Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 12:54

ΕΠΣΜ: Σε τρεις ομίλους η Β’ τοπική, με 32 ομάδες το κύπελλο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣΜ: Σε τρεις ομίλους η Β’ τοπική, με 32 ομάδες το κύπελλο Μεσσηνίας

 

Με 33 ομάδες θα διεξαχθεί τελικά η νέα Β’ τοπική, που είναι πλέον η τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία της Μεσσηνίας, μετά την κατάργηση της Γ’ τοπικής. Οι ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους (από 11 ο κάθε όμιλος).

Στο εν λόγω πρωτάθλημα είχαν δικαίωμα συμμετοχής 40 σύλλογοι, αλλά δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Αστέρας Μικρομάνης, ο Α.Σ. Φυτειάς, ο Α.Σ. Κυπάρισσος Τριφυλίας, η Α.Ε. Γαργαλιάνων, ο Α.Ο. Χατζή, οι Λέοντες και το Ασπρόχωμα.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Β’ τοπική της σεζόν 2019-20 είναι οι: Α.Ο. Φαραί, Αναγέννηση Παραλίας, Μιλτιάδης, Μεσσηνιακός, Α.Ε. Λογγάς, Καλλιθέα, Αίαντας, Ακαδημία Πάμισος, Διαγόρας Κοπανακίου, Κεραυνός Καλαμάτας, Βλαχόπουλο, Θύελλα Μερόπης, Πράσινα Πουλιά, Παπαφλέσσας Αμφειας, Αστέρας Βαλύρας, Πατίστα, Νέδουσα, ΑΠΣ Αρις Καλαμάτας, Α.Ο. Λείκων, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Δαναός, Ατρόμητος Πλατύ, Δόξα Καλαμάτας, Εθνικός Καλαμάτας, Ερμής Καλαμάτας, Νέστωρ Πύλου, ΠΑΟΚ Καλαμάτας, Θύελλα Παραλίας, Ικαρος, Πανευαϊκός, Στενωσιά, Νίκη Πλάτης και Π.Α.Σ. Ράχης.

Δεν δηλώσαν συμμετοχή 7 ομάδες 

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία ομάδα από τη Β’ τοπική δεν δήλωσε συμμετοχή στο κύπελλο Μεσσηνίας, το οποίο θα διεξαχθεί έτσι με 32 ομάδες. Και αυτό γιατί είναι υποχρεωτική συμμετοχή για Καλαμάτα, Διαβολίτσι που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, καθώς και για τις 16 ομάδες της Α’ τοπικής και τις 14 από την Α1 τοπική.

Αναλυτικά οι 16 ομάδες της Α’ τοπικής είναι: Πάμισος, Εράνη, Απόλλωνας Καλαμάτας, Τσικλητήρας Πύλου, Εθνικός Μελιγαλά, Πανθουριακός, Τέλλος Αγρας, Ανδρούσα, Α.Ε. Μάνης, Σπερχογεία, Κυπαρισσία, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας, Καλό Νερό, Μεθώνη και Ακρίτας Κορώνης.

Στην Α1 τοπική οι 14 ομάδες είναι: Ομόνοια, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Ηρακλής Καλαμάτας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Απόλλωνας Πεταλιδίου, Α.Ο. Φυτειάς, Χανδριναϊκός, Δώριο, Παπαφλέσσας Χώρας, Θύελλα Χαρακοπιού, Αστέρας Αρφαρών, ΑΕΚ Καλαμάτας, Πανιώνιος Καλαμάτας και Νέος Αρις.

H πρεμιέρα για την Α’ τοπική θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Η Α1 τοπική ξεκινήσει στις 5 και 6 Οκτωβρίου και η Β’ τοπική, μία εβδομάδα αργότερα στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

Στο κύπελλο Μεσσηνίας η “αυλαία” θα ανοίξει στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ θα διεξαχθούν τρεις συνολικά κληρώσεις! Η πρώτη στις 12 Αυγούστου, την ίδια μέρα που θα γίνει και η κλήρωση των πρωταθλημάτων. Η δεύτερη στις 23 Οκτωβρίου και θα αφορά τη Δ’ φάση και η τρίτη κλήρωση στις 8 Γενάρη (ημιτελική φάση)