Τρίτη, 24 Σεπτέμβριος 2019 19:20

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση για Βέροια, Τρίκαλα και Παναχαϊκή

Γράφτηκε από τον
Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση για Βέροια, Τρίκαλα και Παναχαϊκή

Η Βέροια έκανε την έκπληξη της τέταρτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος νικώντας με 3-0 και αποκλείοντας από την επόμενη φάση τον Λεβαδειακό. Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε η Παναχαϊκή, πέρασαν και τα Τρίκαλα.

Μια καταπληκτική Βέροια απέκλεισε από την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος τον Λεβαδειακό επικρατώντας με 3-0 και δείχνοντας πως θα είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο.

Από εκεί και πέρα η Παναχαϊκή πήρε την πρόκριση επί του Ιωνικού ενώ τα Τρίκαλα επικράτησαν εντός έδρας της Δόξας Δράμας και την άφησαν εκτός συνέχειας του θεσμού.

ΒΕΡΟΙΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0
Η Βέροια πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Λεβαδειακό με τους Σιμόνι, Πέντα και Πασά και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο παιχνίδι που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 53' όταν ο Σιμόνι με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κοκκαλά. Στο 61' ο Κανούλας έκανε το σουτ ο Κοκκαλάς απέκρουσε αλλά στη συνέχεια ο Πέντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Βέροια έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 71’ με τον Πασά που ολοκλήρωσε υπέροχα μια αντεπίθεση των γηπεδούχων.

ΒΕΡΟΙΑ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Πολύζος, Βεργώνης (74’ Μπλέτσας), Πέντα (78’ Ζούρκος Ν.), Χαντζάρας (68’ Πασάς), Κανούλας, Σιμόνι.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Κοκκαλάς, Αργυρόπουλος, Παντελίδης, Λιάγκας, Φυτανίδης, Μητρόπουλος, Κοζορώνης (66’ Μακρής), Συμελίδης, Εν' Νομό (66’ Χατζηλάμπρος), Ορφανίδης (46’ Καστιγιόν), Ιωαννίδης.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-0
Τα Τρίκαλα πήραν και αυτά το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού αφήνοντας εκτός τη Δόξα Δράμας την οποία νίκησε με 1-0.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Παπαγεωργίου στο 44' μετά από ασίστ του Σταματή. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο άντεξαν την πίεση της Δόξας, αν και αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 65’ και επικράτησαν με 1-0.


ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Ντόσης, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου, Γρηγορόπουλος, Άλεξιτς (76’ Λώττας), Πελάεθ (73’ Οικονομόπουλος), Τεγούσης, Σταματής (90’ Ελευθεριάδης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης, Οικονόμου (56’ Αποστολίδης), Κρητικός (67’ Ρόβας), Πλέγας (67’ Σαμπανίδης), Ιωαννίδης, Κουκόλης, Κόντος, Καψάλης.

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-2
Στη νίκη πρόκριση φτασε η Παναχαϊκή η οποία επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού. Η ομάδα του Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς πήρε κεφάλι στο σκορ στο 17', όταν ο Κυνηγόπουλος έκανε το γύρισμα και ο Μωραΐτης από κοντά βρήκε δίχτυα. Στο 40' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με σουτ του Μάναλη εκτός περιοχής.


Η Παναχαϊκή βρήκε και δεύτερο γκολ στο 77' όταν ο Κολ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κυνηγόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης, Τσιριγώτης (65' Ντάγκας), Γκοτσούλιας, Κρητικός, Καλλέργης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκούφας, Μάναλης (79' Σμυρλής), Ιωάννου, Τιεντσέ, Φουρλάνος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζβέζνταν Μισόσεβιτς): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Τσελεπίδης, Πατρώνης (46' Μαυριάς), Κολ, Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (81' Ιντζόγλου), Μωραΐτης (90' Αντωνακόπουλος).

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Βοηθοί: Καραθανάσης, Κάλλης (Αν. Αττικής)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Βέροια - Λεβαδειακός 3-0

Τρίκαλα - Δόξα Δράμας 1-0

Ιωνικός - Παναχαϊκή 1-2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (16:00)

Καλαμάτα - Α.Ε. Καραϊσκάκης

Αιγάλεω - Εργοτέλης

Αιολικός ή Κόρινθος/Νίκη Βόλου - Απόλλων Σμύρνης

Καβάλα - Κισσαμικός

Πανασπροπυργιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Αταλάντη/Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Πόντου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (11:00)

Πανθηραϊκός - Πλατανιάς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2/10

14:30 Ιάλυσος - Κασσιόπη

16:00 Αετός Ορφανού - Απόλλων Λάρισας

Πηγή:  sport24.gr