Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2019 18:18

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων σε Champions και Europa League

Γράφτηκε από τον

Τους αντιπάλους τους σε Champions και Europa League έμαθαν χθες οι ελληνικές ομάδες, καθώς στη Νιον της Ελβετίας έγιναν οι αντίστοιχες κληρώσεις.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος, καθώς θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ που έχασε πέρυσι για δευτερόλεπτα την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Οι Ολλανδοί θα βρεθούν για μία ακόμα φορά στο δρόμο του Δικεφάλου στον γ’ προκριματικό γύρο  Οι πρώτοι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 13 και 14 του ίδιου μήνα.

Η Μπασακσεχίρ από την Τουρκία θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού -εφόσον προκριθεί σε βάρος της Βικτόρια Πλζεν- στον Γ` προκριματικό γύρο του Champions League,. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 6 και 7 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 13 του ίδιου μήνα. Αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί μετά τις αναμετρήσεις του Β΄ προκριματικού γύρου με τη Βικτόρια Πλζεν, θα αντιμετωπίσει τη βελγική Αντβέρπ. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν για το πρώτο ματς στην Αμβέρσα, στις 8 Αυγούστου, και θα υποδεχθούν την αντίπαλό τους στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού, ανάμεσα στην ουγγρική Χόνβεντ και τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League. Η Ενωση θα δώσει το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι της εκτός έδρας, στις 8/8, και θα υποδεχθεί τον αντίπαλό της στο ΟΑΚΑ στις 15 Αυγούστου.

Η νορβηγική Μόλντε ή η Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία θα είναι ο αντίπαλος του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον οι Θεσσαλονικείς αποκλείσουν την ΑΕΛ Λεμεσού Ο Άρης θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 15/8 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τέλος η πολωνική Λέγκια ή η φινλανδική Κουόπιο θα είναι ο αντίπαλος του Ατρομήτου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον οι «κυανέρυθροι» αποκλείσουν την Ντουναΐσκα Στρέντα.  Ο Ατρόμητος θα δώσει το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας στις 8 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 15/8 στο Περιστέρι.