Κυριακή, 09 Μάρτιος 2014 20:38

Ατρόμητος... τεσσάρων αστέρων σάρωσε τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του, ο Ατρόμητος συνέτριψε με 4-0 τον Πανιώνιο στο Περιστέρι και απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο ποιοτικό σύνολο -αλλά και μονάδες- διαθέτει.

Η ομάδα του Περιστερίου παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου αλλά και αποτελεσματικότητας (όπως είχε κάνει και την προηγούμενη Κυριακή στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό), καθώς κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις περισσότερες από τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να φτάσει στην εύκολη επικράτηση. Έτσι, διατηρείται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ηγέτης για τους γηπεδούχους ήταν και πάλι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική του εμφάνιση στο Αγρίνιο, ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική, ενώ κατέγραψε στη στατιστική του και μία ασίστ. Μεγάλη συμβολή στη νίκη του Ατρόμητου είχε και ο Μπρίτο, ο οποίος ήταν πολύ ορεξάτος και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος ήταν τραγικός. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές της -αλλά κυρίως στην άμυνα-, αποτέλεσε εύκολη λεία για τους Περιστεριώτες. Οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους, που ήταν σαφέστατα ανώτερος.

Από τη στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν με αξιώσεις θετικό αποτέλεσμα και μοιραία έφυγαν ηττημένοι από τον αγωνιστικό χώρο.

Η καλή μέρα για τον Ατρόμητο φάνηκε από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από το 3' όταν ο Παπαδόπουλος σκόραρε και έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Το γκολ λειτούργησε θετικά για τους γηπεδούχους, ενώ αντίθετα αποσυντόνισε τους «κυανέρυθρους», μια και έπρεπε από πολύ νωρίς να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους. Μετά από ένα ισορροπημένο δεκαπεντάλεπτο, ο Ατρόμητος, που άφηνε χώρο στον αντίπαλό του, «ξέσπασε» και με δύο υποδειγματικές αντεπιθέσεις πέτυχε ισάριθμα μαζεμένα τέρματα και στην ουσία «καθάρισε» το παιχνίδι.

Στο 22' ο Νάστος διαμόρφωσε το 2-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του. Το τρίτο γκολ του Ατρόμητου... έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων, που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Αντίθετα, η ομάδα του Παράσχου, έχοντας φέρει το ματς εκεί που ήθελε, έριξε το ρυθμό της και άφησε την μπάλα στα πόδια των παικτών του Πανιωνίου. Οι τελευταίοι, όμως, δεν απείλησαν σε καμία στιγμή τον Τσέναμο και πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 3-0, το οποίο αποτελούσε παρακαταθήκη νίκης.

Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς ήταν η αναμενόμενη. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και επιχείρησαν να παγώσουν το ρυθμό κυκλοφορώντας την μπάλα και αναζητώντας την ευκαιρία να βγουν μπροστά και να σκοράρουν ξανά.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο γήπεδο τον Λάζνικ (αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα) ευελπιστώντας σε βελτίωση της εικόνας της ομάδας του. Ωστόσο, ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι κακός στον αγωνιστικό χώρο και να μην μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στην επίθεση.

Ο Ατρόμητος, που ήλεγχε το παιχνίδι, έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 63' με τον Ούμπιντες, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία του.

Στα λεπτά που απέμεναν, ο ρυθμός έπεσε. Ο Ατρόμητος δεν κυνήγησε άλλο γκολ, οι απογοητευμένοι παίκτες του Πανιωνίου δεν είχαν διάθεση για πολλά και μάλλον το σφύριγμα του καλού διαιτητή Δελφάκη αποτέλεσε λύτρωση για εκείνους...

Κίτρινες: 16' Νάστος - 2' Μητρόπουλος, 54' Κούρντι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης (66' Μπαλας), Παπαδόπουλος (75' Φωτάκης), Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (83' Κιβρακίδης), Καραμάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Γιάννου (46' Λάζνικ), Αυλωνίτης, Κούρντι, Κολοβός, Μητρόπουλος, Παντίδος, Ντούνης (64' Καμπάνταης), Κούρος, Αραβίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR