Σάββατο, 01 Μάρτιος 2014 15:24

H Καλαμάτα 1-0 την ΑΕ Καραϊσκάκης, πλησίασε στους 3 βαθμούς την Ερμιονίδα - θα τερματίσουμε πρώτοι, λέει ο Γκόφας

Γράφτηκε από τον
H Καλαμάτα 1-0 την ΑΕ Καραϊσκάκης, πλησίασε στους 3 βαθμούς την Ερμιονίδα - θα τερματίσουμε πρώτοι, λέει ο Γκόφας

Η αντίδραση της "Μαύρης Θύελλας" μετά την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Ερμιονίδα ήταν η ιδανική, καθώς το Σάββατο το απόγευμα πέρασε με διπλό από την Αρτα και πλησίασε ξανά την κορυφή της βαθμολογίας!
Το συγκρότημα του Μίλτου Γκόφα πήρε το μεγάλο διπλό χάρη στο γκολ του Νίκου Σκόνδρα στο ξεκίνημα της επανάληψης και με τη νίκη αυτή έπιασε την ΑΕ Καραϊσκάκης στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ πλεονεκτεί και σε ισοβαθμία αφού είχε κερδίσει και το ματς του πρώτου γύρου.
Η Καλαμάτα λοιπόν έκανε το καθήκον της στην Αρτα αλλά ταυτόχρονα περίμενε και… καλά νέα από την Κόρινθο, τα οποία και ήρθαν αφού η τοπική ομάδα επικράτησε με 1-0 της Ερμιονίδας.
Έτσι η "Μαύρη Θύελλα" πλησίασε στους 3 βαθμούς την Ερμιονίδα (η οποία πάντως πλεονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας) και ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου.

Το φιλμ του αγώνα

Η ΑΕ Καραϊσκάκης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά πίεσε την Καλαμάτα. Στο 7΄ έχασε σημαντική ευκαιρία όταν ο Παγώνης με ωραία προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.
η Καλαμάτα σιγά σιγά ισορρόπησε το παιχνίδι και θα στο φινάλε του πρώτου μέρους πλησίασε στο γκολ.
Στο 42΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραχάλιου, η γυριστή κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 45΄ έπειτα από σέντρα του Ζαχαρόπουλου, ο Πούτσης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη.
Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ξεκίνησε με γκολ. Στο 49΄ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Καραϊσκάκη, ο Σκόνδρας με κοντινή προβολή έβαλε μπροστά στο σκορ την Καλαμάτα, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους περίπου 70 φιλάθλους της "Μαύρης Θύελλας".
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια και είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Χούσο στο 70'. Η Καλαμάτα όμως ήταν αυτή που άγγιξε το 0-2 στο 72' όταν ο Καλαντζής σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στα τελευταία λεπτά οι Καλαματιανοί πρόσεξαν την άμυνα τους και κράτησαν σχετικά εύκολα το πολύτιμο 0-1.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι Χούσος, Σκερλετίδης, Παγώνης - Καραχάλιος, Μαρτίνος, Κολοβούρης, Καλαντζής.
Διαιτητής ήταν ο Θανάσης Τζήλος και βοηθοί οι Παπαδημητρίου - Καραμπούλας, όλοι από τη Λάρισα.
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Καραγκούνης, Παπανίκου, Παναγιώτου, Αβραμίδης, Πέτσας, Κόλλινς, Παγώνης (63' Μαργαρίτης), Χούσος, Σκερλετίδης, Γεωργόπουλος (80' Χήρας), Μπαλάφας (58' Γραβάνης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Λιόλιος (40 λ.τρ. Σκαρλάτος), Μαρτίνος, Σκόνδρας, Ζαχαρόπουλος, Καντούτσης, Καραχάλιος (85' Σοφός), Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος (60' Οντσβόνγκ), Καλαντζής, Πούτσης.


ΜΙΛΤΟΣ ΓΚΟΦΑΣ
«Τα τερματίσουμε πρώτοι»

Ο προπονητής της Καλαμάτας Μίλτος Γκόφας χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της Καλαμάτας ενώ εξέφρασε την πίστη του για τον τίτλο.
«Ήταν ένα σημαντικό και δύσκολο ματς. Παίξαμε με ένα καλό αντίπαλο που μπήκε δυνατά και πίεσε στο ξεκίνημα, χωρίς όμως να κάνει τη μεγάλη φάση.
Στο β' μέρος είχαμε πιο καλή εικόνα. Μας βοήθησε το γρήγορο γκολ ενώ είχαμε και ένα δοκάρι για να τελειώσουμε το ματς. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Θα είχε τελειώσει αν κάναμε το αυτονόητο στο περασμένο ματς με την Ερμιονίδα. Κάναμε το λάθος αυτό και το πληρώνουμε. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος θα τερματίσουμε πρώτοι».
Από πλευράς ΑΕ Καραϊσκάκης, ο προπονητής Βασίλης Καλτσής τόνισε ότι η ομάδα του έκανε καλό παιχνίδι (παρά την ήττα) και ότι θα τα δώσει όλα στο επόμενο ματς με την Ερμιονίδα.