Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 11:46

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλική τεσσάρα στη Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Οσα γκολ δεν είχε πετύχει σε δύο φιλικά παιχνίδια, σημείωσε χθες η Καλαμάτα στη Λακωνία.

Η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 4-0 της Σπάρτης και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην προετοιμασία, έπειτα από τις ισοπαλίες με την Κ 19 του Ν.Π.Σ. Βόλος (0-0) και τον Ολυμπιακό Βόλου (1-1). Η Μεσσηνιακή ομάδα έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τους αγώνες στο Βόλο και νίκησε εύκολα μια ομάδα που τη νέα σεζόν θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Για τους γηπεδούχους ήταν βέβαια το πρώτο φιλικό και ο Μίκι Τσίρκοβιτς διαπίστωσε ότι η ομάδα του χρειάζεται πολλή δουλειά. Το ίδιο ισχύει και για το Βασίλη Βούζα, αλλά η Καλαμάτα είναι σε καλό δρόμο και χθες “ξεμπούκωσε” επιθετικά. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Δήμου με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 38’ ο Γκελγκέρια με φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 44’ ο Στεργίδης αστόχησε σε κενή εστία, έπειτα από σέντρα του Δήμου και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1. Τα γκολ για την ανώτερη Καλαμάτα ήρθαν όμως στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53’ ο Αλεξόπουλος με ωραία κίνηση και πλασέ πέτυχε το 0-2 και στο 60’ ο ίδιος παίκτης με σουτ από το ύψος της περιοχής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 82’ ο Σάμπσον κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, βρίσκοντας στόχο για το τελικό 0-4. Να σημειωθεί ότι ο η Σπάρτη είναι η συνέχεια της Πελλάνας Καστορείου. Για την ακρίβεια μετονομάστηκε σε Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Δήμου Σπάρτης “Π.Σ. η Σπάρτη”, Η Καλαμάτα ξεκίνησε το ματς με τους Κασωτάκη, Γκελγκέρια, Τσιβελεκίδη, Μάκο, Τσουβαλτζίδη, Ζαχαρόπουλο, Ακριστινέι, Δήμο, Στεργίδη, Καζβιρόπουλο και Αλεξόπουλο. Επαιξαν και οι Ψυχογιάννης, Ρουμελιώτης, Τζόκιτς, Τσιγάρος, Αντεμάι, Σάμπσον, Ιντζίδης, Σαούτης, Τσαλταμπασίδης, Χαρλέπας. Η αρχική 11άδα της Σπάρτης ήταν Πατσιογιώργος, Παναγιωτίδης, Λαμπρόπουλος, Πλατάνας, Ρασσιάς, Αναστασάκος, Κάρδαρης, Σικαλόπουλος, Σωτηρόπουλος, Σαμπατάκος, Μπουλγαρίδης. Αγωνίστηκαν και οι Γκιμούσης, Κοντογιάννης, Σπυρόπουλος, Αϊβαλιώτης, Πετρίδης, Δημητρέλης. Το φιλικό διαιτήτευσε ο Παναγάκος με βοηθούς τους Ισακοβιδη και Σόβολο.

Εν αναμονή της απόφασης

Η Καλαμάτα έχει δώσει μέχρι σήμερα τρία φιλικά, αλλά ακόμα δεν γνωρίζει αν τη νέα σεζόν θα παίζει στη Football League ή τη Γ’ εθνική. Η ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει ποιες ομάδες θα καλύψουν τα κενά στην τρίτη πλέον ιεραρχικά κατηγορία της χώρας, μετά την αδυναμία συμμετοχής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Κρόνου Αργυράδων. Τις δύο θέσεις διεκδικούν ως γνωστόν η “Μαύρη Θύελλα”, η Νίκη Βόλου, ο Νέστος Χρυσούπολης και ο Αιολικός που απέτυχαν στα μπαράζ ανόδου της περασμένης άνοιξης. Αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Διοργανώσεων, η οποία και θα κάνει την πρότασή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Το πότε θα αποφασίσει η ηγεσία της Ομοσπονδίας για το “φλέγον” αυτό θέμα παραμένει άγνωστο.

Ενημέρωση για τα διαρκείας και τις ακαδημίες

Τις κάρτες διαρκείας θα παρουσιάσει αύριο η Καλαμάτα, καθώς επίσης και το πλάνο των ακαδημιών. Η παρουσίαση των διαρκείας θα γίνει στις 11 το πρωί στα γραφεία της ομάδας (Φραντζή 14, 1ος όροφος) από τον διευθυντή marketing Κωνσταντίνο Παπασταμάτη. Εν συνεχεία ο διευθυντής των ακαδημιών Μιχάλης Σταθόπουλος θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών, καθώς και την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το τεχνικό τιμ τη σεζόν 2019-20.