Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2019 19:53

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 1-2: “Καθάρισε” στο πρώτο μέρος, δίχως να εντυπωσιάσει (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ 1-2: “Καθάρισε” στο πρώτο μέρος, δίχως να εντυπωσιάσει (φωτό)

Το εισιτήριο για τους “8” του Κυπέλλου Μεσσηνίας πήρε ο Παπαφλέσσας Χώρας που επικράτησε χθες στο “Γ. Λουκαρέας” του Πανιωνίου Καλαμάτας με σκορ 2-1.

Η ομάδα της Χώρας ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα δύο γκολ με τους Ν. Τσέρτο και Μπουρτζαλιάνι.

Ομως στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, μείωσαν με τον Κούτρη και παρότι έπαιξαν για πάνω από 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, πίεσαν μέχρι τέλους για να ισοφαρίσουν και να πάνε το ματς στην παράταση.

Εν τέλει οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με κέρδος την πρόκριση και την καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου σε ένα εκτός έδρας ματς, με αντίπαλο της ίδιας κατηγορίας.

Από την άλλη ο Πανιώνιος κρατά την προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, την αντίδραση όταν έμεινε με 10 παίκτες και μένει με ορισμένα παράπονα προς την διαιτησία.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα ήταν νωχελικό με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά πρωτοβουλία και να απειλούν στο 13’ όταν ο Καρούμπας με συρτή σέντρα βρήκε τον Κούτρη που έκανε αδύναμο πλασέ και ο Αργυρόπουλος μπλόκαρε.

Το 0-2 με Ν. Τσέρτο και Μπουρτζαλιάνι

Στο 26’ ο Θ. Τσόπελας εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση και ο προωθημένος Ν. Τσέρτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Ρακόπουλου (0-1).

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με τους φιλοξενούμενους να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα.

Στο 44’ ο Γκεβόρι ανατράπηκε στο όριο της περιοχής από τον Σκαρπαλέζο και ο διαιτητής Πλακογιάννης έδωσε το πέναλτι.

Ο Μπουρτζαλιάνι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία, γράφοντας το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Αποβολή Καρούμπα στο 68’

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Παντελή Τσιγαρίδη μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, για να μπει ξανά στο ματς.

Στο 55’ ο Πραστέλλας εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Κούτρη να παίρνει την γυριστή κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα της Χώρας έδωσε χώρο στον Πανιώνιο που προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τα πλάγια.

Στο 65’ η σέντρα σουτ του Κοντοθανάση από δεξιά υποχρέωσε τον Αργυρόπουλο σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Καρούμπας ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο στην περιοχή του Καρούμπα από μαρκάρισμα του Σεφεράσι, σε μια φάση που φάνηκε να υπάρχει παράβαση. Ομως ο διαιτητής Πλακογιάννης είχε διαφορετική άποψη, έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, με συνέπεια ο Καρούμπας να διαμαρτυρηθεί και να δεχθεί τη 2η κίτρινη κάρτα.

Μείωσε με Κούτρη

Και με 10 παίκτες πάντως οι “κυανέρυθροι” ήταν καλύτεροι και στο 74’ έφτασαν στη μείωση του σκορ με σουτ του Κούτρη έξω από την περιοχή,

με την μπάλα να χτυπά σε αμυντικό και να αλλάζει πορεία (1-2).

Στο επόμενο λεπτό λίγο έλλειψε να έχουμε την ισοφάριση, όταν σε σέντρα του Κοντοθανάση, υπήρξε ολιγωρία στην άμυνα της Χώρας, ο Στραβάκος έκανε το συρτό σουτ με τον Αργυρόπουλο να διώχνει με τα πόδια.

Μέχρι το φινάλε ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να βγάλει άλλη φάση, παρά την υπερπροσπάθεια, με την ομάδα του Λυκούργου Ανδρώνη να φτάνει πολύ κοντά σε τρίτο γκολ στο 83’ όταν ο Α. Τσόπελας μετά από έξοχη ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με τον Ρακόπουλο, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε λίγο άουτ.

Το ματς σφύριξε ο Πλακογιάννης, με βοηθούς τον Αράπη και την Τσαούση, ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κομπιλίρης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ρακόπουλος, Πραστέλλας 61’ Στραβάκος), Γιάνναρης, Σκαρπαλέζος, Γεωργακόπουλος, Κοντοθανάσης, Π. Κώστας, Μ. Κώστας (80’ Ψαρράς), Καρούμπας, Σεφεράσι (90’ Μπάκας), Κούτρης.

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ: Αργυρόπουλος, Κ. Δημόπουλος, Σεφεράσι, Ν. Τσέρτος, Θ. Τσόπελας, Κωνσταντόπουλος, Γκεβόρι (62’ Φ. Δημόπουλος), Ζόμπολος (21’ Κυριακόπουλος), Α. Τσόπελας, Μπουρτζαλιάνι, Α. Τσέρτος.