Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 19:13

"O Aρης παίζει την Κυριακή έναν αιώνα ιστορίας..."

Γράφτηκε από τον

Το κυριακάτικο (16/3) ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» πλησιάζει και για τον Άρη υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα: η νίκη!

Αυτό τόνισε τουλάχιστον στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (10/3) ο Λάμπρος Σκόρδας ο οποίος τόνισε πως «εγώ θεωρώ πως η ομάδα θα κερδίσει ό,τι και να γίνει, θα γίνουμε και εμείς Μπαρτσελόνα».

Παράλληλα ο πρόεδρος των «κίτρινων» εμφανίστηκε σίγουρος πως εφόσον η ομάδα πέσει στη Β' Εθνική και δεν μπει στο άρθρο 99, θα βρεθεί αμέσως στη Γ' κατηγορία, ενώ εκτός από τον κ. Σκόρδα μίλησε επίσης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Κώνστας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λάμπρος Σκόρδας:

Για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Ο Μιλίνκοβιτς όταν πήγαμε στο ξενοδοχείο, δεν ήθελε να μας μιλήσει, διότι εκεί έμενε ο πατέρας Στεφανίδης, που του είχε πει πως θα έρθω και θα τον διώξω. Μάλιστα του είπα να δούμε το μέλλον της ομάδας και μου είπε ποιο μέλλον, αφού θέλεις να με διώξεις. Την επόμενη μέρα χρησιμοποίησε τον Έλσνερ, που την ίδια μέρα κατέθεσε προσφυγή. Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα είχαν με παίκτες που είχαν 16% λίπος. Για αυτό πήγαμε σε αλλαγή προπονητή. Φεύγοντας ο Σέρβος, ευχαρίστησε την οικογένεια Στεφανίδη».

Για την απόφαση του να δεσμεύσει 400.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν, ενώ η θητεία του ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς: «Ο Άρης έχει συνέχεια και επειδή οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν βρεθεί δέσμιοι προηγούμενων διοικήσεων, αν σωθεί η ομάδα, που θα σωθεί, ο Άρης θα εξυγιανθεί και θα καλύψει αυτό το ποσό σε πολλά επίπεδα».

Για την αποχώρηση του Γιάννη Παπαδόπουλου: «Ο Παπαδόπουλος έκανε προσφυγή και ήθελε να φύγει. Θεώρησε πως επειδή δεν είχε καλή σχέση με τον κόσμο και όντας απλήρωτος, θα έχει δύσκολη συνέχεια. Μου ζήτησε να αποχωρήσει, με πήρε και ο πατέρας του, αλλά του είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει. Κατέθεσε προσφυγή, όταν τον κάλεσα όμως προς τιμή του, έλυσε το συμβόλαιο του χωρίς καμία απαίτηση».

Για τους παίκτες που δεν έμειναν πέρυσι: «Μίλησα με τον Παυσανία Παπανικολάου και τον Σαρρή και μου είπαν πως είχαν δικαίωμα. Ο Καζναφέρης με τον Βελλίδη δέχθηκαν επίθεση στα μπουζούκια, αλλά πάλι ήθελαν να παραμείνουν. Όχι όμως με τον Χατζηνικολάου και τον Ηλιάδη. Το ίδιο ισχύει και με τους υπόλοιπους. Αν μέναμε το καλοκαίρι, θα παρέμεναν».

Για το πριμ των 400.000 ευρώ: «Αν ο Άρης έχει έσοδα και εξυγιανθεί, θα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να πληρώσει αυτό το πριμ. Είναι ένα παραπάνω πριμ για αυτούς. Οι παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρο, αλλά κάποιοι άλλοι τους έφεραν, τους κατηγορούν και δεν τους στηρίζουν όπως πρέπει. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι αυτό των 100 χρόνων. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα και πιστεύουμε πως θα υπάρχει επόμενη μέρα».

Για την επόμενη μέρα που είπε πως δεν υπάρχει, ενώ στην αρχή έκαναν λόγο για πλάνο στη Β' Εθνική: «Αν υποβιβαστεί ο Άρης, θα πάει στην Γ' Εθνική. Δυστυχώς ο Άρης αν δεν μπει στο άρθρο 99, δεν θα μπορεί να αντέξει στη Β' Εθνική, για να επανέλθει. Έχουμε συμφωνήσει με την πολιτεία με πολύ καλύτερους όρους, αν η ομάδα μπει στο άρθρο 99».

