Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 17:30

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-0 (παρ.): Λύτρωση με Μπορχάν στο 99’! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Σκούρα τα βρήκε απέναντι στον Τσικλητήρα Πύλου ο Πάμισος και χρειάστηκε ένα γκολ του νεαρού Μπορχάν στην παράταση για να πάρει τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Οι Νησιώτες είχαν την καθολική υπεροχή και στα 120 λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, παρουσία 150 περίπου φιλάθλων.

Ομως δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Τσικλητήρα, με τον Ηλία Σαρρή να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Πύλου έπιασε πέναλτι του Παπαδόπουλου στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου και ήταν σταθερότατος κάτω από τα γκολπόστ.

Αυτό που κρατά ο Πάμισος από το χθεσινό ματς είναι η πρόκριση και η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του. Οφείλει όμως να βελτιωθεί στο επιθετικό κομμάτι και να βρει τρόπο να διασπά κλειστές άμυνες, όπως αυτή του Τσικλητήρα.

Φυσικά αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, τα πόδια των παικτών είναι σφιγμένα από την προετοιμασία και γι’ αυτό είναι νωρίς για να γίνουν ασφαλείς κρίσεις.

Μπλοκαρισμένοι οι Νησιώτες

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου πήρε από την αρχή τα ηνία στον αγώνα και στο 8’ ο Βλάχος έδωσε στον Παπαδόπουλο που σούταρε ψηλά άουτ.

Νέα καλή στιγμή στο 25’ με το συρτό σουτ του Μπορχάν να αποκρούει ο Σαρρής.

Η ομάδα του Κώστα Στυλιανόπουλου που στήθηκε τελευταία στιγμή, είχε ως πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει την εστία της και δύσκολα έβγαινε στην αντεπίθεση.

Ομως αμυνόταν σωστά και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πατήσουν περιοχή και να φτιάξουν φάσεις.

Ο Σαρρής έπιασε πέναλτι του Παπαδόπουλου

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Πάμισο να είναι μόνιμα στην επίθεση, αλλά να αδυνατεί να βρει λύσεις.

Ο Αγγελος Σαραντόπουλος μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και είχε ορισμένες ωραίες ενέργειες, όμως έδειξε πως θέλει χρόνο για να βρει τον πραγματικά καλό του εαυτό.

Στο 46’ ο Χαραλαμπόπουλος ανατράπηκε από τον Σκαφιδά με τον κ. Πλακογιάννη να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Παπαδόπουλος το εκτέλεσε, όμως ο Σαρρής απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή γωνία, κρατώντας το 0-0.

Στο 58’ ο Παπαδόπουλος σέντραρε, με τον Σαραντόπουλο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.

Τα λεπτά περνούσαν με τον Πάμισο να αγχώνεται κόντρα στον Τσικλητήρα, με τους παίκτες του να μην έχουν καθαρό μυαλό για την τελική πάσα.

Στο 81’ ο Πολυχρόνης έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία με Δούνια στο 91’

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία (κλασική) στο 91’ και λίγο έλλειψε να “κλέψουν” την πρόκριση... Ο Δούνιας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Οικονομόπουλο να αποκρούει ασθενώς... Η μπάλα έφτασε στον Κουρεμπανά που έκανε τη σέντρα σουτ με τον Δούνια να κάνει την προβολή και τον Οικονομόπουλο να μπλοκάρει.

Το ματς πήγε στην παράταση με τους Νησιώτες να κυνηγούν απεγνωσμένα το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Στο 92’ σε λάθος γύρισμα ο Παπαδόπουλος τσίμπησε την μπάλα, όμως ο Σαρρής έδιωξε σε κόρνερ.

Η λύτρωση για την ομάδα της Μεσσήνης ήρθε στο 99’ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου, ο Φιλόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Μπορχάν από κοντά με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό ο Σαραντόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Παπαδόπουλο, όμως και πάλι ο Σαρρής του είπε “όχι”, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Αδαμόπουλο και Ταβουλαρέα.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Βλάχος, Μπορχάν, Κοντομανωλόπουλος (46’ Σαραντόπουλος), Παπαδόπουλος (104’ Καλογερόπουλος), Πολυχρόνης (82’ Στασινόπουλος).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Σαρρής, Κοτσοβός (110’ Δημητρόπουλος), Ιλιάζι (46’ λ. τρ. Α. Χρονόπουλος), Σκαφιδάς, Στ. Χρονόπουλος, Ράτσεβ, Καρδάσης, Δούνιας, Μαρκολέφας, Κ. Μεμά, Κουρεμπανάς.