Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 15:31

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-0: Χωρίς γκολ το ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Κυπαρισσίας, εκεί όπου ο τοπικός Α.Ο.Κ. αντιμετώπισε τον Πανθουριακό.

Παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών τους, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Σίγουρα η ισοπαλία δεν ήταν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν οι δύο αντίπαλοι, όμως μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητικό μιας και το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και τίποτα δεν έχει κριθεί από την 5η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στο πρώτο 45λεπτο, όπου δημιούργησαν και έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά και μετά το 70’ που έκαναν επίσης κάποιες φάσεις για να σκοράρουν, όμως δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κόκκαλη.

Από την άλλη ο Πανθουριακός στο πρώτο μέρος δεν δημιούργησε κάποια αξιόλογη φάση για γκολ. Αντίθετα στην επανάληψη είχε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, όμως οι παίκτες του δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν παίξει εκτός έδρας με ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις και θα διεκδικήσουν τον τίτλο, από τις οποίες δεν έχει δεχτεί γκολ. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Θουρίας έχει παίξει μακριά από την έδρα της με Εράνη, Ολυμπιακό Ανάληψης, Απόλλων Καλαμάτας και το Σάββατο με την Κυπαρισσία και έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Οι καλές στιγμές

Στο 6’ ο Κωνσταντόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Μπάρκας σε κενή εστία δεν μπορεί να “σπρώξει” την μπάλα στα δίχτυα. Στο 25’ σε διαγώνια μπαλιά του Καμαρινού, ο Τσαγκάρης έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και άουτ. Στο 28’ σέντρα του Γεωργιόπουλου ο Κόλλιας πήδηξε και πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ πάνω από τα δοκάρια, ενώ αν την άφηνε ήταν σε καλή θέση ο Μπάρκας για να σουτάρει για γκολ.

Στο 30’ ο Κόλλιας με ατομική προσπάθεια απέφυγε τρεις παίκτες και πριν σουτάρει για γκολ τον πρόλαβε ο Γιαννακόπουλος και έδιωξε την μπάλα.

Στο 62’ ο Μερκούρης έγινε αποδέκτης της μπάλας γύρισε προς την εστία από το σημείο του πέναλτι και σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά στη γωνία του ο Ντουγερόγλου. Στο 73’ από ασίστ του Εμμανουήλ ο Αθ. Σπυρόπουλος προσπάθησε με προβολή να “σπρώξει” την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 75’ ο Κάλλιας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών και πλάσαρε για να αποκρούσει πάνω στη γραμμή σχεδόν ο Κόκκαλης. Στο 79’ ο Τσαγκάρης βγήκε στην πλάτη των αμυντικών και με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 83’ ο Αθ. Σπυρόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι (εξωτερική πλευρά των διχτύων).

Επίσης σε τρεις περιπτώσεις οι Τρίψας, Αντρέσο, Αθ. Σπυρόπουλος, που ήταν σχεδόν τετ-α-τετ με τον Ντουγερόγλου δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Η Κυπαρισσία φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 90’ όταν σε σέντρα του Σούπουλι ο Μπάρκας βρέθηκε στο έδαφος μετά από κράτημα της φανέλας από αμυντικό.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Βασίλιεφ (80’ Μπακόπουλος), Γεωργιόπουλος, Μπουτσικάκης, Ανδρουτσής, Καμαρινός (88’Σούπουλι), Κωνσταντόπουλος (60’ Τζανέτος), Μπάρκας, Κόλλιας, Τσαγκάρης, Σπυρόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Νινιός, Μοντενέγκρο (23’ λ.τρ. Παντσιώτης), Γιαννακόπουλος, Δημητρακόπουλος, Καράμπελας, Μερκούρης (65’ Εμμανουήλ), Αντρέσο, Αθ. Σπυρόπουλος (81’ Παπαγιαννόπουλος), Τρίψας (85’ Μπαζάνης), Ράπτης.