Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 16:59

Ο αγιασμός των διαιτητών ποδοσφαίρου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Ο αγιασμός των διαιτητών ποδοσφαίρου (φωτό)

Τον καθιερωμένο στο ξεκίνημα της σεζόν αγιασμό έκαναν την Δευτέρα οι διαιτητές ποδοσφαίρου.

Η εκδήλωση έγινε Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία παρουσία πλήθους διαιτητών ενώ τον αγιασμό έκαναν ο πατήρ Ξενοφών Γαλανόπουλος και ο πατήρ και πρόεδρος του Εθνικού Μελιγαλά Βασίλης Διακουμάκος. Χρέη ψάλτη εκτέλεσε ο νεαρός διαιτητής Δημήτρης Τάγαρης.

Ο γενικός γραμματέας συνδέσμου διαιτητών Γιώργος Γεωργιόπουλος πήρε πρώτος το λόγο: “Ευχαριστώ τους Θεοδώρου και Σκαφιδά που είναι πάντα δίπλα μας. Καλή επιτυχία στην επιτροπή διαιτησίας. Συγχαρητήρια στα παιδιά του συνδέσμου που έδωσαν και πέρασαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και στους διαιτητές που πέρασαν τα πρόσφατα τεστ. Και στους υπολοίπους που δεν πέρασαν όμως, να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν τις προσπάθειες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης σημείωσε πως η διαιτησία ήταν καλή το περασμένο Σαββατοκύριακο και ευχήθηκε καλή χρονιά στους διαιτητές ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Αγγελος Σκαφιδάς τόνισε στους διαιτητές πως είναι αδύνατο να μην γίνουν λάθη και ότι η προσπάθεια τους πρέπει να είναι να γίνονται όσο το δυνατό λιγότερα.

Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου τόνισε: “Οι παλαίμαχοι παρακολουθήσαμε πολλούς αγώνες την περασμένη σεζόν. Πήγατε καλά και τα λάθη δεν ήταν πολλά. Να έχετε καλή πορεία και επιτυχία στο έργο σας και φέτος”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Μπλάνας τόνισε: “Είμαστε κοντά, σας στηρίζουμε και ότι πρόβλημα έχετε μην διστάζετε να μας το λέτε. Εύχομαι καλή χρονιά με καλές διαιτησίες”.

Ο Μεσσήνιος βοηθός διαιτητής της Super League Ηλίας Αλεξέας σημείωσε: “Με ομόνοια, χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε μια καλή χρονιά. Η διαιτησία είναι λειτούργημα, να παίζετε για να το ευχαριστιέστε”.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας Νίκος Κοσσάρης επισήμανε: “Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε παράγοντες και σε ποδοσφαιριστές. Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα ήμασταν και εμείς εδώ”.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ακόμη στην εκδήλωση οι παράγοντες της ΕΠΣΜ Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Αγγελος Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Καλκαβούρας. Κώστας Μπούνας αλλά και παλιοί διαιτητές που είναι πλέον παρατηρητές όπως οι Παναγιώτης Μαυροειδάκος, Νίκος Τζάννες, Βασίλης Γεωργακίλας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα διπλώματα στους νέους διαιτητές, από την τελευταία σχολή διαιτησίας. Συγκεκριμένα τα διπλώματα απονεμήθηκαν στους Χρυσοβαλάντη Μπουρίκα, Ζήνα Χαλκιαδάκη, Κάτια Χριστοδούλου, Σαντάμ Χαρμπούτ, Χρήστο Καραμπέτσο, Ευάγγελο Αράπη, Γιώργο Μπαρδή, Δημήτρη Φράγκο, Σταύρο Μανιατέα, Κάμερον Γεωργουδιό, Χρήστο Διακουμάκο και Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο.