Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 11:52

Σταμάτησαν οι εργασίες στο γήπεδο Μεσσηνιακού λόγω προβλήματος στατικότητας!

Γράφτηκε από τον

 

Σταμάτησαν οι εργασίες ανακατασκευής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Καλαμάτας, η κατασκευαστική εταιρεία ERMONASSA S.A. που είναι υπεύθυνη των έργων ανακατασκευής στο γήπεδο διαπίστωσε “πρόβλημα στατικότητας στον φορέα οπλισμένου σκυροδέματος” στην νότια εξέδρα.

Οι “μελανόλευκοι” σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου Μεσσηνιακό Γ.Σ. σήμερα θα φέρουν μηχανικούς στο γήπεδο προκειμένου να γίνει έλεγχος και να υπάρξει εκτίμηση όσον αφορά το μέγεθος του προβλήματος και την αποκατάσταση του.

Είναι ένα θέμα που ενδεχομένως να αποδειχθεί σοβαρό για την Καλαμάτα και να θέσει σε κίνδυνο την δυνατότητα χρησιμοποίησης του γηπέδου για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Πέρα από το ενδεχόμενο πρόβλημα που θα δημιουργήσει στην “Μαύρη Θύελλα” όμως, πρόκειται για ένα πρόβλημα μιας σημαντικής αθλητικής εγκατάστασης της πόλης που ούτως ή άλλως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ελεγχος σήμερα από μηχανικούς

Η ανακοίνωση της ομάδας της Καλαμάτας αναφέρει: “Η διοίκηση του Π.Σ. Η Καλαμάτα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο φίλαθλο κοινό της πόλης θα ήθελε να ενημερώσει,ότι είναι αναγκασμένη μετά από ενημέρωση που είχε από την κατασκευαστική εταιρεία ERMONASSA S.A. (υπεύθυνη των έργων ανακατασκευής στο γήπεδο Σταύρος Παπαδόπουλος), να διακόψει τις εργασίες λόγω σοβαρού προβλήματος στατικότητας που προέκυψε στον φορέα οπλισμένου σκυροδέματος της συγκεκριμένης πτέρυγας. Τα παραπάνω ευρήματα αποτυπώνονται και με φωτογραφική απεικόνιση προς γνώση της πάσας αλήθειας και έτσι όπως αυτή θα πρέπει να μεταφέρεται στον κόσμο για να γνωρίζει.

Επειδή η νέα διοίκηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του ανθρώπινου παράγοντα και σεβόμενη πάντα την γνώμη των υπευθύνων περιμένει την διενέργεια των απαιτούμενων κινήσεων από τον ιδιοκτήτη του γηπέδου, στην προκειμένη περίπτωση την διοίκηση του Μεσσηνιακού, με την οποία παρεμπιπτόντως είμαστε σε αγαστή συνεργασία, έτσι ώστε με την συμβολή των ειδικών να υπάρξει εκτίμηση επάρκειας στατικού φορέα συνοδευόμενη από επίσημο πόρισμα και τεχνική προδιαγραφή καθώς και μεθοδολογία των απαιτούμενων εργασιών δομικής αποκατάστασης ή και ενίσχυσης του φορέα εφόσον απαιτηθεί. Μετά την διενέργεια των παραπάνω η διοίκηση του Π.Σ. Η Καλαμάτα σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία που συνεργάζεται θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις εργασίες που είχε ξεκινήσει και για τις οποίες είχε δεσμευθεί στο φίλαθλο κοινό της πόλης με την ανάληψη των καθηκόντων της. Για ότι νεότερο ή οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστεί θα υπάρξει νέα ενημέρωση πάντα στο πλαίσιο της υπευθυνότητας που πρέπει να διέπει μια διοίκηση που σέβεται πάνω απ’ όλα τον εαυτό της και τους ανθρώπους που συνεργάζεται”.

Από εκεί και πέρα, θυμίζουμε ότι η προετοιμασία της Καλαμάτας θα ξεκινήσει την Κυριακή 28 Ιουλίου. Στις 2-13 Αυγούστου η ομάδα θα πραγματοποιήσει μέρος της προετοιμασίας της στο Πήλιο και στην συνέχεια θα επιστρέψει στη Μεσσηνία για το τελικό στάδιο της και τα φιλικά ματς.

Μεταγραφικά, οι Μεσσήνιοι έχουν αποκτήσει τους Βαγγέλη Αλεξόπουλο, Ορέστη Αντεμάι, Δημήτρη Τσιγάρο και Στάθη Δήμο και έχουν ανανεώσει την παραμονή μόνο των Κασωτάκη και Ζαχαρόπουλου. Ουσιαστικά δηλαδή δεν υπάρχει ακόμη ρόστερ για αυτό και τις επόμενες μέρες αναμένονται μεταγραφικές κινήσεις και ενδεχομένως κάποιες ανανεώσεις ακόμη.

Δοκιμές νεαρών παικτών από Δευτέρα

Τη Δευτέρα η Καλαμάτα ξεκινά δοκιμές νεαρών παικτών. Συγκεκριμένα η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο των Σφαγείων. Το πλήρες πρόγραμμα των προπονήσεων θα ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 26/07.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μεσσηνιακής ομάδας, όσοι παίκτες δεν ανήκουν στην ομάδα και θελήσουν να συμμετέχουν στις προπονήσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση από την ομάδα τους που να τους επιτρέπει να προπονηθούν με την ομάδα της Καλαμάτας, ιατρική βεβαίωση καθώς και ποδοσφαιρικά παπούτσια και επικαλαμίδες.