Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 14:20

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ 2-1: Νίκη ανάσα με καλό ποδόσφαιρο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το... πάθημα έγινε μάθημα για το Διαβολίτσι που επικράτησε χθες με 2-1 του Πανγυθεατικού και κατέκτησε το πρώτο του τρίποντο στον 7ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Μια ιστορική νίκη μιας και ήταν η πρώτη για τον ΑΟΔ σε εθνικές κατηγορίες, μια νίκη που άξιζε πέρα ως πέρα η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα.

Και στο χθεσινό ματς πάντως σημειώθηκαν γκολ στις καθυστερήσεις, όπως στα δύο προηγούμενα ματς του Διαβολιτσίου με Ζάκυνθο και Ναύπλιο, όμως αυτά είχαν θετική κατάληξη για την ομάδα της Ανω Μεσσηνίας.

Ετσι ο ΑΟΔ έκανε σεφτέ στις νίκες, έφτασε τους 3 βαθμούς και πήρε ψυχολογία για τα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν με Παναργειακό και Τσιλιβή.

Οι γηπεδούχοι, που έπαιξαν με πάθος, προηγήθηκαν νωρίς με αυτογκόλ του Δεμερτζή και στη συνέχεια έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να “κλειδώσουν” το τρίποντο. Τελικά σκόραραν στις καθυστερήσεις με τον Βιγιαφάνε, με την ομάδα του Γυθείου να μειώνει στο 93’ με πέναλτι του Μπαρόνε.

Στο φινάλε του αγώνα οι παίκτες του Διαβολιτσίου χειροκροτήθηκαν θερμά από τους 200 και πλέον φίλους τους που βρέθηκαν στο “Καπετάν Βασίλης”, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το “παρών” έδωσαν και 50 ενθουσιώδεις φίλαθλοι της ομάδας του Γυθείου!

Πως έπαιξε

Ο Κώστας Παλαμάρας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-4-2-1.

Ο Δ. Καλογερόπουλος ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ενώ στην τριάδα της άμυνας ήταν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπαλόπουλος, Σεντεμέντες και Μπαστακός, με τους Σταματελόπουλο και Λιόλιο να παίζουν δεξι και αριστερό μπακ αντίστοιχα και να ανεβαίνουν συχνά πυκνά, αγωνιζόμενοι ως χαφ.

Στον άξονα ήταν οι Τζανετέας και Κυριαζόπουλος τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τσουκαλά να παίζει αριστερά, τον Βιγιαφάνε αριστερά και τον Γραμματικόπουλο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΑΟΔ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2’ ο Σταματελόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Βιγιαφάνε να σκοράρει με διπλή προσπάθεια, αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά μιας και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός χρησιμοποίησε το χέρι του.

Με αυτογκόλ το 1-0 στο 11’

Η επιθετικότητα των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 11’ όταν μετά από πλάγιου άουτ του Σταματελόπουλου, ο Γραμματικόπουλος έκανε το γύρισμα και ο Δεμερτζής έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Ο Πανγυθεατικός, που είχε δύο νίκες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, απείλησε για πρώτη φορά στο 15’ με το σουτ του Ζιβάνοβιτς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Καλογερόπουλο.

Στο 18’ το Διαβολίτσι έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Μπαστακός έκανε τη σέντρα και ο Γραμματικόπουλος έπιασε το γυριστό σουτ, με τον Μπαμπούνη να αποκρούει στη δεξιά γωνία.

Μετά το εικοσάλεπτο αποχώρησε από το ματς ο Τσουκαλάς λόγω τραυματισμού και στη θέση του μπήκε ο Αθανασόπουλος που έπαιξε δίπλα από τον Γραμματικόπουλο στην επίθεση, με τον Βιγιαφάνε να παίζει πιο πολύ από τον άξονα.

Η ομάδα του Γυθείου μετά το 25’ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 34’... Ο Ντιόγκο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καλογερόπουλος έδιωξε με γροθιές, με την μπάλα να φτάνει στον Σίλα που έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση, όμως ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΟΔ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Βοήθησε πολύ η αλλαγή του Γεωργιόπουλου

Στο δεύτερο μέρος η Μεσσηνιακή ομάδα παρουσίασε ακόμη καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο και σε αυτό βοήθησε η γρήγορη αλλαγή του Παλαμάρα που έβαλε τον επιθετικογενή Γεωργιόπουλο αντί του Σταματελόπουλου.

Ο Γεωργιόπουλος... αλώνισε όλη τη δεξιά πτέρυγα και έκανε ότι ήθελε τους αμυντικούς του Πανγυθεατικού.

Πολλή δουλειά ανασταλτικά έκαναν οι Κυριαζόπουλος και Τζανετέας, ο Βιγιαφάνε κρατούσε μπάλα και ηρεμούσε το παιχνίδι, ο Αθανασόπουλος είχε πολλά τρεξίματα, ενώ η τριάδα στην άμυνα ήταν απροσπέλαστη.

Στο 57’ ο Γεωργιόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, όμως προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση -αντί να δώσει στον Αθανασόπουλο- και τον έκοψε ο Καρνιάτης.

Τρία λεπτά αργότερα το αδύναμο σουτ του Βιγιαφάνε μπλόκαρε ο Μπαμπούνης.

Με 10 το Γύθειο από το 64’

Στο 64’ ο Πανγυθεατικός έμεινε με 10 παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Λούζι με 2η κίτρινη κάρτα, μιας και ο αμυντικός των φιλοξενούμενων χτύπησε στο πρόσωπο σε διεκδίκηση τον Αθανασόπουλο.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 69’ για τον ΑΟΔ με τον Γεωργιόπουλο να κάνει κούρσα από δεξιά και να κόβει την κατάλληλη στιγμή για τον Αθανασόπουλο που πλάσαρε από κοντά, όμως ο Μπαμπούνης απέκρουσε ενστικτωδώς!

Στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι φύλαξαν τα νώτα τους με την είσοδο στο ματς και του Πιτσιλή, χωρίς όμως να κλείνονται όπως είχε γίνει με το Ναύπλιο πριν δύο εβδομάδες.

Με Βιγιαφάνε το 2-0 στο 92’

Το Γύθειο δεν έκανε την παραμικρή φάση αγωνιζόμενο όμως και με 10 παίκτες και στο 92’ το Διαβολίτσι πέτυχε το δεύτερο γκολ που δικαιούταν...

Ο Γεωργιόπουλος έκανε νέα κούρσα από δεξιά και έδωσε στον Βιγιαφάνε που με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 2-0.

Μείωσε με πέναλτι

Στο επόμενο λεπτό ο Καλογερόπουλος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μάργαρη, κάνοντας ένα αχρείαστο πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαρόνε γράφοντας το τελικό 2-1.

Καλή ήταν η διαιτησία του Αδαμόπουλου (Ζακύνθου) και των βοηθών του Ασημακόπουλου και Καράμερου από την Ηλεία.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Κυριαζόπουλος, Τσουκαλάς (21’ λ. τρ. Αθανασόπουλος), Βιγιαφάνε, Μπαστακός, Μπαλόπουλος, Σεντεμέντες, Τζανετέας (75’ Πιτσιλής), Γραμματικόπουλος (83’ Μουλιάτος), Σταματελόπουλος (54’ Γεωργιόπουλος).

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ: Μπαμπούνης, Καρνιάτης, Λούζι, Μπαρόνε, Ντιόγκο, Γιαταγανάκης, Δεμερτζής (83’ Βασιλούνης), Παναγόπουλος, Σίλα (86’ Μάργαρης), Ζιβάνοβιτς, Μπουτσικάρης (80’ Κυριακόπουλος).