Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2019 15:06

Και εγένετο... Π.Α.Σ. Ράχη, ο Αργ. Λιάππας μιλά για το νεοσύστατο σύλλογο

Γράφτηκε από τον

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αλάνα (στου Κουφού της Ελιές) του παρελθόντος και μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές γειτονιές της Καλαμάτας απέκτησε πλέον ποδοσφαιρική οντότητα με τη δημιουργία του Π.Α.Σ. Ράχη.

Για τη νέα ομάδα που ιδρύθηκε πριν από λίγο καιρό και θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής, μιλήσαμε με τον Αργύρη Λιάππα, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να προχωρήσει όλες τις ενέργειες για την ίδρυση της, η οποία θα ασχολείται με θέματα αθλητισμού (ποδόσφαιρο) και πολιτισμού. Συναντήσαμε λοιπόν τον Αργύρη Λιάππα και του ζητήσαμε να μας πει πως προέκυψε ο Π.Α.Σ. Ράχη και ποιος είναι ο σκοπός λειτουργίας αυτής της ομάδας.

“Το ερέθισμα για την δημιουργία του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ράχη προήλθε από την επιμονή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Θειακού να δημιουργηθεί μια ομάδα στη γειτονιά της Ράχης”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Από τη στιγμή που οποιαδήποτε προσπάθεια έπεφτε στο κενό, αποφασίσαμε εγώ προσωπικά με το συνεργάτη μου στον Ερμή Καλαμάτας Μιχάλη Γεωργιόπουλο να προχωρήσουμε στη δημιουργία της ομάδας, καλύπτοντας το οικονομικό σκέλος για τη δημιουργία του καταστατικού και την οργάνωση του αγωνιστικού τμήματος (προπονητής, παίκτες).
Στην προσπάθεια αυτή βρέθηκαν ήδη κάποιοι άνθρωποι και βοηθούν οικονομικά, όπως οι Νίκος Γιαννακόπουλος, Νίκος Λιάππας, Σταύρος Αλεβίζος και άλλοι. Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ράχης, αλλά και σε όποιον άλλον θέλει να έρθει κοντά μας και να βοηθήσει ενεργά την προσπάθεια μας για να μπορέσει η ομάδα να έχει μέλλον.
Η πρώτη μας χρονιά θα είναι περισσότερο για να βάλουμε τις βάσεις για να λειτουργήσει η ομάδα σε σωστά πρότυπα.
Θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της ακαδημίας με παιδιά της Ράχης ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά στο μέλλον να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα και παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο.
Τη φετινή αγωνιστική χρονιά η ομάδα θα πορευτεί με νεαρούς σε ηλικία παίκτες με την προσθήκη 2-3 έμπειρων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Πιο ουσιαστικούς στόχους θα μπορέσουμε να θέσουμε την επόμενη χρονιά, όπου μεγάλο ρόλο θα παίξει και η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου (αυτή τη στιγμή υπάρχει προσωρινή διοίκηση).
Παράλληλα γίνεται προσπάθεια να υπάρξει και πολιτιστική δραστηριότητα, τόσο για να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα, όσο και για την μεγαλύτερη αναβάθμιση της περιοχής”.

Ξεκίνησε η προετοιμασία

Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με πρωινή προπόνηση στο δημοτικό γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης”, όπου θα είναι και η έδρα της ομάδας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Αρχικά την τεχνική καθοδήγηση θα έχει ο προπονητής Αργύρης Λιάππας, αλλά η οριστικοποίηση του έμψυχου δυναμικού και του προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα, θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο.
Η προετοιμασία περιλαμβάνει καθημερινές πρωινές προπονήσεις μέχρι την έναρξη της σχολικής σεζόν.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