Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 10:54

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Στα πέναλτι προκρίθηκε η ανώτερη “Μαύρη Θύελλα”! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αυτή η πρόκριση δεν γινόταν να χαθεί. Η Καλαμάτα κυριάρχησε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Α.Ε. Καραϊσκάκης και έστω και στη "ρώσικη ρουλέτα¨" των πέναλτι αποδόθηκε δικαιοσύνη στο γήπεδο της Τρίπολης, με τη μεσσηνιακή ομάδα να επικρατεί με 4-3 των Αρτινών και να παίρνει το εισιτήριο για την πέμπτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα, κάτι που οφείλεται στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Ηλία Μέλκα και στην ατυχία των γηπεδούχων.

Ο Οσμάναγκιτς στο 113' έστειλε την μπάλα να χτυπήσει και στα δύο δοκάρια και στο 116' ο Ιντζίδης αστόχησε σε πέναλτι. Ο Ιντζίδης δεν βρήκε στόχο ούτε στα πέναλτι, αλλά αυτό δεν στοίχισε γιατί ευστόχησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του. Στον αντίποδα η Α.Ε. Καραϊσκάκης έχασε δύο πέναλτι και η Καλαμάτα πανηγύρισε μπροστά σε 800 φίλους την πρόκριση. Μια νίκη που δίνει και ψυχολογία ενόψει της πρεμιέρας στη Football Leagie με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα για το κυριακάτικο ματς στο Αιγάλεω.

Η χθεσινή πρόκριση της Καλαμάτας έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε ουσιαστικά εκτός έδρας και κόντρα σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο η "Μαύρη Θύελλα" ήταν αυτή που φαινόταν ομάδα που παίζει σε ανώτερη κατηγορία.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε τρεις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και δεν απειλήθηκε καθόλου. Ιδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο του Ράκιτς να δίνει επιθετική πνοή. Ο έμπειρος φορ άγγιξε τρεις φορές το 1-0, αλλά του το στερήθηκε ο γκολκίπερ των Αρτινών.

Στην παράταση ο Οσμάναγκιτς, που επίσης είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, είχε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι. Το γκολ δεν ήρθε ούτε από τα 11 βήματα, με τον κεντρικό αμυντικό Ιντζίδη να σουτάρει απελπιστικά άουτ.. Στη "ρώσικη ρουλέτα" όμως χαμογέλασε η Καλαμάτα και οι παίκτες πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τη δίκαιη πρόκριση.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 11' όταν ο Κουιρουκίδης έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή και ενώ μπορούσε να πασάρει στον Βουκμίροβιτς, που ήταν φάτσα με το τέρμα.

Στο 19' ο Βουκμίροβιτς βρήκε στον κενό χώρο τον Στεργίδη που καθυστέρησε να πλασάρει και κόπηκε από τον Καραγιαννίδη. Στο 45' ο Στεργίδης σέντραρε από δεξιά, ο Αλεξόπουλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 57' ο Βουκμίροβιτς δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Μέλκα απέκρουσε στη δεξιά του γωνία, ενώ μπλόκαρε και στο 60' το σουτ του Βουκμίροβιτς. Μετά το 70' η Καλαμάτα πίεσε ασφυκτικά για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, αλλά έπεσε πάνω στον Μέλκα.

Ο γκολκίπερ της Α.Ε. Καραϊσκάκης νίκησε εξ' επαφής στο 75' τον Ράκιτς που έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Στεργίδη. Ο τελευταίος .στο 77' σέντραρε στο πρώτο δοκάρι για το Ράκθτς που τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Μέρκα απέκρουσε σε κόρνερ. Στο κόρνερ ο Τσιβελεκίδης σούταρε, όμως ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε εκ νέου.

Στην παράταση ο Στεργίδης συνεργάστηκε για μία ακόμα φορά με το Ράκιτς, όμως ο Μέλκα κράτησε για μία ακόμα φορά το μηδέν.

Η Α.Ε. Καραϊσκάκης φάνηκε επιθετικά στο 96' με τον Κυβελίδη να κάνει το διαγώνιο σουτ και η μπάλα να περνά άουτ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε και στο 102' με σουτ που πέρασε άουτ από το κάθετο, έπειτα από βολέ του γκολκίπερ.

Στο 114' ο Οσμάναγκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να χτυπήσει και στα δύο δοκάρια, και να περνά παράλληλα από τη γραμμή.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μάκος ανατράπηκε από το Βλάχο και ο κ. Ανδριανός έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Ο Ιντζίδης όμως αστόχησε στο πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ και με το 0-0 στην παράταση όλα κρίθηκαν στα πέναλτι που ακολούθησαν.

Η σειρά των πέναλτι

(Κ) Κάπιας 0-1

(Μ) Οσμάναγκιτς 1-1

(Κ) Βλάχος ψηλά άουτ

(Μ) Κουιρουκίδης 1-2

(Κ) Μέτσε 2-2

(Μ) Μπάμπης 2-3

(Κ) Κυβελίδης δοκάρι και 3-3

(Μ) Ιντζίδης ψηλά άουτ

(Κ) Τσούσης δοκάρι

(Μ) Ράκιτς 3-4

Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Ανδριανό (Αχαίας) παρατηρήθηκαν οι Βουκμίροβιτς, Χατζηστραβός, Τσουβαλτζίδης, Μέλκα, Καπιας, Μέτσε, Παναγιώτου, Κουιρουκίδης, Παπανίκου, Γυφτοκώστας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάντος, Τσουβαλτζίδης, Γαλούπης (82' λ.τρ. Κωνσταντινόπουλος), Τσιβελεκίδης, Ιντζίδης, Τζόκιτς (73' Ράκιτς), Μπάμπης, Βουκμίροβιτς (91' Μάκος), Στεργίδης, Κουιρουκίδης, Αλεξόπουλος (61' Οσμάναγκιτς)

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Μέλκα, Παναγιώτου, Καραγιαννίδης, Χατζηστραβός (68' Μέτσε), Αλμπάνης (91' Βλάχος), Καπίας, Κούστα (56' Κυβελίδης), Ψιάνος, Μασούρας (83' Γυφτοκώστας), Παπανίκου, Τσούσης.

* Μετά το ματς ο τεχνικός της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος από την πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, Ξεκαθάρισε και πάλι ωστόσο ότι ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος.

* Συγχαρητήρια στην Καλαμάτα έδωσε ο προπονητής της ΑΕ Καραϊσκάκης Απόστολος Χαραλαμπίδης ο οποίος παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν έκανε καλό παιχνίδι.

* Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου θα μπουν και οι ομάδες της Super League 1.