Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019 20:14

Κ21 Τσεχία - Ελλάδα 1-1: Έμεινε όρθια με δέκα παίκτες για 70 λεπτά

Γράφτηκε από τον

Η Ελλάδα αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 24' στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσεχία πήρε την ισοπαλία, 1-1, και έναν πόντο που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός για τη συνέχεια.

Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη ομάδα της Τσεχίας εκτός έδρας, με την Ελλάδα να μένει όρθια καθώς έπαιξε με δέκα παίκτες για σχεδόν εβδομήντα λεπτά καθώς από το 24' είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Δημητρίου.

Η Ελπίδων κατάφερε να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννη Μπουζούκη, αλλά οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο δεύτερος μέρος, πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 75' με τον Χλότζεκ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν πρώτοι αλλά χωρίς η ελληνική άμυνα ανταποκρίθηκε στα πρώτα λεπτά. Στο 24' της αναμέτρησης όμως σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Σασίνκα ο Δημητρίου, ως τελευταίος ποδοσφαιριστής εκτός περιοχής, ανέτρεψε τον Τσέχο επιθετικό και ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη κάρτα.

Η Τσεχία έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισε να πιέζει με την Ελλάδα να αμύνεται και να προσπαθεί να ισορροπήσει το παιχνίδι χωρίς όμως να απειλεί. Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα όμως κέρδισαν πέναλτι στο 45' μετά από ωραία προσπάθεια του Νταβιώτη από τα αριστερά.

Ο Μπουζούκης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ ανοίγοντας το σκορ και δίνοντας το προβάδισμα σε ένα καθοριστικό σημείο.

Στο δεύτερο μέρος η Τσεχία μπήκε ακόμα πιο δυνατά και στο 49' ο Μάτουσεκ προειδοποίησε με κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Οι γηπεδούχοι είχαν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια τους ενώ η Ελλάδα δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Στο 75' ήρθε η ισοφάριση από πλευράς γηπεδούχων μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Χλότζεκ στο πρώτο δοκάρι. Μάλιστα οι Τσέχοι συνέχισαν να απειλούν αλλά η Ελλάδα μπόρεσε να κρατήσει την ισοπαλία και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια της για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

ΤΣΕΧΙΑ: Γέντλισκα, Χάλους, Χόλικ, Πλεχάτι, Σάντιλεκ, Μπούχα, Σάσινκα, Σούτσεκ, Μάτουσεκ, Χλότζεκ, Βάνιτσεκ.

ΕΛΛΑΔΑ: Σιαμπάνης, Νάτσος, Νικολάου, Δημητρίου, Κατράνης, Ρέτσος, Μπαλογιάννης, Καμπετσής (84' Μιλόγεβιτς), Μπουζούκης (53' Λύρατζης), Νταβιώτης, Δουβίκας (27' Ευαγγέλου).

Πηγή: sport24.gr