Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2019 11:25

Εθνική: Τα χρήματα που θα λάβουν Φαν Σιπ και Βίντερ

Γράφτηκε από τον
Εθνική: Τα χρήματα που θα λάβουν Φαν Σιπ και Βίντερ

Οι οικονομικές απολαβές των Φαν Σιπ και Άρον Βίντερ που ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, το "σκόντο" που έκαναν για να προσληφθούν και η μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα για το ολλανδικό δίδυμο.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπει σε νέα εποχή με την πρόσληψη του Τζον Φαν Σιπ στην τεχνική ηγεσία. Ο Ολλανδός προπονητής έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης (30/7) παρέα με τους εκπροσώπους του και τον συνεργάτη του Άρον Βίντερ, ενώ την Τετάρτη (31/7) ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η συμφωνία τριετούς διάρκειας.

Ο Φαν Σιπ, ο Άρον Βίντερ και ο Ελληνοαυστραλός Μιχάλης Βαλκάνης που θα απαρτίζουν το τεχνικό επιτελείο έπεισαν τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για το πρότζεκτ που έχουν σκοπό να εφαρμόσουν, ένα "πρότζεκτ αναμόρφωσης" όπως το χαρακτήρισαν οι ίδιοι. Υποστήριζαν πως δεν είναι δυνατόν η Εθνική ανδρών, που διαθέτει τόσο αξιόλογο ρόστερ, να μην μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τον τελευταίο καιρό το ολλανδικό δίδυμο κάθισε και παρακολούθησε αγώνες που έδωσε πρόσφατα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θέλοντας να καταθέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απόψεις του προς την ΕΠΟ για το υλικό που υπάρχει, για αυτά που κατά τη γνώμη του πρέπει να αλλάξουν στη "γαλανόλευκη".

ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ + ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ
Τα χρήματα που συμφώνησε να λάβει το νέο τεχνικό τιμ της Εθνικής φτάνει λίγο πάνω από τα 500.000 ευρώ ετησίως. Στο deal, βέβαια, έχουν προβλεφθεί μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων, τα οποία αν "πιάσουν", τότε θα δουν τις απολαβές τους να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ενδεχομένως και να το ξεπεράσουν.

Το συμβόλαιο που είχε στη Μέλμπουρν Σίτι ο Φαν Σιπ, την ομάδα δηλαδή του ομίλου City Football Group (περιλαμβάνει και τη Μάντσεστερ Σίτι) ήταν σχεδόν 500.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο Βίντερ από τη μεριά του, που εργαζόταν στον Άγιαξ, λάμβανε σχεδόν 30.000 ευρώ μικτά ανά μήνα. Με άλλα λόγια, τα χρήματα που συμφώνησαν να λάβουν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με αυτά που έπαιρναν παλαιότερα.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Τις επόμενες μέρες ο Φαν Σιπ και ο Βίντερ θα αναχωρήσουν για την Ολλανδία και την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, ενώ θα βρουν τη νέα τους κατοικία. Όσο είναι σε ισχύ το συμβόλαιο με την ΕΠΟ, το νέο προπονητικό επιτελείο θα ζει στην Αθήνα, όπου θα εργάζεται για την Εθνική ανδρών, παρότι στόχος του είναι να βρίσκεται πολύ κοντά και με τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας της Εθνικής Ελλάδας είναι προγραμματισμένος για τις 5 Σεπτεμβρίου με τη Φινλανδία στο Ελσίνι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του Euro 2020. Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στην προτελευταία θέση (5η) με 4 βαθμούς.
Πηγή: sport24.gr