Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 11:53

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ποδαρικό στη νέα σεζόν με 15 νοκ – άουτ ματς

Γράφτηκε από τον

Με το κύπελλο Μεσσηνίας ανοίγει η “αυλαία” της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20 στη Μεσσηνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 νοκ – άουτ αναμετρήσεις, με έπαθλο την πρόκριση στους “16” του θεσμού.

Ο Πανιώνιος Καλαμάτας είναι η μόνη ομάδα που έχει σφραγίσει το εισιτήριο χωρίς να αγωνιστεί, καθώς η κάτοχος του τροπαίου Καλαμάτα – με την οποία κληρώθηκε- ανέβηκε στη Football League και δεν συμμετέχει. Ετσι μετά από χρόνια το κύπελλο θα αλλάξει χέρια. Οι 31 συνολικά ομάδες που το διεκδικούν προέρχονται από τη Γ’ εθνική (ο Α.Ο. Διαβολιτσίου), την Α’ τοπική (16 ομάδες) και την Α1 τοπική (14 ομάδες), μιας και καμία ομάδα από τη Β’ τοπική δεν δήλωσε συμμετοχή. Γι’ αυτό ξεκινά η διοργάνωση από τη β’ φάση.

Αξιοσημείωτο ότι σε έξι ζευγάρια υπάρχει διαφορά μιας κατηγορίας. Ο λόγος για το Καλό Νερό – Ηρακλής Καλαμάτας, Διαβολίτσι – Σπερχογεία, Μεθώνη – Δώριο, Α.Ε. Αβίας – Απόλλωνας Πεταλιδίου, Θύελλα Χαρακοπιου – Πανθουριακός και Ομόνοια – Εθνικός Μελιγαλά.

Σήμερα θα γίνουν πέντε παιχνίδια και την Κυριακή τα... διπλάσια ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στο φιναλίστ του περσινού τελικού Απόλλωνα Καλαμάτας και την φιλόδοξη Κυπαρισσία, που ενισχύθηκε το καλοκαίρι για να πάρει τον τίτλο στην Α’ τοπική.

Το εν λόγω ματς θα φιλοξενηθεί σήμερα στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπροχώματος. Την ίδια ώρα στην Καλαμάτα (Π. Μπαχράμης) θα γίνει και ο αγώνας Α.Ο. Φυτειάς – Ηρακλής Κυπαρισσίας.

Αμφότερες οι ομάδες προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής. Το ίδιο και ο Χανδριναϊκός με το Νέρο Αρι που θα ανταμώσουν στο γήπεδο του Σουληναρίου. Στην ίδια κατηγορία πλέον (Α1) αγωνίζονται και ο Παπαφλέσσας Χώρας με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας που θα παίξουν μεταξύ τους στο γήπεδο της Χώρας. Το πέμπτο ματς του Σαββάτου είναι το Ολυμπιακός Ανάληψης – Τέλλος Αγρας στη Μεσσήνη. Οι “ερυθρόλευκοι” προχώρησαν σε αρκετές αξιόλογες προσθήκες αυτό το καλοκαίρι, ενώ η ομάδα των Γαργαλιάνων κάνει μια νέα αρχή και πρόκειται για μια ομάδα που τώρα χτίζεται.

Την Κυριακή ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, που προετοιμάζεται για τη Γ’ εθνική, θα υποδεχτεί τη Σπερχογεία.

Ο ΑΟΔ είναι θεωρητικά το φαβορί, καθώς αφενός αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία και αφετέρου σε μια εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση του Παμίσου με τον Τσικλητήρα Πύλου, αφού και στις δύο ομάδες σημειώθηκαν αλλαγές στο ρόστερ και στους πάγκους και είναι ερωτηματικό πως θα παρουσιαστούν.

Στα Φιλιατρά η Εράνη θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της κόντρα στον Ακρίτα Κορώνης που επιστρέφει τη νέα σεζόν στην Α’ τοπική. Το Καλό Νερό, που επίσης πανηγύρισε πέρυσι την άνοδο, αλλά και τον τίτλο, θα παίξει στην Κυπαρισσία με τον Ηρακλή Καλαμάτας, ο οποίος έχασε στις λεπτομέρειες την άνοδο.

Αντίθετα η Μεθώνη πέτυχε το στόχο της και πλέον ως ομάδα Α’ τοπικής θα φιλοξενήσει το Δώριο, που θέλει να ξεχωρίσει στην Α1.

Υψηλές βλέψεις στην Α1 έχει και η ΑΕΚ Καλαμάτας που θα αναμετρηθεί με τον Αστέρα Αρφαρών, δύο ομάδες που αναδείχθηκαν πέρυσι πρωταθλητές στους ομίλους τους στη Β’ τοπική.

Ζευγάρια με φαβορί είναι το Θύελλα Χαρακοπιου – Πανθουριακός και Ομόνοια – Εθνικός Μελιγαλά, καθώς οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για το Α.Ε. Αβίας – Απόλλωνας Πεταλιδίου, με τη διαφορά ότι οι γηπεδούχοι παίζουν στην Α’ τοπική και ο Απόλλωνας στην Α1. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση δύο ομάδων από την Α’ τοπικής, της Ανδρούσας με την Α.Ε. Μάνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Χανδριναϊκός – Νέος Αρις

Γήπεδο Σουληναρίου, 4.30 μ.μ.

Τσουλάκος, Π. Νικολόπουλος, Γάκης

Απόλλωνας Καλαμάτας – Κυπαρισσία

Γήπεδο Ασπροχώματος, 4.30 μ.μ.

Αλεξέας, Αδαμόπουλος, Αθανασοπούλου, Κομπιλίρης

Α.Ο. Φυτειάς – Ηρακλής Κυπαρισσίας

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 4.30 μ.μ.

Ρέκκας, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης

Ολυμπιακός Ανάληψης – Τέλλος Αγρας

Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, 4.30 μ.μ.

Καυκάς, Η. Μπουρίκας, Χ. Μπουρίκας

Παπαφλέσσας Χώρας – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Χώρας, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Τζεμαλάι

Κυριακή

ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας, 4.30 μ.μ.

Σκόρδος, Τσουκάλη, Ε. Τσαούση

Εράνη – Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Φιλιατρών, 4.30 μ.μ.

Ρέκκας, Η. Μπουρίκας, Γάκης, Χ. Μπουρίκας

Καλό Νερό – Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.

Καυκάς, Τσοπανάκης, Αντωνόπουλος

Διαβολίτσι – Σπερχογεία

Γήπεδο Διαβολιτσίου “Καπετάν Βασίλης”, 4.30 μ.μ.

Γκούμας, Γεωργαντάς, Καραμπέτσος

Πάμισος – Τσικλητήρας Πύλου

Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, 4.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Ταβουλαρέας

Μεθώνη – Δώριο

Γήπεδο Μεθώνης, 4.30 μ.μ.

Τσουλάκος, Αράπης, Μπασιλάρης

Α.Ε. Αβίας – Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Αβίας, 4.30 μ.μ.

Καρβούνης, Ρηγοπούλου, Βανικιώτης

Θύελλα Χαρακοπιού – Πανθουριακός

Γήπεδο Κορώνης, 4.30 μ.μ.

Η. Νικολόπουλος, Τάγαρης, Γιαννέτσος

Ομόνοια – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο ΚΤΕΛ “Γ. Λουκαρέας”, 4.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Σ. Τσαούση

Ανδρούσα – Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Τσίρμπας, Π. Νικολόπουλος