Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 12:32

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: "Αγκάθι" το γηπεδικό

Γράφτηκε από τον

Ο Α.Ο. Δαβολιτσίου σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του, κατακτώντας το πρωτάθλημα στη Μεσσηνία και μάλιστα χωρίς να γνωρίσει την ήττα.

Ετσι θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά το νομό στις εθνικές κατηγορίες και το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Το Διαβολίτσι θα πορευτεί τη νέα σεζόν με τον Κώστα Παλαμάρα στον πάγκο, μόνο Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές και ενθουσιασμό, αλλά δεν λείπουν και τα αρνητικά σε αυτό το ταξίδι που έχουν να κάνουν με το γήπεδο. Στο "Καπετάν Βασίλης" πρέπει να γίνουν ορισμένες εργασίες για να αποκτήσει άδεια τέλεσης αγώνων. Οι εργασίες μπορεί να ολοκληρωθούν σε 1 ή 1,5 μήνα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας. Για παράδειγμα απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας για την κερκίδα, η οποία παρεμπιπτόντως θα πρέπει να είναι 500 θέσεων. Βελτιώσεις θα γίνουν και στην περίφραξη, αλλά και στα αποδυτήρια. Κάτι που σημαίνει ότι το γήπεδο δεν θα έχει...άδεια στην έναρξη της Γ' εθνικής και οι παίκτες του Διαβολιτσίου θα πρέπει να "ξενιτευτούν". Γι' αυτό και η διοίκηση έχει δηλώσει ως δεύτερη έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, που θα φιλοξενήσει τα πρώτα ματς του ΔΟΔ στη Γ' εθνική. Το οξύμωρο είναι ότι οι παίκτες θα προπονούνται όλη την εβδομάδα στο "Καπετάν Βασίλης" και θα δίνουν την Κυριακή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τους αγώνες. Στο Διαβολίτσι διεξάγεται άλλωστε και η καλοκαιρινή προετοιμασία, αφού ο αγωνιστικός χώρος είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν στο νομό και οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο. Στο Διαβολίτσι είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με αυτό το "αγκάθι" στο ξεκίνημα της σεζόν, ελπίζοντας ότι δεν θα ανοίξει πολλές... πληγές και η ομάδα θα μπορέσει στην Καλαμάτα να πάρει με τη συμπαράσταση των Μεσσήνιων φιλάθλων, τους βαθμούς που θέλει. Το πότε θα επιστρέφουν στη φυσική τους έδρα παραμένει άγνωστο, όπως ακόμα και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη Γ' εθνική, αλλά και τι θα ισχύσει για άνοδο και παραμονή.

Ικανοποίηση Παλαμάρα για την προετοιμασία

Στο αγωνιστικό σκέλος, η προετοιμασία κυλά, όπως λέει ο Κώστας Παλαμάρας χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Ο προπονητής του Διαβολιτσίου είναι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή και τη διάθεση των παικτών. Στο πρώτο στάδιο δόθηκε έμφαση στη φυσική κατάσταση και πλέον ξεκινά το στάδιο του μονταρίσματος. Γι' αυτό έχει κλείσει τρία φιλικά παιχνίδια με Εθνικό Μελιγαλά στις 24 Αυγούστου, Πανθουριακό την επόμενη μέρα και Ολυμπιακό Ανάληψης στις 4 Σεπτεμβρίου.