Σάββατο, 10 Αύγουστος 2019 11:20

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με Ατρόμητο Πατρών στην πρεμιέρα του κυπέλλου, αν δεν ανέβει στη Football League

Γράφτηκε από τον

Με το... μυαλό στην ΕΠΟ, όπου αναμένεται η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για τις θέσεις της ανόδου στη Football League, η Καλαμάτα μπήκε χθες το μεσημέρι στην κληρωτίδα για την α’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετέχουν οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ της σεζόν 2018-2019.

Η “Μαύρη Θύελλα” θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του θεσμού τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Αχαΐας Ατρόμητο Πατρών, σε νοκ – άουτ ματς στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Ο αγώνας θα γίνει στις 25 Αυγούστου, εφόσον η μεσσηνιακή ομάδα δεν πάρει το εισιτήριο της ανόδου ανόδου για την Football League.

Αν η Καλαμάτα αλλάξει κατηγορία, θα μπει στην κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου ως ομάδα Football League και ο Ατρόμητος Πατρών θα περάσει χωρίς αγώνα στην δεύτερη φάση του κυπέλλου.

Να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 47 ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, στην κληρωτίδα μπήκαν 44.

Και αυτό γιατί δεν δήλωσαν συμμετοχή οι κυπελλούχοι της ΕΠΣ Ηπείρου (Θρίαμβος Σερβιανών), ΕΠΣ Γρεβενών (Γρεβενά Αεράτα) και ΕΠΣ Φλώρινας (Μελιτέας Μελίτης), ενώ από αυτές τις περιοχές δεν ανταποκρίθηκαν ούτε οι φιναλίστ του περυσινού Κυπέλλου (ΑΕ Μικρασιατών, Σειρήνα, Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα αντίστοιχα). Αντίθετα τη θέση των Κυπελλούχων ΕΠΣ Ζακύνθου (ΑΟ Κατασταρίου), ΕΠΣ Φωκίδας (Αστέρας Ιτέας) και ΕΠΣ Κιλκίς (Αλέξανδρος Κιλκίς) πήραν οι φιναλίστ ΑΠΣ Ζάκυνθος, Απόλλων Ευπαλίου και ΠΑΟΝΕ Επταλόφου αντίστοιχα.

Ολοι περιμένουν την Ομοσπονδία

Η Καλαμάτα έμαθε χθες τον πρώτο της αντίπαλό της στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά αυτό που “καίει” άπαντες στην ομάδα είναι σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η “Μαύρη Θύελλα”.Η ΕΠΟ είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις θέσεις της ανόδου, μετά τα κενά που προέκυψαν στη Football Leaguie από τη αδυναμία συμμετοχή του Ηρακλή και του Κρόνου Αργυράδων. Τις δύο θέσεις διεκδικούν οι τέσσερις χαμένες των περσινών μπαράζ ανόδου. Η Καλαμάτα, η Νίκη Βόλου, ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Αιολικός και όλοι περιμένουν την απόφαση της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Γεύση από... Σούπερ Λίγκα σήμερα στο Βόλο

Το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας της θα δώσει σήμερα η “Μαύρη Θύελλα” με αντίπαλο τον Ν.Π.Σ. Βόλος, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Super League 1. H μεσσηνιακή ομάδα έπαιξε την Τετάρτη με την Κ 19 του Βόλου (1-1) και ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει και την πρώτη ομάδα σ’ ένα σαφώς πιο απαιτητικό τεστ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. στο Βόλο.

Χθες το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση για τους παίκτες της Καλαμάτας, που προετοιμάζονται εδώ και οχτώ μέρες στο Πήλιο.