Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2019 10:55

H ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΑΣΣΑ: “Να επιστρέψει η Καλαμάτα στα μεγάλα σαλόνια” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της Καλαμάτας παραχώρησε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Horizon Blu” ο Γιώργος Πρασσάς.

Ο ισχυρός άνδρας της “Μαύρης Θύελλας” δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος που επέστρεψε στον τόπο που κατάγεται και έζησε μέχρι τα 17 του χρόνια.

“ Εχουμε τη μεγάλη ευθύνη να αναλάβουμε να γυρίσει η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να οργανωθούμε σε επαγγελματικό επίπεδο και να μπουν οι σωστές βάσεις”, είπε στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: “ Ημουν 30 χρόνια στην Αμερική, δεν γνωρίζω κανέναν. Στο εγγύς μέλλον μπορεί να συνεργαστούμε με όλους, αρκεί να είναι για το συμφέρον της ομάδας”.

Ο Γ. Πρασσάς ευχαρίστησε το νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για τη συνεργασία στο θέμα του γηπέδου και τόνισε ότι η ομάδα ξεκινά από το μηδέν σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Και γι’ αυτό “Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, γιατί χωρίς τους φιλάθλους δεν υπάρχει ταξίδι”. Σε ερώτηση γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί τώρα με το ποδόσφαιρο και την Καλαμάτα, είπε ότι οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και αποφάσισε να επενδύσει στον τόπο του. Θεωρεί ότι τώρα είναι η πιο σωστή στιγμή. Ο ίδιος έπαιξε σε ημιεπεγγαλματικό επίπεδο ποδόσφαιρο στην Αμερική, γιατί εκείνη την εποχή το ποδόσφαιρο δεν ήταν επαγγελματικό και πως είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει μια ομάδα.

Ο κ. Πρασσάς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ προσωπικά τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο που σήκωσε πέρυσι το οικονομικό βάρος της “Μαύρης Θύελλας” και ήρθε σε επαφή μέσω του κ. Παπαδημητρίου, ώστε να μπει χορηγός η εταιρεία του στη φανέλα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε υποσχεθεί και πριμ σε περίπτωση ανόδου. Ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Χρήστος Παπαδημητρίου που καθόταν δίπλα του στο πάνελ, είπε ότι ο κ. Πρασσάς είχε στείλει 20.000 ευρώ να μοιραστούν σε περίπτωση νίκης στο μπαράζ ανόδου με το Διαγόρα και πως το ύψος της χορηγίας στη φανέλα ήταν 10632 ευρώ.

“Υπομονή μέχρι τις 10 Αυγούστου”

Ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε και σε αρκετές ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, λέγοντας ότι η Καλαμάτα ελπίζει να ανέβει από τώρα στη Football League. “Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 10 Αυγούστου για να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Θέλουμε να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό θα ζητήσουμε από τον υφυπουργό. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες. Μακριά από εμάς όμως αγορά ΑΦΜ ή συναλλαγές κάτω από το τραπέζι”.

- Για τα σενάρια συνεργασίας με ΑΕΚ

Ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι η Καλαμάτα δεν εξαρτάται από κανέναν και για τα σενάρια περί συνεργασίας με την ΑΕΚ απάντησε: “Είμαι φίλος του Μελισσανίδη και είμαι στην ΑΕΚ αμισθί για να γίνει το γήπεδο. Πήραμε 2 δανεικούς από την ΑΕΚ, αλλά έχουμε πάρει και 2 παίκτες από τον Ολυμπιακό και προπονητή από τον Ολυμπιακό. Θα πάρουμε και από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ για να δω τι θα πούνε. Δεν έχουμε εξάρτηση από κανέναν”.

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ακόμα με νόημα ότι: “Γνωρίζουμε το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Οποιος διανοηθεί να πειράξει την ομάδα, θα έχει πρόβλημα”.

Μάλιστα επανέλαβε και την ομιλία που είχε κάνει στους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια σχετικά με το στοίχημα.

“Οποιος παίκτης συλληφθεί να παίζει στοίχημα είτε νόμιμα, είτε παράνομα θα φεύγει γρήγορα. Και φυσικά κανείς από τη διοίκηση και τους συνεργάτες”.

Τη συνέντευξη Τύπου που σε οργάνωση δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ομάδες Σούπερ Λίγκας συντόνισε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Γιώργος Μαρκόπουλος. Πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του ο κ. Πρασσάς, προβλήθηκε βίντεο με παλιές ένδοξες στιγμές της ομάδας, τις οποίες εύχονται να ξαναζήσουν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι.

Το βίντεο έκλεισε με τη φράση το ταξίδι ξεκίνησε και μένει να δούμε ποιος θα είναι ο... τελικός προορισμός.