Κυριακή, 28 Ιούλιος 2019 14:00

Στο γήπεδο από σήμερα η “Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον
Στο γήπεδο από σήμερα η “Μαύρη Θύελλα"

 

Εφτασε η ώρα για την έναρξη της προετοιμασίας της Καλαμάτας, η οποία σήμερα στις 5.30 μ.μ. μπαίνει στο γήπεδο.

Το πρώτο ραντεβού θα γίνει τελικά στο γήπεδο του Μεσσηνιακού όπου θα δώσουν το παρών διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες ξεκινώντας και επίσημα την φετινή προσπάθεια.
Στην πρώτη της ομάδας δεν θα βρεθεί πάντως ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς, ο οποίος σύμφωνα με ενημέρωση από την ομάδα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Θυμίζουμε πως πρόκειται για ομογενή επιχειρηματία από την Αμερική (ζει στο Σικάγο, διαθέτει χρηματιστηριακή εταιρία και 4 εστιατόρια) ο οποίος κατάγεται από την Μεσσηνία, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας στην πρόσφατη εκλογική γενική συνέλευση.
Θυμίζουμε επίσης πως η Καλαμάτα έχει και νέο προπονητή, τον Βασίλη Βούζα, ο οποίος θα έχει συνεργάτες στο τεχνικό τιμ τους Μεσσήνιους Σωτήρη Λυμπερόπουλο (προπονητής τερματοφυλάκων) και Τάκη Χριστοφιλέα (άμεσος συνεργάτης - βοηθός του Βούζα), ενώ δεν έχει προσληφθεί ακόμη γυμναστής.
Από τις 2 έως τις 13 Ιουλίου η ομάδα θα κάνει μέρος της προετοιμασίας της στο Πήλιο όπου πιθανότατα θα δώσει και τα πρώτα φιλικά ματς.

Ο φετινός στόχος και
το... παράθυρο που ψάχνει

Η Καλαμάτα λοιπόν ξεκινά με νέα πρόσωπα μια νέα προσπάθεια με στόχο να κατακτήσει τον τίτλο στον οποίο της στην Γ’ εθνική (ο καταρτισμός δεν έχει γίνει ακόμη) και στην συνέχεια να εξασφαλίσει μέσω των μπαράζ (σύμφωνα με την προκήρυξη και αν δεν αλλάξει κάτι μετά τις αρκετές αποχωρήσεις ομάδων που ήδη υπάρχουν, θα ανέβουν 4 από τους 8 πρωταθλητές των ομίλων) την άνοδο στην Football League.
Παράλληλα, στο Μεσσηνιακό στρατόπεδο περιμένουν τις δηλώσεις συμμετοχής στην Football League , μήπως τελικά ανοίξει από φέτος ο δρόμος για την Football League. Να επωφεληθεί δηλαδή ως μια από τις δεύτερες των ομίλων του περσινού πρωταθλήματος. Ενα σενάριο δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, ειδικά όταν μιλάμε για το... θαυμαστό κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου όπου όλα γίνονται...
Το γεγονός ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει το επόμενο διάστημα ένα παράθυρο ανόδου, ίσως μάλιστα αποτελεί ένα λόγο της καθυστέρησης κάποιων δυνατών μεταγραφών, καθώς αν αλλάξει κατηγορία η ομάδα οι μεταγραφικές ανάγκες θα είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Οριστικά στο
Δημοτικό Στάδιο

Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας Ποαναγιώτη Νίκα είχαν προχθές οι άνθρωποι της Καλαμάτας όπου οριστικοποιήθηκε η μετακόμιση της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο. Οπως είχαμε γράψει στην "Ελευθερία" από την προηγούμενη εβδομάδα, οι “μελανολευκοι” είχαν αποφασίσει να πάνε την ομάδα στο Δημοτικό Στάδιο για τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια, μετά το πρόβλημα στατικότητας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.  Αυτό οριστικοποιήθηκε κατά την προχθεσινή συνάντηση όπου από πλευράς Καλαμάτας παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παπαδημητρίου και το μέλος Γιώργος Ράλλης
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος και εκλεγείς δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας.
Αντικείμενα της συζήτησης υπήρξαν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση της ομάδας και η αναγκαία συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.
Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο Καλαμάτας, συμφωνήθηκαν τα εξής:  “Ο ΠΣ «Η Καλαμάτα» αναλαμβάνει την ανακατασκευή των αποδυτηρίων, την αλλαγή καθισμάτων, την ανακατασκευή των θεωρείων και τη διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας και συνεντεύξεων στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Η χρήση του γηπέδου θα παρέχεται ατελώς στον ΠΣ «Η Καλαμάτα». Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει την αναβάθμιση του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό Στάδιο και την ανακατασκευή των χώρων υγιεινής (υπάρχει εργολαβία).
Επίσης, ο ΠΣ «Η Καλαμάτα» θα επωμισθεί τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του προπονητηρίου στα Παλιάμπελα, που του έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα.
Για τις ανωτέρω συμφωνηθείσες ρυθμίσεις, θα υπογραφεί συμφωνητικό άμεσα μεταξύ του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας και του ΠΣ «Η Καλαμάτα».
Οι εκπρόσωποι του ΠΣ «Η Καλαμάτα» εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Π. Νίκα για τις ενέργειες εκ μέρους του Δήμου προς υποστήριξη της ομάδας”.

Οι έως τώρα μεταγραφές

Οι έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις της Καλαμάτας είναι οι εξής:
Βαγγέλης Αλεξόπουλος (25χρονος επιθετικός από Απόλλωνα Καλαμάτας)
Ορέστης Αντεμάι (19χρονος Μεσσήνιος μεσοεπιθετικός που ξεκίνησε από Αίαντα Καλαμάτας και προέρχεται από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης)
Δημήτρης Τσιγάρος (21χρονος Μεσσήνιος τερματοφύλακας που ξεκίνησε από Αίαντα Καλαμάτας και αποκτήθηκε από την Οστάνδη)
Στάθη Δήμο (29χρονος μεσοεπιθετικός από Αχαρναϊκό).
Γρηγόρη Μάκο (32χρονος αμυντικός μέσος με πολλές συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα που μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί και στην ΑΕΚ καθώς και σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες, παίδων, νέων, ελπίδων).
Χριστόφορο Τσουβαλτζίδη (26χρονος μεσοαμυντικός που αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά είτε ως μπακ, είτε ως χαφ, πέρυσι έπαιξε στον Αιολικό και έχει περάσει από ομάδες Β’ και Γ’ εθνικής).
Μίλος Τζόκιτς (32χρονος Σέρβος μέσος, έπαιξε πέρυσι στη Νόβισαντ στη Σερβία, ενώ μεταξύ άλλων έχει περάσει από Τσουκαρίτσκι, Σαράγεβο, Μέταλουργκ στην Ουκρανία, Βάαας στην Ουγγαρία. Στη χώρα μας έχει παίξει σε Λαμία, Τρίκαλα και Δόξας Δράμας).
Λυμπέρης Στεργίδης (32χρονος εξτρέμ, ξεκίνησε από Θερμαϊκό Θέρμης, ενώ έχει παίξει σε Παναχαϊκή, Νίκη Βόλου, Κέρκυρα, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Απόλλων Σμύρνης, ΑΣΙΛ Λύσης Κύπρου και πέρυσι στον Ναυπακτιακό Αστέρα).
Τσιβελεκίδης Ιωάννης (κεντρικός αμυντικός, 18 ετών, έχει ύψος 1.87 μ . έχει διατελέσει διεθνής με την εθνική νέων και ήταν στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ από το 2007).
Πάντος Θανάσης (τερματοφύλακας 21 ετών, που πήγε στην ΑΕΚ σε ηλικία 18 ετών ενώ πέρυσι ήταν στη Σπάρτη με 13 συμμετοχές στην Football League.

Ανανεώσεις και αποχωρήσεις

Παράλληλα ανανέωσαν ο 23χρονος τερματοφύλακας Δημήτρης Κασωτάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε 20 φορές πέρυσι την εστία της "Μαύρης Θύελλας" καθώς και ο 24χρονος Μεσσήνιος μεσοαμυντικός Μιχάλης Ζαχαρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα θα μείνει και ο Τάμπας, η παραμονή του οποίου ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Αντίθετα, έχουν αποχωρήσει οι Μίνγκας, Φουάσης, Τσόπελας, Μπίζος και Αθανασόπουλος.