Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 15:48

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Το οικονομικό καθυστερεί τον σχεδιασμό

Γράφτηκε από τον

 

Μπορεί ο Τσικλητήρας Πύλου να έχει βγάλει διοίκηση εδώ και δύο εβδομάδες, όμως οι εξελίξεις όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό πηγαίνουν με ρυθμούς... χελώνας.

Η ομάδα της Πύλου μετά την κατάκτηση του νταμπλ το 2016 και τις δύο χρονιές στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, είχε μια εξαιρετική μετάβαση στο τοπικό πρωτάθλημα, αφού στο περσινό πρωτάθλημα της

Α’ τοπικής κατέκτησε την τέταρτη θέση, ενώ έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ομως το φετινό καλοκαίρι είναι σαφώς πιο δύσκολο και είναι δεδομένο πως ο πήχης έχει μπει πολύ χαμηλά.

Το οικονομικό πρόβλημα είναι δεδομένο και φυσιολογικό σε μεγάλο βαθμό, μιας και ο Τσικλητήρας τα τελευταία 6 χρόνια πρωταγωνίστησε στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και ανέβηκε επίπεδο με τις κατακτήσεις τίτλων (πρωτάθλημα και δύο κύπελλα) και τη συμμετοχή στην τρίτη κατηγορία.

Πολλές οι αποχωρήσεις παικτών

Ετσι είναι ειλημμένη η απόφαση να πορευτεί η Πυλιώτικη ομάδα με παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, χωρίς δαπανηρές μεταγραφές και με μικρό μπάτζετ.

Αλλωστε μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει σχεδόν όλοι οι παίκτες από το περσινό ρόστερ (Τζουλιάνο Σούλα, Παναγιώτης Καγιανάς, Νίκος Παπαγεωργίου, Θοδωρής Ντουγέρογλου, Βαγγέλης Σεφεράσι, Γρηγόρης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Γεωργιάδης, Θανάσης Κούρταλης, Γιάννης Παυλάκος, Λυκούργος Ανδρώνης) και αναμένεται να αποχωρήσουν κι άλλοι.

Χθες οι διοικούντες είχαν προγραμματίσει να κάνουν συναντήσεις με επιχειρηματίες της Πύλου για την εξεύρεση χρημάτων και στήριξης, ενώ σήμερα υπάρχει διοικητικό συμβούλιο για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι υποψήφιοι για τον πάγκο

Πρώτο μέλημα είναι η εύρεση προπονητή, ένα θέμα που έχει καθυστερήσει αρκετά. Επαφή έχει γίνει με τον Μιχάλη Ζάγκο που έχει καθίσει και παλιότερα στον πάγκο του Τσικλητήρα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η περίπτωση του Πυλιώτη Θανάση Δούνια ως παίκτης – προπονητής.

Ο Δούνιας έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στον Τσικλητήρα (αναδείχθηκε πρωταθλητής Μεσσηνίας το 2016) και οι δεσμοί που έχει με την ομάδα είναι ισχυροί.