Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 11:52

Τα πρώτα ρεκόρ της “Μαύρης Θύελλας” που βάζει βάσεις για πρωταθλητισμό

Γράφτηκε από τον

 

“Κρατάμε μόνο το τρίποντο” δήλωσε ο Βασίλης Βούζας μετά το Σαββατιάτικο 1-0 επί του Ιωνικού, για μια Καλαμάτα που μπορεί να μην εντυπωσιάζει μέχρι τώρα, αλλά έχει αποτελεσματικότητα και μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές φιγουράρει μόνη στην κορυφή της Football League, μετρώντας 3 νίκες και μια ισοπαλία.

Η “Μαύρη Θύελλα” έχει πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα σε μια κατηγορία που η εικόνα των αγώνων αλλά και η βαθμολογία δείχνουν ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές.

Ετσι ακόμη και τα Τρίκαλα, που στο ξεκίνημα για τους περισσότερους ήταν το μεγάλο φαβορί, δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν τους 10 βαθμούς που έχει σήμερα η Καλαμάτα.

Η αίσθηση που υπάρχει στο Μεσσηνιακό στρατόπεδο είναι ότι η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να παίξει καλύτερα, κάτι που περιμένουν στο άμεσο μέλλον.

Προς το παρών οι “μελανόλευκοι” κρατούν την βαθμολογική συγκομιδή που τους εξασφαλίζει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Τι έχει πετύχει όμως μέχρι τώρα η Καλαμάτα; Μπορεί οι αριθμοί να μην είναι εντυπωσιακοί, αλλά δεν τους έχει καμιά άλλη ομάδα στον όμιλο.

Η Καλαμάτα λοιπόν με μόλις 6 γκολ ενεργητικό έχει την καλύτερη επίθεση, κάτι που δείχνει πόσο κλειστά είναι τα ματς και πόσο δύσκολα πάει η μπάλα στα δίχτυα.

Για να γίνει ακόμη πιο πειστικό το παραπάνω στοιχείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 7 ματς της Κυριακής, καμιά από τις 14 ομάδες που αγωνίστηκαν δεν πέτυχε πάνω από ένα γκολ.

Επιπλέον και τα 7 ματς ήταν under, ενώ συνολικά στα 28 έως τώρα ματς του πρωταθλήματος έχουμε 21 under και μόλις 7 over.

Τα έξι γκολ της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα έχουν πετύχιε έξι διαφορετικοί παίκτες. Συγκεκριμένα από ένα τέρμα έχουν οι Βουκμίροβιτς, Καζβιρόπουλος, Μάκος, Κουιρουκίδης, Οσμάνατζικ (πεν.) και Στεργίδης.

Με ένα γκολ παθητικό, η Καλαμάτα έχει και την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, μαζί με την Ιεράπετρα.

Επιπλέον, είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της. Οι 12 από τις 14 ομάδες έχουν ήδη από τουλάχιστον μια νίκη και οι μόνοι που δεν έχουν πανηγυρίσει τρίποντο είναι ο Ολυμπιακός Βόλου (που έχει όμως 3 ισοπαλίες) και ο Θεσπρωτός που έχει ένα βαθμό.

Οσον αφορά την έδρα, μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές, η Καλαμάτα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμολογική απώλεια.

Τέλος, στο ματς με τον Ιωνικό, η Καλαμάτα διεύρυνε το σερί νικών που μετρά απέναντι στους “κυανόλευκους” τους οποίους έχει κερδίσει τις 8 τελευταίες φορές που έχει υποδεχθεί σε επίπεδο Α’ εθνικής, Β’ εθνικής και τώρα Football League.

Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι από την φετινή Football League ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες στην Super League 2 ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στην Γ’ εθνική.

Από την ΕΡΤ3 το ματς με Διαγόρα στη Ρόδο

Η συνέχεια περιλαμβάνει το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Διαγόρα στη Ρόδο (3 μ.μ.), για την 5η αγωνιστική το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με πτήση τσάρτερ από Καλαμάτα με απευθείας προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα. Η επιστροφή θα γίνει με αναχώρηση από το «νησί των Ιπποτών» την Κυριακή στις 8 το βράδυ και πάλι με απευθείας πτήση για την Καλαμάτα. Οι φίλαθλοι θα διαμείνουν στο «Amphitryon Hotel» (4 αστέρων), στο κέντρο της πόλης. Η τιμή της εκδρομής είναι 400 Ευρώ και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται: Το αεροπορικό εισιτήριο Καλαμάτα-Ρόδος-Καλαμάτα. Οι μεταφορές από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου. Η διαμονή στο ξενοδοχείο (με πρωινό). (Πληροφορίες στην έδρα της ΠΑΕ Καλαμάτα: Φραντζή 14 Τηλ.: 27211 81356, Email: secretary@fckalamata.gr”).

Απάντηση σε Ιωνικό για την διαιτησία

Χθες η Καλαμάτα με ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook απάντησε στον Ιωνικό, που μετά το ματς του Σαββάτου διαμαρτυρήθηκε με ανακοίνωση του για την διαιτησία. Η ανακοίνωση της Μεσσηνιακής ομάδας αναφέρει: “Πάντα μια δικαιολογία. Και...ξαφνικά κάποιες ΠΑΕ στην Football League, ανακάλυψαν την...Αμερική! Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος...θυμήθηκαν τα διαιτητικά λάθη ως "μοναδική αιτία" για τα άσχημα αποτελέσματα τους! Θυμόμαστε το παλιό ρητό: Ο νικητής πάντα έχει ένα σχέδιο, ενώ ο χαμένος έχει πάντα μια δικαιολογία”.