Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 19:14

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Αίτημα να γίνει στο Μπερναμπέου λόγω της έντασης στη Βαρκελώνη

Γράφτηκε από τον
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Αίτημα να γίνει στο Μπερναμπέου λόγω της έντασης στη Βαρκελώνη

Η ισπανική Liga αιτήθηκε να μεταφερθεί την έδρα του clasico της 26ης Οκτωβρίου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ από το Καμπ Νόου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου υπό το φόβο αναταραχών στη Βαρκελώνη λόγω της φυλάκισης των εννιά αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Καταλονία, καθώς οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία σε Βαρκελώνη, Ταραγόνα, Λέιδα και Σαμπαντέλ λόγω της φυλάκισης των εννιά αυτονομιστών πολιτικών δεν σταμάτησαν στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η Εθνική Αστυνομία προχώρησε σε 51 συλλήψεις ενώ 74 πολίτες χρειάστηκαν διακομιδή στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν τα τραύματά τους. Η ένταση μεταφέρεται και στο ποδόσφαιρο, καθώς πλησιάζει το clasico της 26ης Οκτωβρίου ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.
Οι φόβοι να χρησιμοποιηθεί το σπουδαιότερο ματς του ισπανικού ποδοσφαίρου ως όχημα έντονων διαμαρτυριών οδηγεί την ισπανική Liga σε αίτημα να μεταφερθεί την έδρα του ντέρμπι από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη. Για λόγους ασφαλείας, δηλαδή, σχεδιάζεται το clasico του πρώτου γύρου να διεξαχθεί στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με γηπεδούχο τη Ρεάλ κι όχι στο Κάμπ Νόου με γηπεδούχο την Μπαρτσελόνα όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Το αντίστοιχο ματς του δευτέρου γύρου, εάν επικρατήσουν οι φωνές που υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο, θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη. Υπενθυμίζεται ότι οι μπλαουγκράνα εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση με την οποία αντιδρούν στη φυλάκιση των εννιά αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών και τονίζουν το δικαίωμα ελεύθερης έκφραση. Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Το θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη (17 Οκτωβρίου), αν και σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού Τύπου θεωρείται δύσκολο ν' αλλάξει η έδρα και η σειρά των αγώνων.

Η κατάσταση παραμένει έκκρυθμη στην Καταλονία. Με το πρώτο φως της ημέρας στη Βαρκελώνη, δρόμοι παρέμεναν κλειστοί με τις αρχές να υπολογίζουν ότι ακόμα και τα ξημερώματα 40.000 κόσμος παρέμενε στους δρόμους. Εν τω μεταξύ, στη Μαδρίτη, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, θορυβημένος από τις εξελίξεις και τα επεισόδια μετά τις καταδίκες των εννιά Καταλανών αυτονομιστών, προγραμμάτισε συναντήσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων σε μία προσπάθεια άρσης το αδιεξόδου.

Πηγή: sport24.gr