Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014 17:31

Βολικός βαθμός (1-1) για ΟΦΗ και Γιάννενα

Γράφτηκε από τον
Βολικός βαθμός (1-1) για ΟΦΗ και Γιάννενα

Με δύο όμορφα γκολ στα τελευταία λεπτά, από τους Αργεντίνους Νούνιες και Τσάβες, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 μετά από κακό παιχνίδι, που όμως έκρυβε πολλές συγκινήσεις στο φινάλε!

Οι δύο επιθετικοί, οι οποίοι μάλιστα πέρασαν ως αλλαγές λίγο πριν από το τέλος, ήταν... όλα τα λεφτά καθώς πέτυχαν τα γκολ που έκριναν αλλά και... αναβάθμισαν την αναμέτρηση, η οποία χωρίς εκείνους θα ήταν άνοστη «σούπα».

Το παιχνίδι ως το 84', οπότε και σκόραρε ο Νούνιες (στην πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του ΟΦΗ), ήταν από τα χειρότερα της φετινής Σούπερ Λίγκας, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο ΟΦΗ άγγιξε τη νίκη με το τέρμα αυτό, όμως στις καθυστερήσεις ο Τσάβες «πάγωσε» το γήπεδο καθώς νίκησε τον Φερνάντες και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, κόβοντας δύο πόντους από τους Κρητικούς.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του και με κινητήριο μοχλό τον Παπάζογλου, ανέλαβε την υπεροχή. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν κατάφεραν να προκαλέσουν ρήγματα στην αμυντική γραμμή της ομάδας της Ηπείρου, η οποία έχοντας -προφανώς- ως πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν παθητικό, έδωσε χώρο στους αντιπάλους της.

Εντούτοις, με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη «βραχυκύκλωσαν» τον ΟΦΗ και δεν του επέτρεψαν να φανεί απειλητικός για την εστία του Βελλίδη. Βέβαια, ούτε οι ίδιοι ενόχλησαν τον γκολκίπερ Φερνάντες.

Το συγκρότημα του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν περισσότερο κινητικό, πρέσαρε ψηλά και κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά μέχρι εκεί. Ήταν φανερό ότι υστερούσε στην τελική πάσα με συνέπεια οι προσπάθειές του να μείνουν ημιτελείς και η υπεροχή του στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο να αποδειχθεί άκαρπη.

Σχεδόν ίδια ήταν η εικόνα και στις αρχές της επανάληψης, αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο -κυρίως λόγω της παρουσίας του Ίλιτς- χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους.

Ο Σα Πίντο επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα του μεσοεποθετικά με την είσοδο του Κουτσιανικούλη στο 60' αλλά ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να είναι προβλέψιμος και άρα εύκολα αντιμετωπίσιμος από τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, ο ΠΑΣ, που συνέχισε να ρίχνει το βάρος στην άμυνα, ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με τον Κοροβέση στο 73'.

Βλέποντας ότι ο αγώνας δεν κυλάει όπως θα ήθελε, ο Σα Πίντο αποφάσισε να ρισκάρει και να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ροβίθη στο 76' και τον Νούνιες στο 79'. Η τελευταία έμπνευση του Πορτογάλου προπονητή αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένη καθώς μετά από πέντε λεπτά, ο Αργεντινός επιθετικός με κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ επρόκειτο να πανηγυρίσει τη νίκη, καθώς τα χρονικά περιθώρια ήταν περιορισμένα για τους φιλοξενούμενους, ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσάβες, μία από τις αλλαγες του Πετράκη, να φέρει το ματς στα ίσα σκοράροντας με σουτ.

Το γκολ αυτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μιας και λίγο αργότερα ο καλός διαιτητλής Αρετόπουλος σφύριξη τη λήξη.

Κίτρινες κάρτες: 64' Μιλιάζες, 75 Μπανούσης - 53' Ακόστα, 66' Ίλιτς, 90'+2': Τσάβες

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (79' Νούνιες), Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (60' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76' Ροβίθης), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ (85' Στρούνα), Κοροβέσης (76' Τσάβες), Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR