Σάββατο, 21 Σεπτέμβριος 2019 12:50

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Βγαίνουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Βγαίνουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά

 

Κύπελλο Μεσσηνίας πράξη δεύτερη. Μετά τα 15 νοκ – άουτ ματς του διημέρου 14-15 Σεπτεμβρίου, αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν εφτά αναμετρήσεις για την γ’ φάση του θεσμού.

Με άλλα λόγια θα μάθουμε τις εφτά ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τα προημιτελικά. Το παζλ θα συμπληρωθεί τις επόμενες μέρες, όταν η... ΕΠΣΜ ορίσει τον αγώνα Διαβολίτσι – Απόλλωνας Καλαμάτας που δεν μπορούσε να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της έναρξης της Γ’ εθνικής.

Σε μία εβδομάδα κάνει σέντρα και η Α’ τοπική και ως εκ τούτου ο αγώνας θα διεξαχθεί μεσοβδόμαδα.

Θυμίζουμε ότι στις δύο πρώτες φάσεις οι αγώνες είναι νοκ – άουτ και στα προημιτελικά, όπως και στα ημιτελικά θα έχουμε διπλές αναμετρήσεις, ενώ στις 23 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΕΠΣΜ θα γίνει κλήρωση ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών. Θα ακολουθήσει νέα κλήρωση στις 8 Γενάρη για την ημιτελική φάση. Ο τελικός έχει οριστεί για τις 11 Μαρτίου.

Σε αυτόν δεν θα βρίσκεται η κάτοχος του τροπαίου τα τρία τελευταία χρόνια Καλαμάτα, αφού ανέβηκε στη Football League και ως ΠΑΕ δεν συμμετέχει στη διοργάνωση, κάτι που δίνει νέο ενδιαφέρον στο κύπελλο.

Τα ματς του Σαββάτου

Η “αυλαία” για την γ’ φάση ανοίγει σήμερα με δύο αναμετρήσεις σε Κυπαρισσία και Σπερχογεία.

Στην Τριφυλία ο Ηρακλής Κυπαρισσίας θα υποδεχτεί τον Πάμισο και στο γήπεδο της Σπερχογείας ο Πανθουριακός θα παίξει με τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Πάμισος και Θουρία έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο, αλλά Ηρακλής και “ερυθρόλευκοι” με τον... αέρα του αουτσάιντερ θα παλέψουν για την έκπληξη. Στο πρώτο ζευγάρι έχουμε και διαφορά μίας κατηγορίας.

Στα αξιοσημείωτα ότι οι δύο ομάδες χρειάστηκαν την παράταση για να αποκλείσουν, ο Ηρακλής τον Α.Ο. Φυτειάς στην Καλαμάτα και ο Πάμισος τον Τσικλητήρα Πύλου στη Μεσσήνη. Ο Πανθουριακός λύγισε στις καθυστερήσεις εκτός έδρας την αντίσταση της Θύελλας Χαρακοπιού και ο Ολυμπιακός Ανάληψης κέρδισε με αυτογκόλ τον Τέλλο Αγρα.

Πέντε ματς την Κυριακή

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις Νέος Αρις – Αρφαρά, Εράνη – Καλό Νερό, Μεθώνη – Πεταλίδι, Πανιώνιος – Παπαφλέσσας Χώρας και Εθνικός Μελιγαλά – Ανδρούσα.

Νέος Αρις και Αρφαρά ανέβηκαν φέτος στην Α1 τοπική και δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος για το κύπελλο, χωρίς να σημαίνει ότι θα πουν όχι στη διάκριση. Αμφότεροι άλλωστε προκρίθηκαν εκτός έδρας στην πρεμιέρα του κυπέλλου με Χανδριναϊκό και ΑΕΚ Καλαμάτας, αντίστοιχα.

Η Εράνη θα δώσει το δεύτερο σερί ματς στα Φιλιατρά και όπως με την Κορώνη, έτσι και με το Καλό Νερό, είναι το φαβορί. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στον προηγούμενο γύρο τον Ηρακλή Καλαμάτας.

Η Μεθώνη θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ακόμα ομάδα από την Α1 τοπική, το Πεταλίδι που πάντως απέκλεισε την περασμένη Κυριακή στον Κάμπο την Α.Ε. Αβίας. Η Μεθώνη με ανατροπή νίκησε το Δώριο και αν εκμεταλλευτεί εκ νέου την έδρα της, θα βρεθεί στους “8”.

Ο Πανιώνιος Καλαμάτας πέρασε στους “16” χωρίς αγώνα λόγω του ότι είχε κληρωθεί με την Καλαμάτα και την Κυριακή θα δώσει το πρώτο επίσημο ματς, με αντίπαλο τον Παπαφλέσσα Χώρας.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την πρόκριση στην παράταση με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.

Τέλος, στο Μελιγαλά ο Εθνικός θα ανταμώσει με την Ανδρούσα, η οποία νίκησε στα πέναλτι την Α.Ε. Μάνης.

Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο της Ομόνοιας στην Καλαμάτα και θέλουν να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πάμισος

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Σκόρδος, Η. Μπουρίκας, Χ. Μπουρίκας

Πανθουριακός - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Σπερχογείας

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Τάγαρης

Κυριακή

Νέος Αρις – Αρφαρά

Γήπεδο Αριος

Γκούμας, Τσοπανάκης, Γάκης

Εράνη - Καλό Νερό

Γήπεδο Φιλιατρών

Η. Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Μπασιλάρης

Μεθώνη – Πεταλίδι

Γήπεδο Μεθώνης

Καυκάς, Τσίρμπας, Βανικιώτης

Πανιώνιος - Παπαφλέσσας Χώρας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Πλακογιάννης, Αράπης, Σ. Τσαούση, Κομπιλίρης

Εθνικός Μελιγαλά – Ανδρούσα

Γήπεδο Μελιγαλά

Τσουλάκος, Γιαννέτσος, Σταυρόπουλος

* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ.