Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2014 07:51

Τριφυλιακή υπόθεση ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας - Κυπαρισσία και Εράνη διεκδικούν σήμερα το τρόπαιο

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας έφτασε μιας και σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στο γήπεδο του Κορδία θα αναμετρηθούν η Κυπαρισσία με την Εράνη.
Ενας τελικός που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον μιας και συγκρούονται δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του νομού, ενώ συν τοις άλλοις μιλάμε για ένα κλασικό Τριφυλιακό ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Από την μία υπάρχει λοιπόν η πολυνίκης του θεσμού Εράνη με 8 τρόπαια στη συλλογή της και με πιο πρόσφατη την κατάκτηση του κυπέλλου πριν 2 χρόνια σε τελικό με τον σημερινό της αντίπαλο και από την άλλη είναι η Κυπαρισσία που διψάει για την… κούπα αφού δεν την έχει κατακτήσει ποτέ, παρά μόνο έχει φτάσει στο παρελθόν δύο φορές στον τελικό και ελπίζει η τρίτη να είναι και
η… φαρμακερή.
Η ΕΠΣΜ με ανακοίνωση της καλεί τον φίλαθλο κόσμο της Μεσσηνίας να παρακολουθήσει τον τελικό αγώνα που είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου στο νομό, ενώ κάνει γνωστό πως η είσοδος θα είναι ελεύθερη για μαθητές-μαθήτριες, ποδοσφαιριστές-ποδοσφαιρίστριες και για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πριν την έναρξη του αγώνα θα υπάρχουν ορισμένα τελετουργικά με την παρουσία φιλαρμονικής και χορευτικά από συλλόγους, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και του ύμνου της Εράνης.
Επίσης έχουν δοθεί προσκλήσεις σε όλες τις Μεσσηνιακές ομάδες, αλλά και στους χορηγούς της Ενωσης.
Ας δούμε τώρα τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των δύο ομάδων:

Δίψα στον ΑΟΚ για
την πρώτη κούπα!

Στην Κυπαρισσία ζουν και αναπνέουν εδώ και πολύ καιρό γι' αυτόν τον αγώνα θέλοντας να σηκώσουν για πρώτη φορά την… κούπα, παίρνοντας παράλληλα και ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στα πέναλτι από την Εράνη, πριν δύο χρόνια στο γήπεδο τους.
Ο κόσμος του ΑΟΚ είναι δεδομένο πως θα βρεθεί μαζικά στο γήπεδο του Κορδία στηρίζοντας την ομάδα του που προσπαθεί φέτος να κάνει το… νταμπλ κατακτώντας τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα.
Ηδη έχουν κλειστεί δύο λεωφορεία με φιλάθλους του ΑΟΚ, ενώ πολλοί θα πάνε στην Καλαμάτα με τα αυτοκίνητα τους.
Ο τεχνικός των "κυανολεύκων" Παναγιώτης Παναγόπουλος αναφερόμενος στον τελικό σημείωσε: "Υπάρχει θέληση και πάθος στην ομάδα και την πόλη της Κυπαρισσίας γενικότερα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ηταν στόχος μας από την αρχή της χρονιάς, τώρα φτάσαμε στην πηγή και θέλουμε να…πιούμε νερό.
Παίζουμε με την πιο επιτυχημένη ομάδα στο θεσμό, όμως έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε δικό μας το κύπελλο.
Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος".
Στα αγωνιστικά χθες οι "κυανόλευκοι" είχαν ρεπό και το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή απώλεια και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι.

Πίστη στην Εράνη
για ένα ακόμη τρόπαιο

Στο στρατόπεδο της Εράνης από την άλλη φιλοδοξούν να κατακτήσουν το ένατο τρόπαιο συνεχίζοντας το σερί των οκτώ συνεχόμενων κερδισμένων τελικών. Αναγνωρίζουν βέβαια πως θα βρουν απέναντι τους μια πολύ καλή ομάδα που προπορεύεται στην Α' τοπική και ξέρουν πως θα πρέπει να πιάσουν πολύ καλή απόδοση αν θέλουν να χαμογελάσουν στο τέλος. Στις τάξεις των "πρασίνων" πάντως υπάρχει πίστη για νικηφόρα έκβαση του αγώνα, στηριζόμενοι στους αρκετούς έμπειρους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα.
Ο προπονητής της Εράνης Μιχάλης Ζάγκος σημείωσε για το σημερινό ματς: "Θα κατακτήσει το κύπελλο αυτός που που θα το θέλει πιο πολύ και θα κριθεί στη δύναμη και την αποφασιστικότητα.
Δεν υπάρχει φαβορί σε αυτό το παιχνίδι και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.
Πιστεύω στους παίκτες μου που έχουν καλή ψυχολογία και θέλουν πολύ να πάρουν ένα ακόμη τρόπαιο".
Η Εράνη έκανε χθες την τελευταία της προπόνηση στο γήπεδο των Φιλιατρών και θα παραταχθεί πάνοπλη στον τελικό μιας και εξέτισε την ποινή του ο Μπεγλεκτσής, ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι και οι Αναστασόπουλος και Κιούτακ.
Η αποστολή θα γευματίσει το μεσημέρι σε μαγαζί των Φιλιατρών και στις 3 θα αναχωρήσει για την Καλαμάτα.
Ο φίλαθλος κόσμος της Εράνης αναμένεται να δώσει δυναμικό "παρών" όπως κάνει άλλωστε σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια.
Είναι δεδομένο πως θα υπάρχει ένα πούλμαν για τη μεταφορά των φιλάθλων και φυσικά πολλοί θα πάνε μεμονωμένα στην Καλαμάτα.

Σφυρίζει ο Τσεκούρας

Τον μεγάλο τελικό θα σφυρίξει ο Παναγιώτης Τσεκούρας που θα έχει για βοηθούς τη Σοφία Αθανασοπούλου και τον Κώστα Αδαμόπουλο.
Τέταρτος διαιτητής έχει οριστεί ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης.