Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2019 13:30

Στο σεμινάριο προπονητών της ΑΕΚ ο Κώστας Μίντζηρας

Γράφτηκε από τον
Στο σεμινάριο προπονητών της ΑΕΚ ο Κώστας Μίντζηρας

 

Μια σημαντική εμπειρία, αποτέλεσε για τον Κώστα Μίντζηρα, η παρακολούθηση του 1ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου Δικτύων 2019-2020, που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η ΠΑΕ ΑΕΚ στο αθλητικό κέντρο της, στα Σπάτα.

Το σεμινάριο έγινε για τους προπονητές της ακαδημίας της ΑΕΚ, αλλά και για τους προπονητές των συνεργαζόμενων, με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στις συνεργαζόμενες ακαδημίες είναι και αυτή της ΑΕΚ Καλαμάτας.

Ο νεαρός προπονητής από τις αρχές του καλοκαιριού έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο Σπύρο Λαπιώτη να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας, η οποία θα λειτουργήσει φέτος για δεύτερη σερί αγωνιστική περίοδο.

Σε ότι αφορά το σεμινάριο, όπως προαναφέραμε, ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία για τον Κώστα Μίντζηρα και όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος μιλώντας στο “Notosport”: “Ηταν ένα σεμινάριο υψηλού επιπέδου”.

Η ενασχόληση του με την προπονητική ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2011, όταν ήταν παίκτης στον Α.Ο. Φαραί και παράλληλα ασχολήθηκε με την παιδική ομάδα, η οποία εκείνη την περίοδο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον όμιλο της. Από εκεί και μετά δούλεψε στις ομάδες υποδομής του Απόλλωνα Καλαμάτας, του Εθνικού Μελιγαλά και της Α.Ε. Μάνης.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου, έδωσε το “παρών” και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καλαμάτας Σπύρος Λαπιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία για να ενημερωθεί και για άλλα πράγματα σχετικά με τη λειτουργία μιας ακαδημίας, αλλά και γενικά να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Οσον αφορά το σεμινάριο, στελέχη και προπονητές των συνεργαζόμενων ομάδων από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά θέματα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Ομιλητές στο σεμινάριο ήταν ο Ηλίας Κυριακίδης υπεύθυνος εκπαίδευσης του δικτύου ακαδημιών της ΑΕΚ, ο Στέλιος Ορφανίδης προπονητής των τμημάτων Κ10 και Κ11, αλλά και το επιστημονικό προσωπικό της ακαδημίας, καθώς και στελέχη των συνεργαζομένων ακαδημιών, όπως οι Κ. Κυριακόπουλος (ακαδημία Ερμή Ανω Λιοσίων), Στράτος Γκαρόζης (ακαδημία Α.Ο. Ανατολής Ιωαννίνων).

Την πρώτη ημέρα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας Κ12, στην οποία προπονητής είναι ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, ενώ την Κυριακή το πρωί φιλικό αγώνα της Κ15 της ΑΕΚ με την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού.

Την πρώτη ημέρα το παρών έδωσε και ο Νίκος Κωστένογλου, μέχρι πρόσφατα τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας και νυν προπονητής της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πλάνο της ακαδημίας.