Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 19:04

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-0: Τα είχε όλα εκτός από γκολ (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ισόπαλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε ο αγώνας που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Ασπροχώματος, ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Πάμισο.

Καλό παιχνίδι με φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ένα χαμένο πέναλτι, δυνατά μαρκαρίσματα και τρεις αποβολές, οι δύο για τη γηπεδούχο ομάδα και η μία για τη φιλοξενούμενη, συνθέτουν το σκηνικό του αγώνα.

Το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, καθώς οι δύο ομάδες διεκδίκησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης το νικηφόρο αποτέλεσμα, όμως δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο Πάμισος είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαραντόπουλου, όμως ο έμπειρος μεσοεπιθετικός που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Τρεις αποβολές

Στα τελευταία λεπτά, είχαμε τις τρεις αποβολές, που όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη της αναμέτρησης δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα.

Η αρχή έγινε στο 80’ όταν ο Μπορχάν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη για μαρκάρισμα σε αντίπαλο του (η 1η στο 41’ επίσης για μαρκάρισμα). Ακολούθησε στο 85’ η κόκκινη (2η κίτρινη) στο Κυριακόπουλο, που βγήκε από την εστία του για να εμποδίσει τον Μωράκη να απειλήσει, καθώς με την φόρα που είχε στην έξοδο που επιχείρησε τον έριξε στο έδαφος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας δευτερόλεπτα μετά έλεγε τόσο στο β’ βοηθό Τσουλάκο, ότι κινήθηκε με φόρα προς τον αντίπαλο του, όμως δεν τον βρήκε και δεν έπρεπε να δεχτεί την 2η κίτρινη (η 1η στο 42’ για το πέναλτι που υπέπεσε). Ακολούθησε η αποβολή του Περιβολάρη στο 89’ για μαρκάρισμα στον Σαραντόπουλο, που έβγαινε απειλητικά στην εστία του Απόλλωνα (η 1η κίτρινη ήταν στη φάση της αποβολής του συμπαίκτη του Κυριακόπουλου για διαμαρτυρία). Τέλος κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο προπονητής του Απόλλωνα Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στο 92’ για διαμαρτυρία.

Αν και η ατμόσφαιρα ήταν θερμή και τα νεύρα των παικτών τεντωμένα, εντούτοις παρά τις κόκκινες κάρτες, όλοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και τελείωσε ομαλά ο αγώνας.

Οι καλύτερες φάσεις

Στο 14’ σε μπροστινή μπαλιά ο Σαραντόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας έφτασε λίγο έξω από την περιοχή και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους του σούταρε για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο Κυριακόπουλος. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Μπορχάν αυτός από τη γωνία της μεγάλης περιοχής σχεδόν έκανε το σουτ και πάλι ο Κυριακόπουλος που έπεσε στη δεξιά του γωνία απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ. Στο 31’ από σουτ του Παπαθεοδώρου η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 42’ σε μπροστινή μπαλιά, ο Σαραντόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να αποφύγει τον Κυριακόπουλο, ο οποίος βγήκε από την εστία του για να του αποσπάσει την μπάλα, όμως τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριξε αμέσως πέναλτι.

Εχασε πέναλτι ο Σαραντόπουλος

Το εκτέλεσε ο Σαραντόπουλος με δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Κόκκαλη. Στο 43’ ο Δαλκαφούκης έκανε το διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή, χωρίς να ανησυχήσει τον Τόσκα, ο οποίος απέκρουσε. Στο 50’ σέντρα του Σπανού στο πίσω δοκάρι σχεδόν πετάχτηκε ο Δαλκαφούκης και με καρφωτή κεφαλιά στην απέναντι γωνία προσπάθησε να σκοράρει όμως εκτινάχθηκε ο Τόσκα στην πορεία της και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια διώχνοντας την πλάγια. Στο 53’ διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ του Βασιλόπουλου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 68’ πάσα του Βασιλόπουλου στον Σπανό, αυτός με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.Στο 77’ φάουλ του Σπανού μέσα στην περιοχή, ο Μωράκης κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και στην προσπάθειά του να την απομακρύνει έκανε ανάποδη κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 87’ μπροστινή μπαλιά του Μωράκη στον Κουλόπουλο, αυτός δεν μπόρεσε να σουτάρει για γκολ γιατί τον πρόλαβε ο Ζαφειρίου που έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 88’ σουτ του Παπαθεοδώρου έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εύκολο έργο είχε ο πρώτος βοηθός Γκούμας, καθώς από την πλευρά του δεν υπήρξε κάποια δύσκολη φάση.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Περιβολάρης, Κουντάνης (34’ Βασιλόπουλος), Παπαθεοδώρου, Κωνσταντόπουλος (63’ Καραχάλιος), Δαλκαφούκης, Σπανός, Μπάκας (86’ Ζαφειρίου).

ΠΑΜΙΣΟΣ: Τόσκα, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Βλάχος (63’ Πολυχρόνης), Μπορχάν, Σαραντόπουλος, Παπαδόπουλος, Ντίσα (63’ Κουλόπουλος).

Πήρε το νεαρό Τσούκλερη

Στον έμψυχο δυναμικό του Παμίσου εντάχθηκε και επίσημα από την Παρασκευή το βράδυ ο 17χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Τσούκλερης, που μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Στη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ο Τσούκλερης είχε 5 συμμετοχές ως βασικός, ενώ σε άλλα παιχνίδια είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Σε αυτό το διάστημα είχε καταφέρει να σημειώσει 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή και στον περσινό τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου ο Απόλλωνας αντιμετώπισε την Καλαμάτα. Οπως προαναφέραμε είναι μεσοεπιθετικός και αγωνίζεται και στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής.

Ολη την εβδομάδα συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας της Μεσσήνης και από την Παρασκευή το βράδυ είναι και επίσημα παίκτης του Παμίσου. Μάλιστα η διοίκηση εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση: “Ποδοσφαιριστής του Παμίσου είναι και επίσημα ο Γιώργος Τσουκλέρης! Ο 17χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα είχε κάνει στον Αίαντα Καλαμάτας! Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και γκολ!”.