Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2019 12:00

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ο τρόπος και οι λίγες πιθανότητες να παίξει από φέτος Football League

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα ξεκίνησε προετοιμασία την Κυριακή, η συγκρότηση του ρόστερ προχωρά καθώς έχει γίνει ήδη διψήφιος αριθμός μεταγραφών, ωστόσο στο Μεσσηνιακό στρατόπεδο δεν βιάζονται να ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην παίξει τελικά η ομάδα φέτος στην Γ’ εθνική, αλλά στην Football League.

Ο τεχνικός των Μεσσήνιων Βασίλης Βούζας δήλωσε την Κυριακή ότι “Η Καλαμάτα θα είναι πρωταγωνίστρια σε όποια κατηγορία και αν παίξει” δείχνοντας και αυτός ότι πιστεύει στο σενάριο της Football League. Μια αισιοδοξία που υπάρχει γενικότερα στις τάξεις της ομάδας.

Το ερώτημα είναι, υπάρχει πράγματι πιθανότητα για Football League και αν ναι πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί αύριο, στην γενική συνέλευση των ομάδων της Football League. Εκεί θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των 14 ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ουσιαστικά θα δηλώσουν την συμμετοχή των ομάδων τους.

Η Καλαμάτα θέλει να υπάρξουν δύο ομάδες που δεν θα συμμετέχουν. Αν δηλώσουν συμμετοχή 13 η πιθανότητα να πάει η Καλαμάτα Football League μειώνονται δραματικά. Στην περίπτωση αυτή θα περιμένει αδυναμία δήλωσης συμμετοχής ομάδας της Σούπερ Λίγκ 2, ώστε να πάρει την θέση της μια ομάδα της Football League αφήνοντας με την σειρά της μια κενή θέση στην τρίτη ιεραρχικά κατηγορία που θα καλυφθεί από ομάδα της χαμηλότερης κατηγορίας.

Αν υπάρξουν έως και 12 συμμετοχές, οι θέσεις θα καλυφθούν από την πιο κάτω κατηγορία, την Γ’ εθνική.

Εκεί θα μετρήσει η τελική βαθμολογία των τεσσάρων χαμένων των μπαράζ, όπου η Καλαμάτα είναι δεύτερη μετά την Νίκη Βόλου.

Η οριστικοποίηση της κάλυψης των θέσεων σε αυτή την περίπτωση θα αποφασιστεί οριστικά από την ΕΠΟ, ωστόσο με βάση τα όσα προαναφέρθηκαν η Καλαμάτα θα έχει πάρα πολλές πιθανότητες να πάρει μια θέση στην Football League.

Από εκεί και πέρα, το δεύτερο ερώτημα είναι πόσο πιθανό είναι να υπάρξουν δύο ομάδες τουλάχιστον που θα δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στην Football League. Μια ομάδα που ενδέχεται να έχει πρόβλημα σίγουρα είναι ο Ηρακλής όπου το τοπίο παραμένει θολό ενώ οι Μεσσήνιοι περιμένουν τις εξελίξεις σε 2-3 ακόμη ομάδες της Σούπερ Λίγκ 2 και της Football League όπου η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη.

Παρουσιάζεται σήμερα ο Πρασσάς

Ο νέος πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Πρασσάς βρίσκεται στην Καλαμάτα και σήμερα στις 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί στο ξενοδοχείο Horizon Blu στην παραλία συνέντευξη Τύπου του νέου ισχυρού άνδρα της Μεσσηνιακής ομάδας.