Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 15:03

Γκολ και θέαμα στο τουρνουά ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, το διήμερο τουρνουά “Grassroots 2019” που διεξήχθη στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Το παραπάνω τουρνουά ανήκε σε ένα πρόγραμμα της ΕΠΟ για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα. Η αρχή έγινε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή του 1ου Σεμιναρίου Επιμόρφωσης Προπονητών Αναπτυξιακών Ηλικιών 2019 – 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία και το παρακολούθησαν προπονητές που εργάζονται στα τμήματα υποδομής ακαδημιών της πόλης μας και εισηγητής ήταν ο grassroots manager της ΕΠΟ Χρήστος Σίσκος. Ακολούθησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ το πρωί και ελεύθερο πρόγραμμα το απόγευμα για παρέες παιδιών 9 και 10 ετών και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ΕΠΟ, σε ότι αφορά την Καλαμάτα με το τουρνουά που έγινε το Σαββατοκύριακο για παιδιά ηλικίας 14 και 12 ετών αντίστοιχα.

Για το παραπάνω πρόγραμμα της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βασίλης Σπηλιώτης σε δηλώσεις του στο “Notosport”, σημείωσε: “Συμμετείχαμε σε μια σειρά εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα και τελούσαν υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Αυτό το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε τρία στάδια, το πρώτο πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου και ήταν το 1ο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Προπονητών Αναπτυξιακών Ηλικιών 2019 – 2020, το οποίο έγινε στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ και παρακολούθησαν προπονητές που δουλεύουν στα τμήματα ακαδημιών της πόλης μας, όπου δίδαξε ο εισηγητής της ΕΠΟ Χρήστος Σίσκος. Το δεύτερο στάδιο ήταν το τουρνουά ποδοσφαίρου που έγινε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας για τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, αλλά και για όποια παιδιά με τις παρέες τους μπορούσαν να συμμετάσχουν. Το 3ο στάδιο ήταν αυτό το διήμερο τουρνουά που διεξήχθη στα γήπεδο του αθλητικού κέντρου της Ενωσης και το Σάββατο έγινε τουρνουά με ομάδες Κ14 και σήμερα (σ.σ. χθες) τουρνουά με ομάδες Κ12. Σίγουρα ήταν ένα πετυχημένο πενθήμερο δράσεων που αφορούσε τα μικρά παιδιά. Αλλωστε και από την πλευρά μας ως ΕΠΣΜ, αυτό είναι ένα κομμάτι που δίνουμε ιδιαίτερο βάρος”.

Στο τουρνουά του Σαββάτου που αφορούσε ομάδες Κ14 συμμετείχαν τα Πράσινα Πουλιά, ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης, η ακαδημία Tornados (με 2 ομάδες), ο Δαναός, ο Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, η Δόξα, ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας και ο Α.Ο. Πατίστα.

Στο τουρνουά της Κυριακής για ομάδες Κ12 συμμετείχαν η ακαδημία Tornados (με 2 ομάδες), ο Δαναός, η Δόξα, ο Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, ο ΠΑΣ Ράχη και ο Α.Ο. Πατίστα.

Μετά το τέλος των αγώνων του Σαββάτου ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης μοίρασε στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. Το ίδιο έκανε και στους αγώνες της Κυριακής, όπου τον βοήθησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας.