Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 16:53

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0: Μόνος στην κορυφή με Σαραντόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τον Αγγελο Σαραντόπουλο ο Πάμισος επικράτησε χθες στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης του Εθνικού Μελιγαλά με 1-0 και πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Η ομάδα της Μεσσήνης, με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, είναι η μοναδική, που έχει 3 νίκες σε ισάριθμα ματς και παράλληλα στα έως τώρα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και των δύο για το κύπελλο Μεσσηνίας με Τσικλητήρα Πύλου και Ηρακλή Κυπαρισσίας έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της.

Οι Νησιώτες έχουν δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο όλο το διάστημα από την έναρξη των επίσημων αγώνων τόσο στο κύπελλο, αλλά και έως τώρα στα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Με παιδιά που συμμετείχαν στο περσινό έμψυχο δυναμικό και κάποια που ήρθαν από την Ακαδημία Πάμισος, ο νέος προπονητής Γιώργος Καλόμαλος προσπαθεί να βάλει τις βάσεις από φέτος για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα είναι από τις πρωταγωνίστριες μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο για τους προπονητές των δύο ομάδων, μιας και ο Γ. Καλόμαλος υπήρξε συμπαίκτης με τον προπονητή του Εθνικού Παναγιώτη Πολίμο, στον Πανιώνιο Καλαμάτας και μάλιστα κάποια περίοδο τον είχε και προπονητή στην ίδια ομάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι συμπαίκτες στους Παλαίμαχους του Πανιωνίου.

Παρόλα αυτά οι δύο προπονητές είχαν ετοιμάσει τις ομάδες τους ώστε να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν φάσεις, όμως οι αξιόλογες ήταν μετρημένες σχεδόν στα δάκτυλα του ενός χεριού, αφού όπως φάνηκε έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην άμυνα, ώστε να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και από εκεί και μετά να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο απειλητικοί. Ο Πάμισος όμως ήταν περισσότερο επικίνδυνος, αφού έφτανε πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Εθνικός φάνηκε να θέλει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και μετά με κάποια επιθετική ενέργεια, από τους Λάγιο, Κουρούπη και Π.-Δ. Σαραντόπουλο να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Α. Τόσκα, αλλά πέρα από το δοκάρι με το Λάγιο δεν δημιούργησε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Το γκολ

Το παιχνίδι κρίθηκε με τον γκολ που σημείωσε ο Αγγελος Σαραντόπουλος στο 83ό λεπτό. Συγκεκριμένα, ελίχθηκε έξω από την περιοχή, κατάφερε να αποφύγει έναν αντίπαλο του, γύρισε προς την εστία και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λίβα.

Μετά το γκολ υπήρξε κάποια ένταση με τους ποδοσφαιριστές, πήγε να δημιουργηθεί επεισόδιο, αλλά με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Καλές στιγμές

Στο 36’ ο Παπαδόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και παρά την πίεση τριών αμυντικών βρήκε χώρο σούταρε συρτά όμως έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι. Στο 39’ ο Σαραντόπουλος έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Παπαδόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία και έφτασε στην απέναντι πλευρά στον Αριστομενόπουλο, ο οποίος έκανε τη σέντρα στο α’ δοκάρι και ο Βλάχος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας σούταρε αμέσως, όχι όμως όπως θα ήθελε και την άουτ για το κάθετο δοκάρι. Στο 59’ ο Λάγιος παραλίγο να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κτύπησε στο κάτω μέρος του κάθετου δοκαριού. Στο 66’ μπροστινή πάσα του Πολυχρόνη στον Αριστομενόπουλο αυτός μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε διαγώνια στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Αράπι που αιφνιδιάστηκε και δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα να φύγει άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Ο διαιτητής Πλακογιάννης σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά, παρότι οι δύο ομάδες σε κάποιες φάσεις φώναζαν γιατί δεν έδινε κίτρινη σε δυνατά μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστική περίπτωση στο 74’ όταν ο Κουρούπης απέφυγε τον Βλάχο που τον έριξε στο έδαφος και ο διαιτητής υπέδειξε μόνο το φάουλ. Νωρίτερα στο 66’ είχε δείξει την κίτρινη κάρτα σε διαμαρτυρίες του εκπρόσωπου του Εθνικού Χρήστου Στούκα που διαφώνησε σε απόφαση του. Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Αδαμόπουλος Ρηγόπουλος, ενώ οριστεί και 4ος διαιτητής ο Βοσνάκης.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Α. Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Βλάχος, Μπορχάν, Αγγ. Σαραντόπουλος (91’ Κ. Τόσκα), Παπαδόπουλος (46’ Πολύχρονης), Ντίσα (65’ Αράπι).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Ντεμίρι (70’ Μακρής), Φέστας, Μπούνας, Π. Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι (90’ Λυμπερόπουλος), Π.-Δ. Σαραντόπουλος, Καρατζούλιας, Κουρούπης (85’ Διακουμάκος), Λάγιος, Ρουμελιώτης (70’ Καλύβας).