Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014 19:11

Χωρίζουν οι δρόμοι Πουγιόλ - Μπαρτσελόνα!

Γράφτηκε από τον
Χωρίζουν οι δρόμοι Πουγιόλ - Μπαρτσελόνα!

The end... Μετά από 18 χρόνια και 400 παιχνίδια πρωταθλήματος με τα «μπλαουγκράνα», ο Κάρλες Πουγιόλ ανακοίνωσε πως αποχωρεί το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα.

 

Ο ιστορικός αρχηγός των Καταλανών σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, την οποία είχε προαναγγείλει από το μεσημέρι της Τρίτης (4/3), γνωστοποίησε πως πήρε την απόφαση να αφήσει το «Καμπ Νου» στο τέλος της σεζόν. Ο λόγος; Ότι οι τελευταίοι του τραυματισμοί δεν του επιτρέπουν πλέον να αγωνίζεται στο επίπεδο που επιθυμεί!

Το «αντίο» του Πουγιόλ από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αποσυρθεί και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού όπως τόνισε τις τελικές του αποφάσεις γι' αυτό θα τις πάρει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Sport το πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα που θα συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα με μικρότερες απαιτήσεις από την Πριμέρα Ντιβιθιόν.

«Βρίσκομαι εδώ για να σας ανακοινώσω ότι φεύγω απ’ την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν. Έπειτα από δύο επεμβάσεις στο γόνατο, δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά τις 30 Ιουνίου. Τότε θέλω να ξεκουραστώ και να σκεφτώ και θα αποφασίσω», είπε μεταξύ άλλων ο Πουγιόλ ο οποίος στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 είχε συμφωνήσει την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2016, όταν και θα είναι 38 ετών, ωστόσο δεν θα το εξαντλήσει ποτέ.

Ο Πουγιόλ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 1999-2000 κι έκτοτε μετράει 400 συμμετοχές (και 12 γκολ) στο πρωτάθλημα, 58 συμμετοχές (και 4 γκολ) στο Copa del Rey, 129 συμμετοχές (και 2 γκολ) σε Champions League και Europa League και 14 συμμετοχές σε ισπανικά και ευρωπαϊκά σούπερ καπ και σε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Συνολικά έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 2 Copa del Rey, 3 Champions League, 6 Supercopa de España, 2 UEFA Super Cup και 2 FIFA Club World Cup.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR