Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 18:08

ΕΡΑΝΗ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-0: Εμειναν στο μηδέν (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Δεν ανέδειξε νικητή το Σαββατιάτικο ντέρμπι στα Φιλιατρά μεταξύ της Εράνης και του Πανθουριακού... Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που παρακολούθησαν 200 περίπου θεατές.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία της Εράνης στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανθουριακός έχει μια ακόμη λευκή ισοπαλία, στην πρεμιέρα απέναντι στον Απόλλωνα.

Το αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κυριάρχησε ολοκληρωτικά της άλλης. Αν πάντως μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν η Εράνη που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε την ομάδα της Θουρίας και είχε 3-4 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ντεμπούτο για Τσουλάκο, Κώτσο

Για την Εράνη ντεμπούτο έκαναν χθες τόσο ο Σταύρος Τσουλάκος που έπαιξε όλο το 90λεπτο, όσο και ο Τάκης Κώτσος που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο.

Οι “πράσινοι” δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτή την εντός έδρας ισοπαλία, ενώ από την άλλη ο Πανθουριακός πήρε έναν βαθμό σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας και συνεχίζει αήττητος έχοντας βγάλει δύσκολο πρόγραμμα.

Εκατέρωθεν φάσεις στο πρώτο

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 11’ με τον Τρίψα να εκτελεί το κόρνερ και τον Σπυρόπουλο με διπλή προσπάθεια να απειλεί, όμως ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα η Εράνη απάντησε στις ευκαιρίες όταν ο Βλαχόπουλος ξέφυγε από αριστερά και επιχείρησε τη σέντρα σουτ με τον Χρονόπουλο να κάνει κίνηση προς την μπάλα και να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βέλλης σκόραρε, με το γκολ να ακυρώνεται.

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα άγγιξε το γκολ στο 19’ όταν ο Σπυρόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Μερκούρη που τσίμπησε την μπάλα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Αλεξανδρόπουλου, όμως ο Μπουρδέκας πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή!

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 39’ με τον Τσουλάκο να τροφοδοτεί τον Βλαχόπουλο που έπιασε το διαγώνιο σουτ, χωρίς να βρει στόχο.

Πίεσαν οι “πράσινοι” στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με πιο επιθετικές διαθέσεις, με την ομάδα της Θουρίας να τους δίνει χώρο και να επιδιώκει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 54’ ύστερα από δυνατό βολέ του Αλεξανδρόπουλου, ο Βέλλης κέρδισε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικούς.

Νέα καλή στιγμή στο 61’ για τους “πράσινους” με τον Πέππα να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και να περνάει τρεις παίκτες, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Κόκκαλης. Ο Πέππας πάντως θα μπορούσε να δώσει και στον Βέλλη που ήταν ξεμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι...

Η Εράνη συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να πιέζει για ένα γκολ, με τον Πανθουριακό να έχει παθητικό ρόλο, αλλά να αμύνεται σωστά.

Στο 73’ ο Κώτσος με κάθετη μπαλιά βρήκε στην περιοχή τον Βέλλη που δεν έκανε καλό τελείωμα με το δεξί, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόκκαλη να βγάλει σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτέλεσε ο Βέλλης και στο δεύτερο δοκάρι ο Τσουλάκος μόνος του έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι μιας και η Φιλιατρινή ομάδα δεν δημιούργησε άλλη “καθαρή” ευκαιρία, παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας που είχε στο β’ ημίχρονο.

Ετσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό και συνεχίζουν δίχως ήττα στην Α’ τοπική, με τους φιλοξενούμενους να είναι σαφώς πιο ικανοποιημένοι.

Διαιτητής ήταν ο Αλεξέας που τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Πρώτος βοηθός ο Αδαμόπουλος (ελέγχεται για μια φάση στα μέσα του β’ ημιχρόνου που υπέδειξε οφσάιντ τον Βέλλη σε μία οριακή φάση) και δεύτερος βοηθός ο Μπουρίκας.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Παπαγεωργίου, Ασημακόπουλος, Πέππας, Γριβοκωστόπουλος, Βέλλης, Χρονόπουλος (64’ Κώτσος), Τσουλάκος, Βλαχόπουλος, Μπουρδέκας, Χάρμπας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κανελλόπουλος (70’ Μπαζάνης), Νινιός, Γιαννακόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Δημητρακόπουλος, Τρίψας (90’ Φαββατάς), Μερκούρης (79’ Εμμανουήλ), Ράπτης, Σπυρόπουλος (86’ Κοστρίβας).