Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019 19:25

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 3-1: Πρώτη νίκη για τους “ταύρους” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Σπερχογεία, που επικράτησε το Σάββατο στο “Π. Γεωργανάς” του Τέλλου Αγρα με 3-1.

Οι “ταύροι” μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη, αφού στα δύο πρώτα ματς της φετινής σεζόν γνώρισαν ισάριθμες ήττες, στην πρεμιέρα από τον Ακρίτα στην Κορώνη (2-1) και την προηγούμενη αγωνιστική εντός έδρας από την Ανδρούσα (2-0). Ετσι από τα πρώτα ματς είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και για το λόγο αυτό, η ομάδα είχε προετοιμαστεί για να διεκδικήσει το πρώτο τρίποντο στην προχθεσινή αναμέτρηση. Από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις προθέσεις της με τον Ηρακλή Καραχάλιο να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και να “σπρώχνει” τους συμπαίκτες τους ώστε να βάλουν τις βάσεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός κατάφερε στο 8’ να ανοίξει το σκορ και να αποβάλλει το όποιο άγχος υπήρχε στην ομάδα. Γενικά από το ξεκίνημα, είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και προσπαθούσαν με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες ή κάποια σουτ μέσα και έξω από την περιοχή να απειλήσουν.

Σε ένα από αυτά, όπως προαναφέραμε παραπάνω οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, προσπαθώντας να βρουν δίχτυα και σε άλλες προσπάθειες του, εκτός του Καραχάλιου και με τους Δημητρίου, Δωδέκατο. Τελικά κατάφερα να βάλουν και δεύτερο γκολ στις αρχές του β’ ημιχρόνου ύστερα από ωραία επιθετική προσπάθεια και σκόρερ τον Δωδέκατο. Συνέχισαν να πιέζουν και για άλλο γκολ, κοιτώντας παράλληλα να μην αφήνουν χώρους στην αντίπαλη ομάδα για να απειλήσει την εστία του Σταματίου. Αν και ο Τέλλος Αγρας κατάφερε να μειώσει σε 2-1, κράτησαν το υπέρ τους σκορ και το διεύρυναν σχεδόν με τη συμπλήρωση του 90λεπτου και να πάρουν το τρίποντο.

Ο Τέλλος Αγρας χρειάζεται δουλειά και χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο και να μπορέσει να διεκδικήσει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση. Το γεγονός ότι ξεκίνησε αργά την προετοιμασία και με αδυναμίες στο έμψυχο δυναμικό σίγουρα παίζει ρόλο στην έως τώρα πορεία της ομάδας. Ομως η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή Νίκο Κακαλέτρη έχουν εικόνα και θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν ώστε η ομάδα να μην μπει σε περιπέτειες. Αλλωστε είναι νωρίς και υπάρχει χρόνος για να γίνουν πράγματα και να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Στο χθεσινό παιχνίδι, δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο φάνηκε από το 60’ και μετά όπου δημιούργησε κάποιες φάσεις, όπου σε μία από αυτές μείωσε σε 2-1 και στο επόμενο λεπτό ο Κιέσσε λίγο έλλειψε να χριστεί σκόρερ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σταματίου. Αν ισοφάριζε η ομάδα Γαργαλιάνων, ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Ομως οι αναγκαστικές αλλαγές στο α’ 45λεπτο, του Καυκή (πρόβλημα στον προσαγωγό) και του Τάρλεβ (είχε μπει αλλαγή στη θέση του πρώτου), ο οποίος μετά το τέλος του πρώτου μέρους αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στη μέση και μεταφέρθηκε από ανθρώπους του Τέλλου Αγρα στο νοσοκομείο Καλαμάτας (οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη θλάση στη μέση) έκαναν το Νίκο Κακαλέτρη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, ενώ “έριξε” στον αγώνα τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Λάππα, που αγωνίστηκε στην επιθετική γραμμή.

