Παρασκευή, 09 Αύγουστος 2019 12:05

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η ΕΠΟ αποφασίζει για τις θέσεις ανόδου στη football league

Γράφτηκε από τον

 

 

Θα ανέβει τελικά η Καλαμάτα στη Football League; Αυτό είναι το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη των μεσσήνιων φιλάθλων μετά το άκουσμα της είδησης ότι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και ο Κρόνος Αργυράδων δεν δήλωσαν συμμετοχή στο εν λόγω πρωτάθλημα και ως εκ τούτου προκύπτουν δύο κενές θέσεις.

Η απάντηση θα δοθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα από την ΕΠΟ, η οποία είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις θέσεις ανόδου.

Στο χθεσινό φύλλο αναφέραμε ότι η “Μαύρη Θύελλα” είναι ένα βήμα από τη Football League και πως μαζί με τη Νίκη Βόλου είναι επικρατέστερες για να καλύψουν τα κενά. Δύο ομάδες που ως γνωστόν δεν τα κατάφεραν στα μπαράζ ανόδου, όπως επίσης ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Αιολικός.

Ο πρόεδρος της Football League όσο και της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας στο goalpost.gr για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από δω και πέρα ώστε να αναπληρωθούν οι δύο ομάδες, είπε:

“Από δω και πέρα είναι θέμα της ΕΠΟ. Θα περιμένουμε την απόφαση για τις ομάδες που τυχόν αναπληρώσουν τις δύο που δεν δήλωσαν συμμετοχή”. Η Football League έστειλε χθες το πρωί στην ΕΠΟ το έγγραφο με τις 12 ομάδες, που κατέθεσαν δικαιολογητικά και παράβολο για τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα. Οι σύλλογοι αυτοί είναι: Αιγάλεω, Ασπρόπυργος, Βέροια, Διαγόρας Ρόδου, Θεσπρωτός, Ιάλυσος, Ιωνικός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Τρίγλια και Τρίκαλα.

Η Ομοσπονδία είναι πλέον αυτή που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν τα κενά. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν απώλειες και στη νεοσύστατη Super League 2, κάτι που θα φέρει ντόμινο εξελίξεων. Τα σενάρια από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι άδειασαν δύο θέσεις στην τρίτη ιεραρχικά κατηγορία της χώρας δίνουν και παίρνουν.

Σε Βόλο και Καβάλα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επωφεληθούν από αυτή τη συγκυρία, όμως και στην Καλαμάτα πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τελικά κατηγορία. Δεν υπάρχει πάντως ξεκάθαρη ερμηνεία για τα κριτήρια της ανόδου και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Κρατάμε, ωστόσο, την πίστη των ανθρώπων της “Μαύρης Θύελλας” ότι αυτή η ιστορία θα έχει ευχάριστο φινάλε.

Ισόπαλο το πρώτο φιλικό

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Καλαμάτα έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας την Κ 19 του του ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος προετοιμάζεται για την πρώτη συμμετοχή της ιστορίας του στη Super League 1.

Το ματς έγινε κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες στο Βόλο με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλος με σκορ 1-1.

Σκόρερ για τη “Μαύρη Θύελλα”, που προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο (και ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Τσιβελεκίδης. Ο Βασίλης Βούζας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα, με το αποτέλεσμα να είναι το τελευταίο που τον ενδιέφερε.