Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 12:01

Κωνσταντινέας: «Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια…»

Γράφτηκε από τον
Κωνσταντινέας: «Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια…»

Ο πρώην Μεσσήνιος διεθνής διαιτητής είναι ένας από τους 24 μάρτυρες στη δίκη της «Συμμορίας», με δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην υπόθεση.

Από την επίθεση στο φούρνο του, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα πρωταθλήματος Ξάνθη – Ολυμπιακού, το 2012, είχε ξεκινήσει η έρευνα που οδήγησε σε δίκη την «Συμμορία» (η συγκεκριμένη υπόθεση πάντως, διαχωρίστηκε από τη δικογραφία).

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι ένας από τους 24 μάρτυρες της δίκης που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 27/9 και θα συνεχιστεί στις 9/10.

Ο πρώην διεθνής ρέφερι ήταν στο Εφετείο. «Περιμένω να λάμψει η αλήθεια και τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο» τόνισε στις δηλώσεις του στις κάμερες και συμπλήρωσε… «Αυτοί που πρέπει να καταδικαστούν, να καταδικαστούν, αυτοί που δεν πρέπει, να μην καταδικαστούν οι άνθρωποι γιατί μπορεί να μην φταίνε σε τίποτα. Αυτές είναι οι αρχές της χώρας μας. Πιστεύουμε στο δικαστικό σύστημα με όλες τις παθογένειες που μπορεί να έχει και ύστερα από τα τελευταία γεγονότα. και θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Δεν είναι σωστό να πω τίποτα παραπάνω, οι κατηγορούμενοι έχουν το κριτήριο της αθωότητας μέχρι να αποφασίσει η έδρα. Θα ακούσετε τι έχω να πω, όταν έρθω να καταθέσω».

Για την απουσία των μαρτύρων (μόνο πέντε από τους 24 ήταν στο Εφετείο), είπε: «Στο δικονομικό σύστημα έχουν κάθε δικαίωμα να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Εγώ είμαι παρών, θα είμαι παρών και θα πούμε αυτά που είπαμε τότε. Δεν θα πούμε τίποτα διαφορετικό και το δικαστήριο θα κρίνει ποιοι άνθρωποι είναι αθώοι και ποιοι δεν είναι. Πρέπει να πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη με όλες της τις παθογένειες. Είναι το αποκούμπι του κάθε Έλληνα. Εννοείται ότι εμμένω σε όσα είχα πει, δεν αλλάζω εγώ με τίποτα».

Πηγή: sdna.gr