Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 12:14

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Σήμερα η σύσταση της ΠΑΕ – Αύριο η κλήρωση της Football League

Γράφτηκε από τον

 

Και τυπικά στην Football League ανήκει από χθες η “Μαύρη Θύελλα”! Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως αναμενόταν, έκανε αποδεκτή την απόφαση της επιτροπής διοργανώσεων για την Καλαμάτα και τη Νίκη Βόλου σε ότι αφορά την άνοδο στην Football League.

Ετσι “Μαύρη Θύελλα” και Νίκη Βόλου είναι οι ομάδες που συμπληρώνουν οριστικά την 14αδα της Football Lerague και θα μπουν κανονικά στην κλήρωση του πρωταθλήματος που θα γίνει αύριο Τετάρτη (1 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος).

Θα έχει προηγηθεί η σύσταση σε ΠΑΕ, η οποία θα γίνει σήμερα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της Καλαμάτας προκειμένου να γίνει η σύσταση της σε ΠΑΕ, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Αλ. Κουμουνδούρος” στο διοικητήριο.

Οσον αφορά το Κύπελλο, η Καλαμάτα, όπως και η Νίκη Βόλου θα μπουν στο θεσμό από την 3η φάση όπως όλες οι ομάδες της Football Lerague. Η κλήρωση της 3ης φάσης γίνει την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΠΟ.

Επίσης λόγω της καθυστερημένης απόφασης για Καλαμάτα και Νίκη Βόλου, οι δύο ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Οσον αφορά την σέντρα του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 29/9.

Ντολεζάλ και Κωνσταντινόπουλος

Η Καλαμάτα συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ και είναι σε επαφή με τον 26χρονο Κροάτη μέσο Γιαν Ντολεζάλ. Πέρυσι αγωνιζόταν στην Σλάβεν Μπελούπο (ομάδα Α’ εθνικής της Κροατίας στην οποία μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2018) με την οποία είχε 19 συμμετοχές. Από το 2015 έως το 2018 αγωνιζόταν στην Λοκομοτίβα Κροατίας.

Παράλληλα επαφές έχουν γίνει και με τον μεσοεπιθετικό Παναγιώτη Κωσταντινόπουλο που πέρυσι αγωνίστηκε στην Football League με την Σπάρτη στον α’ γύρο και στην Γ’ εθνική με τον πρωταθλητή του 6ου ομίλου Ιάλυσο Ρόδου στον β’ γύρο. Στο παρελθόν έχει παίξει σε Αχαϊκή, Αναγέννηση Καρδίτσας και Παναιτωλικό.

Οι αντίπαλοι της Καλαμάτας στη Football League

Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί φέτος το πρωτάθλημα της Football League στο οποίο θα συμμετέχει και η Καλαμάτα,η οποία μάλιστα θα είναι η μοναδική ομάδα της Πελοποννήσου στην κατηγορία! Το πρωτάθλημα ουσιαστικά θα απαρτίζεται από τις καλές ομάδες της περσινής Γ’ εθνικής, τις πρωταθλήτριες αλλά και τις περισσότερες από αυτές που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση των ομίλων τους, όπως η Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, την κατηγορία απαρτίζουν οι 7 από τις 8 περσινές πρωταθλήτριες των ομίλων, καθώς ο Κρόνος Αργυράδων δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Οι 7 ομάδες είναι οι Αιγάλεω, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ασπρόπυργος, OΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος.

Από την περσινή Football League επρόκειτο να συμμετέχουν δύο ομάδες, όμως μετά την αδυναμία του Ηρακλή έμειναν μόνο τα Τρίκαλα.

Το παζλ συμπληρώνουν οι 4 νικήτριες των μπαράζ ανόδου των περσινών δευτεραθλητώντης Γ’ εθνικής που είναι οι Θεσπρωτός, Τριγλία, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου και η Καλαμάτα με την Νίκη Βόλου που παίρνουν τις θέσεις του Ηρακλή και τον Κρόνου Αργυράδων.

Οι δύο πρώτοι του φετινού πρωταθλήματος (δεν έχει πλέι οφ) θα ανέβουν στην Super League 2 και οι τέσσερις τελευταίοι θα υποβιβαστούν στην Γ’ εθνική.

Αναλυτικά οι 14 ομάδες:

Περσινοί πρωταθλητές Γ’ εθνικής: Αιγάλεω, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ασπρόπυργος, OΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος.

Από την περσινή Football League: Τρίκαλα

Νικητές περσινών μπαράζ: Θεσπρωτός, Τριγλία, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδου.

Στη θέση Ηρακλή και Κρόνου: Νίκη Βόλου, Καλαμάτα.

Η ανακοίνωση της διοίκησης

Μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής στην Football League η διοίκηση της Καλαμάτας με ανακοίνωση της εξέφρασε την ικανοποίηση τη, στάθηκε στην στήριξη των πολιτικών φορέων του νομού και έκανε λόγο για ανάγκη να γίνουν “αλλαγές ουσίας που θα αλλάξουν το περιεχόμενο των κανόνων που πρέπει να διέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το ταξίδι ξεκίνησε και πλέον δεν μπορεί να μας σταματήσει κανένας, η αφετηρία όμως για όλη αυτή την διαδρομή που έχουμε μπροστά μας δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ήταν μια ερασιτεχνική κατηγορία, δεν αρμόζει σtο brand name της Μαύρης Θύελλας. Η δικαίωση ήρθε με την απόφαση των αρμοδίων οργάνων για τον προβιβασμό μας στην Football League και ο στόχος μας δηλωμένος εξ αρχής ποτέ ξανά η ομάδα μας τουλάχιστον με την παρούσα διοίκηση σ΄αυτές τις κατηγορίες που δεν μας αρμόζουν άλλωστε, δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορία μας.

Ο προορισμός γνωστός, έτσι όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά χωρίς περιστροφές και μισόλογα…. Πρωταθλητισμός! Οι συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες της διοίκησης απέδωσαν καρπούς, η διαχείριση και οι αγώνες που δόθηκαν για την επίτευξη του στόχου είχαν αίσιο τέλος.

Συμπαραστάτες; Οι πολιτικοί φορείς του νομού, οι τοπικοί άρχοντες η Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και οι απλοί φίλαθλοι που κοινωνούσαν το δίκαιο αίτημά μας για άνοδο. Τέλος καλό όλα καλά λέει ο θυμόσοφος λαός μας και στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι, με την εξής υποσημείωση όμως, χρειάζονται αλλαγές ουσίας που θα αλλάξουν το περιεχόμενο των κανόνων που πρέπει να διέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και εμείς θα τους στηρίξουμε”.

Φιλικά με Φωστήρα, Πανελευσινιακό

Δύο φιλικά έκλεισε χθες η Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη στις 8 μ.μ. θα παίξει με τον Φωστήρα στον Ταύρο και την Πέμπτη με τον Πανελευσινιακό στις 6 μ.μ. στην Ελευσίνα.