Τρίτη, 11 Μάρτιος 2014 19:56

Φουστέρ: "Με ένα γκολ θα περάσουμε τη Μάντσεστερ"

Γράφτηκε από τον
Φουστέρ: "Με ένα γκολ θα περάσουμε τη Μάντσεστερ"

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς της 19ης Μαρτίου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Νταβίντ Φουστέρ να δηλώνει σε ισπανικό Μέσο ότι η επίτευξη ενός γκολ κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας θα φέρει τους «ερυθρόλευκους» στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση, να αποκλείσει την Μάντσεστερ. Μια ευκαιρία που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν. Το αβαντάζ από το σκορ του πρώτου ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως με έναν αντίπαλο όπως η Γιουνάιτεντ, σε ένα γήπεδο όπως το "Όλντ Τράφορντ" που είναι για εκείνους ματς που θα… πεθάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να ανατρέψουν το σκορ, αφού δεν έχουν κάτι άλλο να… κυνηγήσουν φέτος, δεν θα είναι εύκολο. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε επιθετικά και να προσπαθήσουμε να σημειώσουμε ένα γκολ. Νομίζω ότι εάν το πετύχουμε, θα βρεθούμε πολύ κοντά στην πρόκριση», είπε ο 30χρονος παίκτης στο Cadena Ser.

Σε ό,τι αφορά τις συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Ισπανός άσος υπογράμμισε ότι αυτές ήλθαν για τον Ολυμπιακό λόγω του ότι η προσοχή είναι στραμμένη εξ ολοκλήρου στο ματς με τη Γιουνάιτεντ.

«Την περασμένη εβδομάδα παίζαμε εντός έδρας με τον παραδοσιακό μας αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και θέλαμε πολύ τη νίκη, όμως δεν ήρθε και αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ και δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Θέλαμε να πάρουμε τον τίτλο στην Τούμπα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Και τώρα περιμένουμε τον προσεχή αγώνα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και μαθηματικά, στο γήπεδό μας. Και θα εκπληρώσουμε το στόχο μας. Υπήρχε μια μεγάλη ευφορία και είναι απόλυτο λογικό μετά από το 2-0 στον Πειραιά. Το μυαλό μας είναι και στη ρεβάνς στην έδρα της Γιουνάιτεντ και θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και στο πρώτο ματς. Εκεί έχουμε ρίξει την προσοχή μας και αυτό φάνηκε και στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος που δεν είχαμε “καθαρό” μυαλό. Και είναι απόλυτο λογικό να έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό το ματς», είπε ο Φουστέρ.

Ενώ για το θέμα υγείας του Μάικλ Ολαϊτάν σχολίασε: «Είναι πολύ καλύτερα, αλλά παραμένει στο νοσοκομείο καθώς έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, για να δουν εάν ήταν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή κάτι άλλο. Επειδή έχουν συμβεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά με ποδοσφαιριστές. Ο γιατρός της ομάδας, όμως, μας ενημέρωσε ότι είναι μια χαρά, σταθερά όλα έχουν εξελιχθεί ομάδα σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του. Απλά έπρεπε να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να διαπιστωθεί πως όλα είναι εντάξει και για να μπορέσει να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας».

Τέλος, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε και στον Κώστα Μήτρογλου, λέγοντας: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την ομάδα όσο και για τον ποδοσφαιριστή. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής πάρα πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Έχουμε όμως αποδείξει ότι δεν είμαστε ομάδα που εξαρτάται μονάχα από έναν ποδοσφαιριστή. Είμαστε μια ομάδα δυνατή και ενωμένοι όλοι μαζί, διαθέτουμε πάρα πολλούς και ικανούς παίκτες και γι’ αυτό είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη. Κι αυτό έχει φανεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν που τα πράγματα έχουν πάει καλά».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR