Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019 16:01

Για αποτέλεσμα στη Φιλανδία σήμερα η Εθνική Ελλάδας

Γράφτηκε από τον

 

Με τις αναμετρήσεις της 5ης και της 6ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το προσεχές εξαήμερο, η προκριματική φάση για το EURO 2020.

Από τους αγώνες αυτούς, μπορεί να κριθεί σε σημαντικό βαθμό η πρόκριση και ο αποκλεισμός κάποιων ομάδων, δεδομένου ότι θα έχει καλυφθεί το μισό και πλέον της συγκεκριμένης φάσης.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς η εθνικής ομάδα, με νέο προπονητή τον Ολλανδό, Τζον Φαν Σιπ, φιλοξενείται από την Φινλανδία και υποδέχεται το Λιχτενστάιν. Πρόκειται για δύο αγώνες, όπου το ζητούμενο είναι ισάριθμες νίκες, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να επιστρέψει με βάσιμες ελπίδες στην υπόθεση-πρόκριση. Λάτρης του επιθετικογενούς ποδοσφαίρου, ο Φαν Σιπ εφαρμόζει το 4-3-3, παραδοσιακό σύστημα της ολλανδικής σχολής, που επιτρέπει στην ομάδα -εφ΄ όσον το υποστηρίξει μέσα στο γήπεδο- να διατηρεί την κατοχή μπάλας, να δημιουργεί στην επιθετική λειτουργία και παράλληλα να αμύνεται με αξιώσεις όταν αυτό απαιτούν οι συνθήκες του αγώνα. Οι Φινλανδοί βρίσκονται σε θέση ισχύος, σε σχέση με την Ελλάδα και δεν θα δυσαρεστηθούν εάν δεν ηττηθούν, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι κορυφή με την Ιταλία και πάλι εντός έδρας. Οσον αφορά στην «σκουάντρα ατζούρα» που ήταν και παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση στον 10ο όμιλο, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αρμενία και την Φινλανδία.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Γερμανίας με την Ολλανδία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έχουν οι αγώνες Κόσοβο-Τσεχία, Σερβία-Πορτογαλία, Σλοβακία-Κροατία, Ρουμανία-Ισπανία και Σκωτία-Ρωσία.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία στον όμιλο της Ελληνικής ομάδας έχει ως εξής:

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Σήμερα

Αρμενία - Ιταλία (7 μ.μ.)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λιχτενστάιν (9.45 μ.μ.)

Φινλανδία - Ελλάδα (9.45 μ.μ.)

Κυριακή 08/9

Αρμενία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη (7 μ.μ.)

Φινλανδία - Ιταλία (9.45 μ.μ.)

Ελλάδα - Λιχτενστάιν (9.45 μ.μ.)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 4 αγώνες)

1. Ιταλία 13-1 12

2. Φινλανδία 6-2 9

3. Αρμενία 7-6 6

4. Ελλάδα 6-8 4

5. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 5-7 4

6. Λιχτενστάιν 0-13 0