Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 17:08

Super League 2: Ξεκινά το πρωτάθλημα, παραλίγο ξύλο στο ΔΣ!

Γράφτηκε από τον

Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, Super League 2, ξεκινά κανονικά το Σαββατοκύριακο (28-29/9) όπως προέκυψε από τη ψηφοφορία (7-6). Παραλίγο ξύλο στο ΔΣ μεταξύ του προέδρου του Καραϊσκάκης και του εκπροσώπου της ΕΠΟ. Η πρόταση στην ΕΡΤ.

Σέντρα στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος κανονικά το Σάββατο (28/9), παρά το γεγονός ότι μέχρι και την Τρίτη (24/9) όλα έδειχναν αναβολή.

Στο Δ.Σ της Τετάρτης από την ψηφοφορία προέκυψε ότι θα έχουμε δράση κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν (7-6) υπέρ της έναρξης της Super League 2. Υπέρ της έναρξης ψήφισαν τα Χανιά - ομάδα που έκανε και την πρόταση για αναβολή - ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, ο Απόλλων Σμύρνης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος κι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαΐδης.

Κατά της έναρξης ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης, Δόξα, Απόλλων Πόντου και Απόλλων Λάρισας, ενώ απουσίαζε ο Πλατανιάς καθώς παίζει στη Σαντορίνη με τον Πανθηραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας και δεν είχε εκπρόσωπο.

Οι ομάδες της Super League 2 έδειξαν με αυτόν τον τρόπο την καλή τους πίστη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο ζήτησαν άμεση απάντηση στην πρότασή τους. Τι αναφέρει αυτή; Μείωση 20% στα τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και -12% για Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει δικό του τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θυμηθείτε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής, καθώς κανένα ματς δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Δόξα Δράμας - ΑΕ Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου – Χανιά

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης ΓΣ 88

Παναχαϊκή 1891 – ΠΑΣ Γιάννινα 1966

Α.Ο Πλατανιάς – Λεβαδειακός

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν στο Δ.Σ της Super League 2. Παραλίγο να πέσει ξύλο, καθώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν ήλθαν στα χέρια ο πρόεδρος του ΑΕ Καραϊσκάκης, Οδυσσέας Δράκος με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη.

Η ψηφοφορία όπως εξελίχθηκε ήταν 6-5 κατά της έναρξης, ενώ έγινε ανατροπή στις δυο τελευταίες ψήφους. Αυτές του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο και του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη.

Τότε ο πρόεδρος της ομάδας της Άρτας σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε ότι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει, χρησιμοποιώντας παράλληλα ύβρεις εναντίον του. Ο Θωμαΐδης απάντησε, κανείς δεν έκανε πίσω κι έφθασαν να βρίσκονται πολύ κοντά. Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πηγή: sport24.gr