συμμετοχής 16 ομάδες, στην Α1 14 ομάδες και στη Β’ τοπική 40 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ή τρεις ομίλους, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι στην ΕΠΣΜ ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 12 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Horizon Blu”

Η πρώτη αγωνιστική για την Α’ τοπική θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Η Α1 τοπική θα κάνει πρεμιέρα στις 5 και 6 Οκτωβρίου και η Β’ τοπική, μία εβδομάδα αργότερα στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην 18αδα μέχρι (3) τρεις ποδοσφαιριστές γεννηθέντες 31/12/1983 και προγενέστερα

Τα παράβολα συμμετοχής είναι 150 ευρώ για τις ομάδες της Α’ τοπικής,140 ευρώ για την Α1 τοπική και 130 ευρώ για τη Β’ τοπική.

Στην Α’ τοπική οι 16 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι: Πάμισος, Εράνη, Απόλλωνας Καλαμάτας, Τσικλητήρας Πύλου, Εθνικός Μελιγαλά, Πανθουριακός, Τέλλος Αγρας, Ανδρούσα, Α.Ε. Μάνης, Σπερχογεία, Κυπαρισσία, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας, Καλό Νερό, Μεθώνη και Ακρίτας Κορώνης. Στην Α1 τοπική οι 14 ομάδες είναι: Ομόνοια, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Ηρακλής Καλαμάτας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Απόλλωνας Πεταλιδίου, Α.Ο. Φυτειάς, Χανδριναϊκός, Δώριο, Παπαφλέσσας Χώρας, Θύελλα Χαρακοπιού, Αστέρας Αρφαρών, ΑΕΚ Καλαμάτας, Πανιώνιος Καλαμάτας και Νέος Αρις. Στη Β’ τοπική τα 40 σωματεία που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είναι: Α.Ο. Φαραί, Αναγέννηση Παραλίας, Μιλτιάδης, Ασπρόχωμα, Μεσσηνιακός, Α.Ε. Λογγάς, Καλλιθέα, Αίαντας, Ακαδημία Πάμισος, Διαγόρας Κοπανακίου, Κεραυνός Καλαμάτας, Βλαχόπουλο, Θύελλα Μερόπης, Πράσινα Πουλιά, Παπαφλέσσας Αμφειας, Αστέρας Βαλύρας, Πατίστα, Νέδουσα, ΑΠΣ Αρις Καλαμάτας, Α.Ο. Λείκων, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Δαναός, Ατρόμητος Πλατύ, Δόξα Καλαμάτας, Εθνικός Καλαμάτας, Α.Ε. Γαργαλιάνων, Αστέρας Μικρομάνης, ΑΣ Φυτειάς, Ερμής Καλαμάτας, Νέστωρ Πύλου, ΠΑΟΚ Καλαμάτας, Θύελλα Παραλίας, Ικαρος, Πανευαϊκός, Στενωσιά, Λέοντες, Χατζή, Νίκη Πλάτης, Π.Α.Σ. Ράχης, Α.Σ. Κυπάρισσος Τριφυλίας.

Απευθείας ο πρωταθλητής στη Γ’ εθνική

Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής θα προβιβαστεί απευθείας στη Γ’ εθνική, όπως συνέβη δηλαδή και φέτος με τον Α.Ο. Διαβολιτσίου. Οσον αφορά την παραμονή, σύμφωνα με την προκήρυξη θα υποβιβαστούν στην Α1 τοπική:

α. Δύο (2) ομάδες αν δεν υποβιβασθεί στην Α ́ ομάδα της Γ ́ Εθνικής.

β. Τρεις (3) ομάδες αν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Γ ́ Εθνικής

γ. Τρεις (3) ομάδες αν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες της Γ ́ Εθνικής.

Τι ισχύει στην Α1 τοπική

Οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα στην Α1 τοπική, ανέρχονται στην Α1 τοπική και αντίθετα υποβιβάζονται στην Β ́ τοπική οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της Γ ́ Εθνικής

Ανέρχονται στην Α ́ Κατηγορία οι τρεις (3) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζονται στην Β ́ Κατηγορία οι τρεις (3)

τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Γ ́ Εθνικής.

γ. Ανέρχονται στην Α ́ Κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζονται στην Β ́ Κατηγορία οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες της Γ' Εθνικής.

Οι θέσεις της ανόδου στη Β’ τοπική

Ανέρχονται στην Α1 ́ (3) τρεις ομάδες (οι πρωταθλητές των ομίλων εάν έχουμε 3 ομίλους ή οι πρωταθλητές των 2 ομίλων και ο ένας από τους δευτεραθλητές των ομίλων μετά από αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο).

Τελικός Σούπερ Καπ

Η ΕΠΣΜ αναφέρει ακόμα στην προκήρυξη ότι θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου του 2020 και τελικός Σούπερ Καπ με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μεταξύ της Πρωταθλήτριας ομάδας της Α ́ Κατηγορίας και του Κυπελλούχου Μεσσηνίας. Εάν ο Κυπελλούχος είναι και Πρωταθλητής, τότε τη θέση του

Κυπελλούχου θα πάρει ο φιναλίστ του τελικού κυπέλλου.

Διπλωματούχοι προπονητές

Στα αξιοσημείωτα ότι είναι υποχρεωτική από τα σωματεία των Κατηγοριών Α ́ και Α1 τοπικής η πρόσληψη Διπλωματούχου Προπονητή, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ Κανένας άλλος δεν μπορεί να αντικαθιστά τον προπονητή και να κινείται δίνοντας οδηγίες εντός της τεχνικής περιοχής κατά τη διάρκεια αγώνων όλων των Κατηγοριών. Σωματεία που δεν πληρούν την ανωτέρω διάταξη, θα παραπέμπονται στα δικαστικά όργανα (Πειθαρχική Επιτροπή) και θα τους επιβάλλεται η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου ποινή.