Τετάρτη, 05 Μάρτιος 2014 20:11

Επισκέφτηκε τον Ολαϊτάν ο Αναστασίου

Γράφτηκε από τον
Επισκέφτηκε τον Ολαϊτάν ο Αναστασίου

Ο Μάικλ Ολαϊτάν ήταν ο μεγάλος άτυχος στο πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων» ύστερα από το πρόβλημα υγείας που εμφάνισε και την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Γιάννη Αναστασίου να επισκέπτεται τον παίκτη του Ολυμπιακού στο νοσοκομείο και να τονίζει σε δηλώσεις του ότι αυτό που μετρά πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Μιλώντας, λοιπόν, στη Νοva, o τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε χαρακτηριστικά: «Το παιδί ήταν καλά χθες που τον είδα. Μπορούσε να μιλήσει, είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, ήταν καλά, αισθανόταν καλά και νομίζω ότι είναι σημαντική η ανθρώπινη ζωή πάνω απ' όλα, γιατί είμαστε άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, αλλά πάνω απ' όλα μετράει η ανθρώπινη ζωή. Και ευτυχώς το παιδί δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες μετά από το γεγονός. Και αυτό μετράει πάνω απ' όλα.

Επειδή έχω παίξει ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, έχω ζήσει σε μια ξένη χώρα και ξέρω πως είναι να είσαι ξένος σε μια ξένη χώρα. Σίγουρα ανήκεις σε μια ομάδα, έχεις τους συμπαίκτες σου, τους προπονητές, τη διοίκηση, αλλά είναι σημαντικό για το παιδί και για κάθε ποδοσφαιριστή να νιώθει ότι τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα- και μιλάω ειδικά για τους ξένους παίκτες- είναι το σπίτι τους».

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση-προσγείωση που έχει ξεκινήσει ο προπονητής των «πράσινων» μετά το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού κι εν όψει Άρη, ο Αναστασίου υπογράμμισε: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο, ειδικά για εμάς που έχουμε πολλά νέα παιδιά, αλλά πάνω σε αυτό δουλεύουμε τις τελευταίες ημέρες. Τους τονίσαμε και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό ότι μπορούν να το ευχαριστηθούν και να διασκεδάσουν το βράδυ της Κυριακής, αλλά από την Τρίτη που επανήλθαμε στις προπονήσεις το μυαλό πρέπει να είναι στο ματς με τον Άρη. Μπορώ να καταλάβω λίγο τον ενθουσιασμό, αλλά από την άλλη είναι η δουλειά μας να τους έχουμε προσγειωμένους και να είμαστε συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι του Σαββάτου».