Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019 11:33

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Η κλήρωση, η πρεμιέρα στο Αιγάλεω και το συμβόλαιο με ΕΡΤ

Γράφτηκε από τον

 

Εκτός έδρας με το Αιγάλεω θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League η Καλαμάτα, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε χθες στα γραφεία της Ενωσης παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Την Καλαμάτα εκπροσώπησαν στην κλήρωση οι Χρήστος Παπαδημητρίου, Κώστας Παπασταμάτης, Γιώργος Ράλλης ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Γιώργος Ράλλης και Αργύρης Λίβας.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με την Μεσσηνιακή ομάδα να ξεκινά λοιπόν με ένα μεγάλο ντέρμπι τις υποχρεώσεις της στην Football League.

Κάθε ομάδα θα έχει στο ρόστερ της έως και 3 ξένους αλλά και απεριόριστους κοινοτικούς. Στην 11άδα θα πρέπει να βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια των αγώνων 7 Ελληνες. Επίσης η κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει μέχρι 5 ερασιτέχνες στην ενδεκάδα.

Οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν στην Super League 2 και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στην Γ’ εθνική.

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα ξεκίνησε προχθές τις διαδικασίες σύσταση ΠΑΕ καθώς και ότι λόγω της καθυστερημένης απόφασης για Καλαμάτα και Νίκη Βόλου, οι δύο ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι 14 ομάδες είναι Αιγάλεω, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ασπρόπυργος, OΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος, Τρίκαλα, Θεσπρωτός, Τριγλία, Ιωνικός, Διαγόρας Ρόδουμ, Νίκη Βόλου, Καλαμάτα.

Δηλώσεις Αυγενάκη, Λεουτσάκου, Παπαδημητρίου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως το γραφείο του θα είναι ανοικτό για κάθε συζήτηση που θα βοηθήσει το πρωτάθλημα. Τόνισε πως σιχαίνεται το παρασκήνιο και πως ο κόσμος έχει ανάγκη από μια καθαρή ποδοσφαιρική εικόνα. Επισήμανε ακόμη ότι ένας βασικός στόχος είναι η αντιμετώπιση της βίας, ότι το κρατικό χρήμα είναι δεδομένο αλλά λίγο και ότι οι ομάδες μπορούν να καταθέσουν μελέτες για τα γήπεδα τους προκειμένου να ενταχθούν στο Φιλόδημος.

“Ανακοινώσαμε ήδη πρόγραμμα επενδύσεων 100.000.000 ευρώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα επιδιώξουμε αυτήν την αναβάθμιση ώστε ο κόσμος να γυρίσει στα γήπεδα. Να επιστρέφει ο πολιτισμός και η ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο”, τόνισε σχετικά.

“Εύχομαι να υπάρχει άριστη φιλοξενία σε όλα τα ματς και οι πρόεδροι των ομάδων να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες”, σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της Καλαμάτας στην κλήρωση Χρήστος Παπαδημητρίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στην κλήρωση βρέθηκε και ο διευθυντής αθλητικής ενημέρωσης της ΕΡΤ Γιώργος Λυκουρόπουλος που είπε πως θα διατηρηθεί η ζώνη της ΕΡΤ3 που θα μεταδίδει αγώνες Football League.

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος σημείωσε πως το συμβόλαιο με την ΕΡΤ ισχύσει για ένα χρόνο ακόμη ενώ εξέφρασε την ελπίδα για ένα καλό πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν ιστορικές ομάδες. Εδώ να σημειωθεί πως το εγγυημένο συμβόλαιο για κάθε ομάδα υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Κλειδάριθμο πήραν οι δύο ομάδες το Βόλου και οι δύο της Ρόδου καθώς και τα Τρίκαλα με τον Θεσπρωτό μόνο για την 1η αγωνιστική, προκειμένου να μην παίξουν στα γήπεδα τους που δεν θα είναι έτοιμα.

Φιλικό σήμερα με Κορωπί

Το προγραμματισμένο για σήμερα φιλικό με τον Πανελευσινιακό ματαιώθηκε μετά από αίτημα της ομάδας της Ελευσίνας. Ετσι η Μεσσηνιακή ομάδα έκλεισε φιλικό με το Κορωπί, από το οποίο θα φιλοξενηθεί σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο “Γεώργιος Παπασιδέρης’’.