Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 14:05

Παιχνίδια και τη Δευτέρα στη Μεσσηνία λόγω έλλειψης γηπέδων!

Γράφτηκε από τον
Παιχνίδια και τη Δευτέρα στη Μεσσηνία λόγω έλλειψης γηπέδων!

 

Στο ξενοδοχείο "Horizon Blu" έγινε χθες το απόγευμα η κλήρωση  των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου που διοργανώνει η ΕΠΣΜ.

Η "αυλαία"στη Μεσσηνία θα ανοίξει στις 8 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες του κυπέλλου Μεσσηνίας. Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου (28 και 29) θα ξεκινήσει η Α' τοπική.  Μία εβδομάδα αργότερα (5-6 Οκτωβρίου) θα γίνει η σέντρα στην  Α1 τοπική και στις 12 και 13 Οκτωβρίου θα κάνει πρεμιέρα η Β' τοπική, η οποία θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους.  Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης πριν από την έναρξη των κληρώσεων,  είπε ότι ήταν πολύ λίγες οι ομάδες στη Γ’ τοπική και γι’ αυτό καταργήθηκε η εν λόγω κατηγορία.
Ο κ. Σπηλιώτης επεσήμανε ακόμα πως λόγω του ότι πολλές ομάδες έχουν κοινή έδρα, θα υπάρχουν παιχνίδια και τη Δευτέρα, ιδιαίτερα στη Β’ τοπική, όπου οι 19 από τις 33 ομάδες είναι καλαματιανές. Ο ένας όμιλος μάλιστα αποτελείται από 11 ομάδες και οι υπόλοιπες οχτώ τοποθετήθηκαν στους άλλους δύο ομίλους.
Στα αξιοσημείωτα ότι ΠΑΟ Καλαμάτας, Ερμής Καλαμάτας, ΠΑΟΚ Καλαμάτας και Π.Α.Σ. Ράχης ζήτησαν από μόνες να τοποθετηθούν στον δεύτερο όμιλο και το αίτημα τους έγινε αποδεκτό. Οι υπόλοιπες τέσσερις καλαματιανές ομάδες που πήγαν στον τρίτο όμιλο, προέκυψαν από κλήρωση. Αυτές είναι ο Δαναός, η Θύελλα Παραλίας, τα Πράσινα Πουλιά και ο Εθνικός Καλαμάτας Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ ενημέρωσε ακόμα τους εκπροσώπους των σωματείων ότι υπάρχουν αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας, για τους οποίους θα ενημερωθούν στις συναντήσεις που θα γίνουν, καθώς και για τις ποινές που προβλέπονται ακόμα και για παράγοντες στον πάγκο (θα παρατηρούνται με κίτρινη η κόκκινη κάρτα).
Ακόμα τόνισε ότι με το νέο κανονισμό για τους προπονητές, οι ομάδες της Α’ τοπικής θα πρέπει να έχουν διπλωματούχο τεχνικό UEFA B και αν δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, μετά από 3 αγωνιστικές δεν θα ορίζονται διαιτητές στα παιχνίδια τους.