Φάσεις - γκολ

Στο 3 φάουλ του Δωδέκατου στη μικρή περιοχή, ο Μπροκάκης δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα η οποία έφτασε στον Καραχάλιο και αυτός με κεφαλιά την έστειλε την άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στο 8’ ο Καραχάλιος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπροκάκη και πέτυχε το 1-0. Στο 25’ σουτ του Δημητρίου έξω από την περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Μπροκάκης και στη συνέχεια ο Μαραβέλας πρόλαβε δύο αντιπάλους του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 31’ ο Δωδέκατος υπό πίεση αμυντικού έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 43’ και πάλι ο Δωδέκατος σούταρε από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 52’ ο Κοτσιλιέρης έκανε την πάσα στον Δημητρίου και αυτός τροφοδότησε στα πλάγια τον Δωδέκατο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με συρτό διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Μπροκάκη πέτυχε το 2-0. Στο 58’ ο Σαούτης έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στην απέναντι πλευρά για τον Δημητρίου, αυτός αμέσως έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Δασκαλάκη ο οποίος σούταρε στην κλειστή γωνία του Μπροκάκη για να αποκρούσει σωτηρία με τα πόδια. Ενα λεπτό μετά ο Σαούτης έκανε το σουτ σχεδόν από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και ο Μπροκάκης τη βρήκε όσο έπρεπε, της άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ πριν προλάβει ο Κοτσιλιέρης να πλασάρει για γκολ. Στο 61’ ο Ακασούα έγινε αποδέκτης της μπάλας σε μπροστινή μπαλιά μπήκε στην περιοχή σούταρε όμως ο Σταματίου πρόλαβε έπεσε πάνω του σχεδόν και με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 65’ σέντρα του Δημητρίου για τον Οικονομόπουλο αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 70’ πάσα του Δημητρίου προς τα πίσω για τον Κοτσιλιέρη, αυτός έκανε αμέσως το σουτ, όμως δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 72’ ο Ακασούα με δυνατό σουτ και αφού η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του Σταματίου που προσπάθησε να αποκρούσει κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-1.

Στο επόμενο λεπτό σουτ του Κιέσσε απέκρουσε πέφτοντας στη δεξιά του γωνία ο Σταματίου. Στο 83’ ο Καραχάλιος έκανε την πάσα στον Πετράκο και αυτός το κοντινό διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει με τα πόδια ο Μπροκάκης που είχε προλάβει να βγει από την εστία του. Στο 89’ από μπαλιά του Δασκαλάκη ο Καραχάλιος μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Μπροκάκη και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς, με βοηθούς διαιτητές τον Ρηγόπουλο και Αράπη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σταματίου, Δημητρίου, Κουμπανάκης (81’ Πετράκος), Πετριτάι, Δίκαιος, Δασκαλάκης (92 Τζεφερεμιναίος), Δωδέκατος, Σαούτης, Κοτσιλιέρης (90’ Γκραντινάρου), Καραχάλιος, Μαράντος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Μπροκάκης, Μπουλόν, Γεωργακόπουλος (64’ Λάππας), Γεωργόπουλος, Ακασού, Μαραβέλας, Μαρκόπουλος, Κιέσσε, Λακριντής, Καυκής (26’ Τάρλεβ, 46’ Βελισσάρης), Αλεξανδρόπουλος.

Εκτός δράσης ο Καλλιντέρης

Εκτός δράσης για τα επόμενα δύο παιχνίδια της Σπερχογείας με Εθνικό Μελιγαλά και Απόλλωνα Καλαμάτας θα μείνει ο Πάρης Καλλιντέρης.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας των “ταύρων”, που δεν αγωνίστηκε ούτε στο ματς με τον Τέλλο Αγρα, την περασμένη Δευτέρα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο λαιμό. Ακολουθεί θεραπευτική αγωγή και οι συστάσεις από τους γιατρούς είναι να μείνει ακόμη δύο εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.