Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:59

Ετοιμοι για τη νέα χρονιά οι διαιτητές ποδοσφαίρου (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ετοιμοι για τη νέα χρονιά οι διαιτητές ποδοσφαίρου (βίντεο-φωτό)

Η πρώτη επιμορφωτική συγκέντρωση διαιτητών βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της ΕΠΣ Μεσσηνίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε μια μια έκπληξη στον διαιτητή Νίκο Γκούμα που είχε γενέθλια, με τους συναδέλφους του να του έχουν φέρει τούρτα για να του ευχηθούν.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης τόνισε: “Την περσινή σεζόν είχατε αρκετά καλή εικόνα. Οταν όλη τη χρονιά δεν έχει γραφτεί κάτι αρνητικό σε εφημερίδες και σάιτ, αυτό δείχνει την καλή εικόνα σας. Φέτος έρχεται μια δύσκολη χρονιά. Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής θα είναι δύσκολο, η Α1 πιο ανταγωνιστική κατηγορία αλλά και η Β’ τοπική θα έχει ενδιαφέρον, όλα αυτά δείχνουν ότι θα είναι δύσκολη η χρονιά. Χρειάζεται προσοχή από όλους, έχουν αλλάξει οι κανονισμοί, να δείχνετε σεβασμό σε όλους και να πηγαίνετε με το χαμόγελο στα γήπεδα”.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας σημείωσε: “Γενικά δεν έχω παράπονα από εσάς. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία σας και το ίδιο περιμένω να συμβεί και φέτος. Να δείχνεται σεβασμό στους παράγοντες”.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα, στις 8 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ, θα γίνει ο αγιασμός των διαιτητών. Παράλληλα, θα δοθούν τα διπλώματα των νέων διαιτητών που βγήκαν από την τελευταία σχολή.

Οσον αφορά το μάθημα που έγινε, αφορούσε τα προσεχή ματς κυπέλλου και τις αλλαγές κανονισμών και έγινε από τον Γιώργο Μπλάνα και τον εθνικό εκπαιδευτή και παρατηρητή Νίκο Χρονόπουλο.

Ο Μπλάνας, αφού έδωσε συγχαρητήρια στους διαιτητές που πέτυχαν στις εξετάσεις της ΚΕΔ, χαρακτήρισε απογοητευτική τη συμμετοχή των ομάδων στις ενημερώσεις που έκαναν οι διαιτητές για τις αλλαγές στους κανονισμούς.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μια τελευταία ενημερωτική εκδήλωση για τους κανονισμούς, μεθαύριο Παρασκευή στο δημαρχείο της Μεσσήνης, στις 7 μ.μ. Η ενημέρωση θα αφορά τις ομάδες, Πάμισος, Ακαδημία Πάμισος, Ολυμπιακό Ανάληψης, Ανδρούσα και Πανευαϊκό.

Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου και διεθνής βοηθός διαιτητής Ηλίας Αλεξέας τόνισε: “Ξεκινά η νέα χρονιά. Εχετε τη χαρά να βρίσκονται δίπλα σας διαιτητές μεγαλύτερων κατηγοριών, παρατηρητές. Να τους εκμεταλλευτείτε για να αυξήσετε τις γνώσεις σας. Να έχουμε μια σοβαρή εικόνα στα γήπεδα. Να γνωρίζεται ότι η διαιτησία απλά κάνει τη διαχείριση ενός αγώνα. Να δίνεται και να παίρνετε σεβασμό”. Τέλος ο διαιτητής Δημήτρης Πλακογιάννης έδωσε συγχαρητήρια σε διαιτητές που πέρασαν στις πανελλήνιες, καθώς και στην Σοφία Αθανασοπούλου που επέστρεψε στη διαιτησία.