Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 12:34

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Φιλικό τεστ σήμερα με Αστέρα Βλαχιώτη

Γράφτηκε από τον

Στο Βλαχιώτη θα μεταβεί σήμερα η Καλαμάτα για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα σε φιλικό ματς (4 μ.μ.).

Οι Λάκωνες μετέχουν στον 7ο όμιλο της Γ’ εθνικής και στην πρεμιέρα νίκησαν με 2-0 το Διαβολίτσι, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν διαδοχικά από Βάρδα και Σπάρτη. Κάτι που είχε ως συνέχεια να λυθεί η συνεργασία με τον Κώστα Γραμματικάκη. Τα ηνία ανέλαβε ο παλαίμαχος αμυντικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλιτζάκης, που θα καθίσει σήμερα για πρώτη φορά στον πάγκο.

Από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Βούζας θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Τζόκιτς και Κουιρουκίδη.

Η Καλαμάτα προετοιμάζεται για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου (3 μ.μ._, που θα γίνει στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στη Λάρισα λόγω εργασιών στη Νεάπολη και στον Αλμυρό.

Το ζητούμενο για τη “Μαύρη Θύελλα” είναι να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και να παραμείνει στην κορυφή της Football League.

Οι αντίπαλοι στο κύπελλο

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στη 1.30 το μεσημέρι θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών που θα αγωνιστούν στην 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Στην κληρωτίδα (22 ομάδες) θα μπει και η Καλαμάτα που απέκλεισε στην προηγούμενη φάση την Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Από αυτό τον γύρο μπαίνουν στο... παιχνίδι και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που τερμάτισαν πέρυσι από την 6η έως την 13η θέση, καθώς και ο ΝΠΣ Βόλος που πήρε το πρωτάθλημα στη Football League.

Υποψήφιος αντίπαλος της “Μαύρης Θύελλας” είναι και ο Παναθηναϊκός, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία που μπορούν να βρεθούν στο δρόμο της Μεσσηνιακής ομάδας είναι ο Πανιώνιος, η Λαμία, ο Παναιτωλικός, η Λάρισα, ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, ο ΟΦΗ και ο ΝΠΣ Βόλος.

Από εκεί και πέρα στην 5η φάση συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης που είναι οι Παναχαϊκή, Τρίκαλα, Βέροια, Καλαμάτα, Εργοτέλης, Καβάλα, Πλατανιάς, Ιάλυσος, Απόλλων Λάρισας, ΠΑΣ Γιάννινα και δυο εκ των Ολυμπιακού Βόλου ή Απόλλων Πόντου και Αιολικός/-Νίκη Βόλου ή Απόλλων Σμύρνης, καθώς και ο Πανσερραϊκός που προκρίθηκε άνευ αγώνα.

Εκκρεμούν τα ματς Ολυμπιακός Βόλου – Απόλλωνας Πόντου που θα γίνει σήμερα στο Αλκαζάρ για την 4η φάση και Αιολικός – Νίκη Βόλου (16/10) για την 3η φάση. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες στην πέμπτη φάση θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 29, 30 και 31 Οκτωβρίου τα πρώτα παιχνίδια και 3,4, 5 Δεκεμβρίου οι ρεβάνς.