Για τους πρώην παράγοντες της ομάδας και για τη διαμάχη με τον ΕΠΟ: «Ο Άρης και στην Ω Εθνική, για αυτούς που εμπλέκονται, θα έχει κέρδος. Ο Ψηφίδης ήρθε για πρώτη φορά στο γήπεδο, όταν έγινε πρόεδρος. Δεν έχει να χάσει τίποτα. Στο διάστημα που είμαι στην ομάδα, έχω τις καλύτερες σχέσεις με την Ομοσπονδία και την ΚΕΔ. Εκτός από αυτούς όμως, στην Ελλάδα λειτουργούν διάφορα, τα οποία ο Άρης δεν μπορεί να ελέγξει. Ο Άρης πληρώνει τα διοικητικά λάθη του καλοκαιριού. Όλο το πρωτάθλημα θέλει τον Άρη στην πρώτη κατηγορία».

Για τον κόσμο και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο για να κερδίσουμε και θα το κάνουμε. Πιστεύουμε στον προπονητή που έχουμε. Δεν υπήρξε θέμα στο ΔΣ και σε κουβέντα με τον κ. Φοιρό για το αν πρέπει να αντικαταστήσουμε τον προπονητή, είπε πως μια αλλαγή δεν έχει να προσφέρει τίποτα, θα την αποδυναμώσει και πως ο προπονητής κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Αναλαμβάνω το κόστος αυτής της καταστροφής. Πως όμως θα το πληρώσουν αυτοί, που θέλουν να καταστρέψουν τον Άρη; Όταν την Κυριακή θα κερδίσουμε, θα υπάρχει ελπίδα. Θα υπάρξουν αποκαλύψεις και όλοι θα πάρουν τις απαντήσεις τους. Με απειλές για ξύλο και παραιτήσεις στο γήπεδο, δεν πρέπει και δεν θα ξανακάνουν κουμάντο στον Άρη. Τουλάχιστον όσο μπορούμε να αντιστεκόμαστε. Όπως κέρδισαν κάποιοι όταν έπρεπε, θα το κάνουμε και εμείς. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει, θα χάσει και θα φύγει».

Για την Άρης Εμπορική: «Το θέμα με την Άρης Εμπορική το χειρίστηκε ο κ. Κώνστας. Έχουμε έναν τεράστιο αριθμό προσωπικού, που είναι απλήρωτο. Για όσους γνωρίζουν τις δραστηριότητες ενός καφέ, όταν πουλάς καφέ 100 ευρώ, δεν μπορεί να έχεις κέρδος 110 ευρώ. Κάτι σημαίνει αυτό. Τα χρήματα από τα ταμεία παίρνονταν με τη βία. Ο κ. Μπρατζαρλής τα έδινε στον Κ. Ηλιάδη και δεν ξέρουμε που έχουν πάει. Αυτή είναι μία πολύ απλή εικόνα όσων έχουμε πει αυτή την ώρα.

Θεωρώ σημαντικό, γιατί πολλά έχουν ειπωθεί, όσα στοιχεία λέγονται και δίνονται, θα πρέπει να κοινωνηθούν απ` όλους σας. Όποιο μέσο και δημοσιογράφος δεν αναπαράγει στοιχεία που δίνονται από εμάς, το κάνει για να συμπαραστέκεται σε όσους στέκονται εναντίον μας».

Για το ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Την Κυριακή παίζουμε ένα παιχνίδι, που αν το χάσουμε, σταματάει η προσπάθεια εξυγίανσης που έχει ξεκινήσει. Ο Άρης έχει στηρίξει και αποδοχή απ` όλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον. Μαγαζιά, όπως ο Λεβαδειακός, η Βέροια και ο Πλατανιάς είναι ιδιαίτερα. Ο Άρης έχει τον σεβασμό των οργάνων και προσπαθούμε να προστατευτούμε από αυτούς που δημιουργούν μία αδύναμη εικόνα για την ομάδα. Στην Αθήνα από το καλοκαίρι μας έχουν υποβιβασμένους.

Εκείνο που έχει σημασία, είναι να καταλάβουμε πως ο Άρης την Κυριακή παίζει τα 100 του χρόνια. Πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Τον οποίο είδατε χτες πως έπρεπε να αποβληθούν τρεις παίκτες. Εγώ θεωρώ πως η ομάδα την Κυριακή θα κερδίσει ό,τι και να γίνει. Καλώ τους πάντες είναι ψύχραιμοι και κοντά στην ομάδα. Θα γίνουμε και εμείς Μπαρτσελόνα. Έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Πρέπει όμως να σταματήσει η εσωστρέφεια».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR