Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 08:02

Μεθυσμένη πολιτεία η Κυπαρισσία που μετά το κύπελλο θέλει και το πρωτάθλημα - δεν μας προστάτεψε η Ενωση, λέει ο Παναγόπουλος

Γράφτηκε από τον

Η 12η Μαρτίου 2014 θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Κυπαρισσίας. Ο ΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά το κύπελλο Μεσσηνίας νικώντας στα πέναλτι την πολυνίκη του θεσμού Εράνη από την οποία είχε ηττηθεί πριν από δύο χρόνια με τον ίδιο τρόπο στον τελικό! Γι' αυτό και μετά το νικητήριο πέναλτι του Μιτρόφ,  διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τιμ, φίλαθλοι έγιναν ένα κουβάρι στον αγωνιστικό χώρο στον Κορδία και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.


Για τον προπονητή αυτής της επιτυχίας, τον Παναγιώτη Παναγόπουλο: "Το κύπελλο άργησε… δύο χρόνια, γιατί και τότε ήμασταν καλύτεροι, αλλά το χάσαμε στα πέναλτι. Κάλλιο αργό όμως παρά ποτέ. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έβγαλαν φοβερή ενέργεια και στα 120 λεπτά. Προερχόμασταν από ένα ματς σε βαρύ γήπεδο, όμως δείξαμε φοβερά ψυχικά χαρίσματα. Ημασταν καλύτεροι και έπρεπε να το είχαμε πάρει όχι μόνο πριν τα πέναλτι, αλλά και πριν την παράταση".
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος εκτιμά ότι η Κυπαρισσία θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα Μεσσηνίας, καθώς: "Εχουμε δείξαμε ότι είμαστε ανώτερη ομάδα από τις υπόλοιπες που διεκδικούν τον τίτλο. Η συνέχεια είναι δύσκολη και υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν. Η κατάσταση όμως είναι στα πόδια  μας και πιστεύω ότι θα πάρουμε και το πρωτάθλημα".

" Η Ενωση δεν μας προστάτεψε"

Ο Π. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στην διοργανώτρια Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας λέγοντας ότι: "Δεν μας προστάτεψε και δεν υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα. Παίξαμε Τετάρτη τον τελικό και το Σάββατο μας βάζει πρωτάθλημα. Ζητήσαμε να γίνει Κυριακή και δεν το άλλαξαν. Σε άλλους νομούς διακόπτεται όλο το πρωτάθλημα γιατί ο τελικός είναι κάτι που γίνεται για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε σωστή αντιμετώπιση από την Ενωση. Ευτυχώς όμως τα παιδιά βγάζουν φοβερή ενέργεια και δείχνουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος".
Η Κυπαρισσία προετοιμάζεται πλέον για το αυριανό εντός έδρας ματς με τον Τσικλητήρα Πύλου, όπου η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να μείνει στην κορυφή της Α' τοπικής. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο Ντιόπ που αποχώρησε τραυματίας από τον τελικό και η συμμέτοχή του κρίνεται αμφίβολη.