Σάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2019 12:17

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Το πρωτάθλημα... αρχίζει

Γράφτηκε από τον

 

Η ώρα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας έφθασε. 16 ομάδες ρίχνονται στη μάχη με διαφορετικούς βέβαια στόχους, αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Η "αυλαία" ανοίγει σήμερα στις 4 το μεσημέρι σε Σπερχογεία και Κάμπο, όπου θα αναμετρηθούν Πανθουριακός - Απόλλωνας Καλαμάτας και Α.Ε. Αβίας - Εθνικός Μελιγαλά, αντίστοιχα. Την Κυριακή την ίδια ώρα θα "σερβιριστεί" το κυρίως... μενού της πρώτης αγωνιστικής με τις υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις: Εράνη - Ολυμπιακός Ανάληψης, Τσικλητήρας Πύλου - Καλό Νερό, Μεθώνη - Α.Ε. Μάνης, Ακρίτας Κορώνης - Σπερχογεία, Κυπαρισσία - Τέλλος Αγρας και Πάμισος - Ανδρούσα.

Οι νέες... αφίξεις στο πρωτάθλημα σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι το Καλό Νερό, η Μεθώνη και η Κορώνη που προβιβάστηκαν από την Α1 τοπική, καθώς και ο Πάμισος που υποβιβάστηκε από τη Γ' εθνική.

Αντίθετα απουσιάζουν ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που κατέκτησε αήττητος τον τίτλο και εκπροσωπεί πλέον τη Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες και η Ομόνοια με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας που υποβιβάστηκαν..Ο Α.Ο. Φαραί δεν συμμετείχε στο προηγούμενο πρωτάθλημα που έγινε με 15 ομάδες.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο παρελθόν, στην πρεμιέρα της σεζόν 2018-19 είχαμε πέντε νίκες των γηπεδούχων και δύο ισοπαλίες. Στη φετινή πρεμιέρα ξεχωρίζει η μονομαχία ανάμεσα σε δύο φιλόδοξους συλλόγους, όπως ο Πανθουριακός με τον Απόλλωνα, αλλά και το τριφυλιακό ντέρμπι Κυπαρισσία - Τέλλος Αγρας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερούνται ενδιαφέροντος τα άλλα παιχνίδια.

Στο γήπεδο της Σπερχογείας, ο Πανθουριακός γνώρισε το περασμένο Σάββατο την ήττα - αποκλεισμό στο κύπελλο από τον Ολυμπιακό Ανάληψης στα πέναλτι. Ο βασικός στόχος όμως είναι το πρωτάθλημα και θέλει να μπει με το δεξί κόντρα στον Απόλλωνα, που δεν είχε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, μιας και δεν έγινε το νοκ - άουτ παιχνίδι με το Διαβολίτσι. Ο Απόλλωνας θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει εκ νέου και αναμένεται αμφίρροπο ματς.

Την ίδια ώρα στο Κάμπο η Α.Ε. Αβίας φιλοξενεί τον Εθνικό Μελιγαλά που χρειάστηκε την παράταση για να νικήσει την Ανδρούσα.

Οι γηπεδούχοι είχαν αποκλειστεί στον προηγούμενο γύρο από το Πεταλίδι και θα είναι ξεκούραστοι.

Την Κυριακή η Κυπαρισσία που στοχεύει ξεκάθαρα στην κατάκτηση του τίτλου, θα υποδεχτεί τον Τέλλο Αγρα, ο οποίος χτίζεται ουσιαστικά από την αρχή και καλείται να δώσει εξετάσεις σ' ένα πολύ δύσκολο τεστ. Θεωρητικά ο ΑΟΚ έχει και λόγω έδρας το προβάδισμα, αλλά η ομάδα των Γαργαλιάνων θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες. Το ίδιο ισχύει και για το Εράνη - Ολυμπιακός Ανάληψης.

Οι γηπεδούχοι είναι και εδώ το φαβορί, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν και με την πρόκριση επί του Πανθουριακού ότι είναι ικανοί για ζημιές.

Ζευγάρι με φαβορί είναι και το Πάμισος - Ανδρούσα, παρότι οι Νησιώτες είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Το ίδιο βέβαια και η Ανδρούσα, η οποία θα πάει στη γειτονική μονομαχία χωρίς άγχος και με τον... αέρα του αουτσάιντερ.

Στην Πύλο ο τοπικός Τσικλητήρας θα αναμετρηθεί με το Καλό Νερό που σε δύο χρόνια έχει ανέβει ισάριθμες κατηγορίες και θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Α' τοπική. Στο μεταξύ τους παιχνίδι δεν χωρά προγνωστικά, όπως επίσης και στο Μεθώνη - Μάνη και Κορώνη - Σπερχογεία που συμπληρώνουν το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο

Πανθουριακός - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπερο Σπερχογείας

Ρέκκας, Αδαμόπουλος, Τσουλάκος

Α.Ε. Αβίας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Κάμπου

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος

Κυριακή

Εράνη - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Φιλιατρών

Ψηλοπαναγιώτης, Αράπης, Ταβουλαρέας

Τσικλητήρας Πύλου - Καλό Νερό

Γήπεδο Πύλου

Πλακογιάννης, Γεωργαντάς, Τζεμαλάι

Μεθώνη - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Μεθώνης

Τσουλάκος, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Ακρίτας Κορώνης - Σπερχογεία

Γήπεδο Κορώνης

Γκούμας, Η. Μπουρίκας, Χ. Μπουρίκας

Κυπαρισσία - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Η. Νικολόπουλος, Σταυρόπουλος, Μπασιλάρης

Πάμισος - Ανδρούσα

Γήπεδο Μεσσήνης

Σκόρδος, Αδαμόπουλος, Σ. Τσαούση